Atamızı Saygıyla Anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Atatürk, ebediyete intikalinin 74. yıl dönümünde Ataşehir’de törenlerle anıldı.

Atamızı Saygıyla Anıyoruz
Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen Atatürk’ü anma törenine; Ataşehir Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Ataşehir Belediyesi Başkanı Battal İlgezdi, Garnizon Komutanlığı’ndan Kenan Evren Kışlası İkmal Maliye Okul Komutanı Ali Şarlak, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Nimetullah Topu, MHP Ataşehir ilçe başanı Fatih Çobanoğlu, Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri,  çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcisi, sivil toplum kuruluşları ile Ataşehirli vatandaşlar katıldı.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

Atatürk’ün aramızdan ayrıldığı an olan saat 09.05’te sirenlerin çalınmasıyla birlikte törene katılanlar ve tüm Ataşehirliler 74 yıl önce aramızdan ayrılan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı'nın hep birlikte seslendirilmesiyle Atatürk’ü anma töreni sona erdi.

Atatürk’ü anma etkinlikleri, Şehit Öğretmen Hasan Akan Ortaokulu’nda gerçekleşen; konuşma, sunum, şiir okuma ve lirik gösteri ile devam etti.

Başkan İlgezdi: “O” nu daha iyi anlıyor ve arıyoruz


Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 74.yılı nedeniyle yayınladığı mesajda, “Bize miras bıraktığı fikirleri ve eserlerine sahip çıkma ve koruma sözü vererek, 74 yıl önce ölümsüzlüğe uğurladığımız Atatürk'ün değerini ve tüm gayretlere, girişimlere karşın sıradanlaştırılamayan bir önder olduğunu daha iyi anlıyor ve onu arıyoruz” dedi. Başkan İlgezdi, özellikle gençlerimizin 10 Kasımları bir yas günü olarak değil, Atatürk'ü daha iyi anlama ve onun eserlerine sahip çıkma günü olarak algılaması gerektiğine inandığını vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2012, 17:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER