Ataşehir’de 30 Mart Yerel Seçimler Güvenliği Toplantısı

Ataşehir’de 30 Mart Yerel Seçimler Güvenliği Toplantısı 30 Mart Yerel Seçimlerinde Kaymakamlık, İlçe seçim Kurlu ile ilçe yöneticileri ve siyasi partilerin katıldığı seçim güvenliği konulu toplantı yapıldı.

Ataşehir’de 30 Mart Yerel Seçimler Güvenliği Toplantısı
Ataşehir’de 30 Mart Yerel Seçimler Güvenliği Toplantısı

Recep Kenan/Ataşehirweb.com

30 Mart Yerel Seçimlerinde Kaymakamlık, İlçe seçim Kurlu ile ilçe yöneticileri ve siyasi partilerin katıldığı seçim güvenliği konulu toplantı yapıldı.

Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu başkanlığında, İlçe Emniyet Müdürü Timuçin Başar, Milli Eğitim İlçe Müdürü Ertuğrul Bilican ve ilçedeki siyasi parti temsilcilerinin katılımı ile düzenlenen toplantı Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde gerçekleşti.

İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu başkanlığında gerçekleşen toplantıda; bazı belge, bilgi ve izinlerin İlçe seçim Kurulu’ndan hangi tarihten itibaren verileceği ve şu anki uygulamanın anlatıldığı bir sunum yapıldı.  

12 siyasi parti temsilcisinin hazır bulunduğu toplantı öncesi basına görüntü alma izni verilirken Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu yaptığı açıklamada; “İlçe seçim Kurulu’nun seçim döneminde belge, bilgi ve izinler ve İlçe Seçim Kurulu’nun görevi devralacağı zamanına kadar bizim yapacaklarımızı konuşacağımız bir toplantı olacak. Şu anki uygulama nedir.  Uygulamadaki aksamalar, eksikler, tolore edilebilecek durumlar nelerdir? Bunları beraberce konuşacağız. Daha öncede yapabilirdim toplantıyı. Adayların belli olmasını bekledim. Aşağı yukarı bütün partilerin adayları belli oldu” dedi.  

Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde 30 Yerel seçimlerin güvenliğini konu alan ve Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu başkanlığında İçe Emniyet Müdürü Timuçin Başar ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican’ın da hazır bulunduğu toplantıya Ataşehir’de bulunan 12 siyasi parti temsilcileri davet edildi.

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ile birlikte MHP, Saadet, BBP, BDP, İP, BTP, EDP, ÖDP, MMP, EMEP, HDP, YSGP başkan yada yönetici ile temsil edilirken HEP, MYP, HHP, ESP, Doğruyol Paretisi, TKP, Alternetif Parti, DP ve DSP toplantı başladığında temsil edilmemişti.

Toplantı açılış konuşmasında; 30 Mart 2014’te yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Seçim Kanunu hükümleri ve Yüksek seçim Kurulu kararları doğrultusunda beraber görüş alışverişinde bulunmak için toplandıklarını belirten Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, “Dilek ve temennilerimizi alacağız. Önerilerimizi alacağız. Varsa,  yapacağımız tenkitleri alacağız. Birlikte güzel bir toplantı icra edip; ilçemizde demokrasinin vazgeçilmez unsurları olan siyasi partilerimizin 30 Mart Yerel Seçimlerinde, demokrasinin sandığa yansıması adına görev yapacaksınız. Bu seçimin güvenlik, eşitlik, adalet içerisinde yapılabilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Birlikte; sevgi, hoşgörü ve bu milletin kazanması arzu ve isteğiyle çalışacağız, çaba göstereceğiz. 298 sayılı Seçim Kanunu ile Yüksek seçim Kurulu Kararları’nın ilçemizde seçimi ifası noktasında büze ne tür görevler yüklediğini beraberce özet halinde dinleyeceğiz.  Emniyet Müdürlüğümüzde Güvenlik Amiri Alaattin bey bu sunumu yapacak. İyi bir seçim olsun. Demokrasi olsun. Ülke kazansın…” dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2014, 17:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER