Profesörün evindeki hırsızlığı sigara izmariti çözdü

Bakırköy’de dikkat çekmemek için kiraladıkları lüks ciple geldikleri S.A. adlı bir profesörün evinden içerisinde 150 bin lira değerindeki ziynet eşyası ve bir miktar para buluna kasayı çaldıkları ileri sürülen iki kişi gözaltına alındı.

 Profesörün evindeki hırsızlığı sigara izmariti çözdü
İstanbul’da özel bir hastanenin başhekimi olduğu öğrenilen Profesör Dr. S. A’nın Bakırköy Kartaltepe’deki evinden 19 Ağustos 2011 tarihinde, içerisinde 150 bin liralık ziynet eşyası ile 10 bin Avro ile 5 bin ABD doları olan kasası çalındı.

Olayla ilgili çalışma başlatan Hırsızlık Büro Amirliği Ekipleri, dikkat çekmemek için kiralık lüks bir ciple gelen iki kişinin soygunu gerçekleştirdiğini belirledi.

Bu kişilerin kimliklerinin tespiti için yapılan çalışmalar ilk olarak sonuçsuz kaldı. Ancak Olay Yeri İnceleme Ekiplerince evde bulunan sigara ile tükürüklerden elde edilen DNA örnekleri ekiplerin imdadına yetişti.

Bulunan DNA örnekleri ile daha önce sabıkalı kişilerden alınan DNA örnekleri karşılaştırıldı. Yapılan karşılaştırmada, daha önceden hırsızlıktan sabıkalı Sezer Gökçe(26) ve Ferdi Bal (27)’a ait olduğu anlaşıldı. Ardından bu kişiler, Ataşehir’deki evlerinde gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilerek sorgulaması yapılan iki zanlı ifadelerinde suçlamaları kabul etmedi. Emniyetteki işlemlerinin ardından Bakırköy Adliyesi’ne sevk edilen iki zanlı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER