Ataşehir'de 2012 yatırımlarının yüzde 30’u Ferhatpaşa’ya

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir’deki imar sorununun çözümü için İBB’ye bir kez daha çağrıda bulundu. Ferhatpaşa Mahalle Toplantısı’nda mahalle sakinlerini ile biraraya gelen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, ilçenin sosyo-ekonomik düzeyi düşük mahallelerinin sorunlarının başında imar sorunu geldiğini, bu sorunu da İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’nin çözmesi gerektiğini söyledi.

Ataşehir'de 2012 yatırımlarının yüzde 30’u Ferhatpaşa’ya

Şeffaf ve katılımcı yerel yönetim modelinin en güzel örneklerini sergilemeye devam eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Belediye çalışmaları hakkında vatandaşlara bilgi verme, vatandaşın sorun ve isteklerini dinleme” toplantılarını sürdürüyor. Toplantıların bu haftaki adresi Ferhatpaşa Mahallesi oldu. Kurulduğundan bu yana 4 farklı belediyeye bağlanan Ferhatpaşa Mahallesi seçim süreci haricinde ilk defa bir belediye başkanını ağırladı.

Ferhatpaşa Mahallesi’nde yoğun bir katılımla gerçekleştirilen toplantıda Başkan Battal İlgezdi yaptığı konuşmasında  “20 yıldır tek çivi çakılmamış Ferhatpaşa’ya büyük önem verdiğini” belirterek, “2011 yılında belediye bütçemizin yüzde 30’unu ayırdığımız Ferhatpaşa Mahallemizde alt yapı sorunlarını çözdük. 2012 yılı yatırım bütçemizden de Ferhatpaşa’ya yüzde 30 pay ayırdık. Ataşehir’de bazı mahallerimizin alt yapı sorunu yok. Ben de Ataşehir’in zengin mahallesi diye tanımlanan bu mahallerin hizmet bütçelerinden alıp sizlere veriyorum” dedi.

Ferhatpaşa Mahallesi sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, Ferhatpaşa Mahallesi’nde belediyenin yaptığı çalışmaların anlatıldığı video gösterisinin ardından konuşan mahalle muhtarı Hüseyin Uzun Başkan İlgezdi ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.

Hüseyin Uzun konuşmasında, mahallenin alt yapı sorunlarının büyük bölümünün çözümlendiğini, yıllardır büyük bir sorun olarak duran imar sorununun da Başkan İlgezdi ve ekibince çözüleceğine inandığını vurguladı.

Başkan Battal İlgezdi’de konuşmasının büyük bölümünü bu konuya ayırdı. Ferhatpaşa Mahallesi’ndeki imar sorununun çözümü için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin imar planlarını onaylaması gerektiğini hatırlatan Başkan İlgezdi, “İstanbul’da ilk kez 2009 seçimlerinde belediye olan 9 ilçeden, imar planları Büyükşehir Belediyesince onaylanmayan tek belediye Ataşehir Belediyesi’dir.” dedi. Belediye Başkanı olarak mazbatasını aldığı gün parti rozetini yakasından çıkardığını, oy veren vermeyen tüm Ataşehirlilerin belediye başkanı olduğunu vurgulayan Başkan İlgezdi şunları söyledi: “Halk için hizmet veren, halk için tek bir çivi çakan herkese teşekkür ediyorum. Halka hizmet edenin siyasi kimliği değil, halkın sağlıklı ve çağdaş koşullarda yaşaması için ne yaptığına bakıyorum. Biz belediye olarak yaptıklarımızı yapamadıklarımızı açık yüreklilikle her yerde her platformda söylüyoruz. Neden yaptığımızı, neden yapamadığımızı vatandaşın bilmesi lazım.

Ferhatpaşa başta olmak üzere bazı mahallelerde toplantılar yapıp ‘İmar sorununu başkan İlgezdi çözmüyor’ diyenler yalan söylüyor. Bunlar bu sorununun Büyükşehir Belediyesi’nin yetkisinde olduğunu bildikleri halde sizlere yalan söylüyor. Ben buradan bir kez daha sesleniyorum, İBB imar planlarını onaylasın.”

2011 yılında Ferhatpaşa Mahallesi’nde Ataşehir Belediyesi’nin 30 bin ton asfalt döktüğünü, 15 km kaldırım, 13 km ise yağmursuyu kanalı döşendiğini, çocukların, gençlerin ve kadınların yararlanacağı Ataevi’ni hizmete açtıklarını anlatan Başkan Battal İlgezdi, kısa süre sonra çocukların, gençlerin, yaşlıların yararlanacağı bir parkı da Ferhatpaşalıların hizmetine sunacaklarını söyledi. Başkan İlgezdi Ferhatpaşa’da bir hastane binasının da yapımının başlayacağı müjdesini verdi.

Daha sonra mahalle sakinlerinin sorunlarını dinleyen ve soruları tek tek yanıtlayan Başkan Battal İlgezdi, toplantıda bulunan başkan yardımcıları ve birim müdürlerine vatandaşların sorunlarının çözümlenmesi için talimat verdi. Ferhatpaşa Mahalle Toplantısı’na CHP Ataşehir İlçe Başkanı Kaya Uluyılmaz da katıldı. Toplantının sonunda Ferhatpaşa Muhtarı Hüseyin Uzun mahalleye yaptığı hizmetlerden dolayı Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye mahalleli adına teşekkür plaketi verdi.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER