Ataşehir Finans Merkezi Mahkemelik

İstanbul'un yıldızı parlayan bölgelerinden biri Anadolu yakasındaki yeni finans merkezi Ataşehir. Ama TOKİ'nin kontrolüne verilen arazi Ataşehir Belediyesi sınırlarının dışına çıkarılıp Ümraniye'ye bağlandı.

Ataşehir Finans Merkezi Mahkemelik
Ümraniye Belediyesi ile mahkemelik olduklarını açıklayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, bölgenin büyük bölümünde hala imar olmamasından şikayetçi.

İstanbul'un Anadolu yakasında onlarca gayrımenkul projesi Ataşehir'deki Finans Merkezi'ni bekliyor.

Adı Ataşehir'de ama yasal olarak sessiz sedasız 2009 seçimleri öncesinde Ümraniye'ye kaydırıldı.

İddianın sahibi Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi.

Battal İlgezdi, 650 dönümlük arazi için Ümraniye Belediyesi ile mahkemelik olduklarını açıkladı ve başkanlıkta üç yılını değerlendirdiği basın toplantısında Büyükşehir Belediyesi'ne bir de çağrı yaptı.

"Siyah veya beyaz var bölgemizde, gri yok" diyen İlgezdi, bazı mahallelerin imarının olmadığını söyledi.

Başkan İlgezdi, Ataşehir Belediyesi gecekondu mahallelerinde bedava su dağıttığı ve ulaşım hizmeti verdiği için de mahkemeye verildiklerini söyledi.

Ataşehir'in en parlak ve yeni inşa edilen bölgelerinde belediyenin yetkileri büyük ölçüde TOKİ'ye geçti. Hatta Ataşehir'in merkezinde inşaatı devam eden Mimar Sinan Camii inşaatı için takas ettikleri yeşil alan da TOKİ tarafından gazete ilanı ile satışa çıkarıldı.

Büyükşehir'e sitem eden Battal İlgezdi, "Sayın Başkan'a rica ediyorum. Buraların imarı çıksın. 9 ilçeden biri biziz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2012, 18:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER