Ataşehir, Yenisahra'da Ustalar Çalışırken Duvar Çöktü

Ataşehir Yenisahra'da bir otomobil servisinin duvarı, ustalar içeride çalıştığı sırada yıkıldı.

Ataşehir, Yenisahra'da Ustalar Çalışırken Duvar Çöktü

Ataşehir, Yenisahra'da bir otomobil servisinin duvarı, ustalar içeride çalıştığı sırada yıkıldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, otomobil tamir servisinin sahibi Şaban Albayrak, atölyenin bulunduğu binanın bitişiğindeki inşaat nedeniyle duvarın yıkıldığını iddia etti.

Olay, Yenisahra Yıldırım Bayezid Caddesi numara 21'de bulunan ÖZ&AK Servisi'nde bugün saat 12.30 sıralarında meydana geldi. İşyerinin sahibi Şaban Albayrak ile usta Emrullah Şimşek arızalı bir otomobili tamir ederken, atölyenin duvarı büyük bir gürültüyle yıkıldı.

Duvarın yıkılmasının ardından hemen dışarıya çıkan Şaban Albayrak ile Emrullah Şimşek, itfaiye ile polise haber verdi. Atölyenin bulunduğu 3 katlı binada oturan iki aile uyarıldı ve dışarıya çıkmaları sağlandı. Kısa süre içinde adrese gelen itfaiye ekipleri, binanın çevresinde güvenlik şeridi oluşturdu. Ataşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ile itfaiye olay yerinde inceleme başlattı. Atölyenin bulunduğu binanın yanında yapılan inşaatın çevresi de araştırıldı. Yetkililer, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

ALBAYRAK: BELEDİYE DE SUÇLU, İNŞAATIN SAHİBİ DE

Olayın şokunu üzerinden atamadığı gözlenen Şaban Albayrak, inşaat nedeniyle duvarın yıkılabileceğini Ataşehir Belediyesi'ne bildirdiğini belirterek, "İstinat duvarı yapılması gerektiğini anlattık. Kimse oralı olmadı. Duvar toprağın ağırlığını taşıyamadı ve yıkıldı. Az kalsın ölüyorduk" dedi.

İnşaatın sahibi Hüseyin Kalkavan'a ulaşmakta güçlük çektiklerini vurgulayan Şaban Albayrak, "Defalarca uyarmama rağmen kılını kıpırdatmadı. Telefonlarıma da çıkmıyor" diye konuştu. Duvar yıkıldığı sırada içeride olduğunu anlatan Emrullah Şimşek, "Çalışıyorduk. Birden büyük bir gürültü duydum. Başımı çevirdiğimde içeriye toprak dolduğunu fark ettim. Hemen dışarıya çıktım" dedi.

Yetkililer, konuyla ilgili araştırma başlatıldığını belirttiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER