Ataşehir'de banka soygunu Ameliyat maskeli soyguncu yaklaşık 10 bin TL aldı

Ataşehir'de banka soygunu Ameliyat maskeli soyguncu yaklaşık 10 bin TL aldı

Ataşehir'de banka soygunu  Ameliyat maskeli soyguncu yaklaşık 10 bin TL aldı
Ataşehir'de banka soygunu

Ameliyat maskeli soyguncu yaklaşık 10 bin TL aldı

ATAŞEHİR'de ameliyat maskesiyle bir bankaya giren soyguncu, kurusıkı silahıyla güvenlik görevlisini etkisiz hale getirdi, bankadan da yaklaşık 10 bin TL alarak kaçtı. Soyguncuyu kovalayan Ali Ertan, "Güvenlik görevlisi 'yakalayın' diye bağırınca peşinden koştuk. Ama elinde silahı görünce bırakmak zorunda kaldık" dedi.

Küçükbakkalköy Kayışdağı Caddesi numara 137/A'da bulunan Vakıfbank Küçükbakkalköy Şubesi'ne gelen ameliyat maskele bir kişi, elindeki kurusıkı tabanca ile güvenlik görevlisi Kerim Serbest'i etkisiz hale getirdi.'Bu bir soygundur. Hiç şakam yok' diyerek bağıran soyguncu bu sırada bankada bulunan müşterileri, bankanın arka bölümüne gönderdi. Güvenlik görevlisi Serbest'in silahını alan soyguncu, kasada görev yapan kişileri bankanın ön bölümüne çağırdı, daha sonra da bankoda bulunan yaklaşık 10 bin TL'yi çaldı.

YAKALAYIN DİYE BAĞIRDI

Soyguncunun bankadan çıkarak Küçükbakkalköy istikametine doğru kaçtığını gören güvenlik görevlisi Serbest 'Yakalayın' diye bağırarak vatandaşlardan yardım istedi. Güvenlik görevlisinin çağrısı üzerine vatandaşlar soyguncuyu kovalamaya başladı. Soyguncunun elindeki kurusıkı silahı bir çöp kutusuna attığını belirten Ali Ertan, "Güvenlik görevlisi 'yakalayın' diye bağırınca peşinden koştuk. Ama elinde silahı görünce bırakmak zorunda kaldık" dedi.

POLİS PARMAK İZİ ARADI

Olayın ardından bankaya gelen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, bankanın cevresinde güvenlik şeridi oluşturdu, kapıda, ve bankolarda soyguncuya ait parmak izi aradı. Soyguna tanık olanların verdiği bilgiler doğrultusunda şüphelinin eşgali belirlendi, bu eşgal polis telsizinden tüm ekiplere bildirildi.

BEYAZ BİR MİNİBÜSLE KAÇTI İDDİASI

Üzerinde mavi renkli bir kot ile siyah rankli kazak bulunan soyguncunun, 1.60 - 1.70 metre boyunda, hafif şişman, kıvırcık saçlı olduğu, yüzünde de ameliyat maskesi bulunduğu belirtildi. Soyguncunun, olayın ardından beyaz renkli bir minibüse binerek Edirne istikametine doğru kaçtığı öne sürüldü.

AMELİYAT MASKESİ İLE İKİNCİ SOYGUN

Ataşehir Örnek Mahallesi 35. Cadde üzerinde bulunan İş Bankası Şubesi'nde 13 Ocak'ta meydana gelen olayda, ameliyat maskeli bir soyguncu, silah tahdidiyle güvenlik görevlisini etkisiz hale getirmiş, daha sonra da bankadan 82 bin TL'yi alarak kayıplara karışmıştı. Her iki soygunun birbiriyle bağlantılı olduğu ihtimali üzerinde duruluyor. Polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER