Ataşehir’den Ortak Ses: “İsmime Dokunma”

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sokak isimlerini değiştirmesi uygulamasına karşı ortak bir çalışma yapmak için mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Ataşehir’den Ortak Ses: “İsmime Dokunma”
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Ataşehir İlçesi’nin sınırları içerisinde yer alan 17 mahalledeki sokak isimlerini değiştirmesine yönelik ortak bir çalışma yapmak için 17 mahalle muhtarı ile bir araya geldi.  Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan, Ataşehir’in ilçe olduğu günden itibaren sokakların numarataş sorunu olduğunu, fakat bu sorunun çözüm yetkisinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğunu söyledi. Başkan Battal İlgezdi yaptığı açıklamada; “Bu sorunun çözüm yetkisi bizde değil. Büyükşehir bir çalışma yaptı. Fakat kendi kafalarına göre keyfi bir uygulama yaptı. Sokak isimlerini değiştirdi. Büyükşehir’in bu keyfi uygulamasına karşı mahalle muhtarları ile ortak bir çalışma yapacağız. Yapacağımız bu çalışmayı da sorunun çözümü için meclis gündemine taşıyacağız” dedi. 

“Keyfi bir uygulama var”

Yapılan değişikliklerin ilçe belediyesine, muhtarlara ve halka sorularak yapılmasının gerektiğinin altını çizen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, sözlerine şu şekilde devam etti: “Ben yaptım diyerek işler yapılmaz. Bizlere ve halka sorularak bir şeyler yapılsaydı daha iyi olmaz mıydı? Mükerrer olanlar değiştirilsin. Biz ona karşı çıkmıyoruz ama Mustafa Kemal Mahallesi’nde 76 sokak var ve bu 76 sokağın ismi tümden değiştirilmiş. Burada bir sıkıntı ve keyfi bir uygulama var. Atatürk ismi olanlar da kaldırılmış.”

Konu ile ilgili söz alan Barbaros Mahalle Muhtarı Ercan Ersin, “Büyükşehir Belediyesi’ni bu keyfi uygulamasından dolayı kınıyorum. Bu işte bir rant olduğunu düşünüyorum ” dedi. Aşık Veysel Mahalle Muhtarı Hüseyin Tokmak ise, mahallelerdeki bu karışıklığı Büyükşehir Belediyesi’nin bilerek ve seçime yönelik yaptığını düşündüğünü söyledi. Esatpaşa Mahalle Muhtarı Mehmet Parlayan da, “Bir an önce bun işin çözüm yetkisinin Ataşehir Belediyesi’ne verilmesini istiyoruz. Bunu neye dayanarak yaptıklarını açıklamalılar” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı bu kararı ilçe belediyesine, muhtarlara ve halka sorarak yapması gerektiği noktasında buluşan Ataşehirli muhtarlar; “Vatandaşlardan tepki geliyor, bu değişikliklerden bir kişi bile memnun değil. Sokak isimlerinin değiştirilmesi yönünde vatandaşlardan hiçbir talep gelmemişti. Neden tüm sokaklara isim değişikliği yapıldığını anlayamıyoruz. Biz 17 mahalle muhtarı olarak, bu konuda ilçe belediyemizle birlikte hareket edeceğiz” dediler.  


Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2012, 17:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER