TFF Kız Futbol Eğitim Merkezleri Çalışmalara Başladı

Türkiye Futbol Federasyonu'nun tabanda kadın futbolunun yaygınlaşması adına geliştirdiği projelerden olan "Kız Futbol Eğitim Merkezleri" hizmet vermeye başladı.

TFF Kız Futbol Eğitim Merkezleri Çalışmalara Başladı

 Kız Futbol Eğitim Merkezleri Çalışmalara Başladı

  Türkiye Futbol Federasyonu'nun tabanda kadın futbolunun yaygınlaşması adına geliştirdiği projelerden olan "Kız Futbol Eğitim Merkezleri" hizmet vermeye başladı.


Türkiye Futbol Federasyonu'nun tabanda kadın futbolunun yaygınlaşması adına geliştirdiği projelerden olan "Kız Futbol Eğitim Merkezleri" hizmet vermeye başladı. Kadın futbol kulüpleri ile işbirliği içerisinde açılan Kız Futbol Eğitim Merkezleri'nde bu yıl yaklaşık 1.200 kız çocuğu futbol eğitimi alacak.

9 kadın futbol kulübüyle dört aylık bir süreçte yapılacak projenin gelecek yıl 40 kulüple sekiz aylık bir sürece yayılması planlanıyor. Birer aylık dönemler halinde 12-13 ve 14-15 yaş grubundan kızların temel futbol eğitimi alacağı bu merkezler kulüplerin gençlik geliştirme programlarına oyuncu yaratmak anlamında büyük önem taşıyor.

Projeye özel eğitime tabi tutulan kulüp antrenörlerine proje süresince TFF tarafından aylık ücret ödeniyor. Temel futbol eğitimi için gerekli tüm antrenman malzemeleri de kulüplere Türkiye Futbol Federasyonu tarafından karşılıksız olarak temin ediliyor.

YETENEKLİ KIZLARIN ÖNÜ AÇILACAK

Temel eğitimlerde yetenekli olduğu tespit edilecek kızların kulüplerin gençlik geliştirme takımlarında futbol hayatlarına devam etmesi planlanıyor. Yetenekli kızların önünde kulüplerde futbol oynamanın yanı sıra Milli Takımlara seçilme fırsatı da bulunuyor.

Milli Takım oyuncusu olmanın sağlayacağı fırsatlar arasında yurtiçi ve yurtdışı okullardan elde edilebilecek burslar ve devletin Milli Takım sporcularına sunduğu maddi-manevi ayrıcalıklar dikkat çekiyor.

Projenin uygulandığı kulüpler ve iller:

Ataşehir Belediyespor (İstanbul)

Çamlıcaspor (İstanbul)

Karadeniz Ereğlispor (Zonguldak)

Gazi ÜniversitesiKızılcahamam MNT Spor (Ankara)

Fomget Gençlik ve Spor (Ankara)

Konak Belediyespor (İzmir)

Adana İdman Yurdu (Adana)

Medical Park Antalyaspor (Antalya)

Trabzon idman Ocağı (Trabzon).                                                              Kaynak: İnternetsonhaber

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2012, 21:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER