PLANLARIN ÇIKMASINDA EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Ataşehir bölgesinin 1/5000’lik planlarının İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylanması sonrasında Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi 1/1000’lik planların yapımı öncesinde vatandaşları bilgilendirdi.

PLANLARIN ÇIKMASINDA EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

 PLANLARIN ÇIKMASINDA EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM




Ataşehir bölgesinin 1/5000’lik planlarının İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylanması sonrasında Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi 1/1000’lik planların yapımı öncesinde vatandaşları bilgilendirdi.


Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, belediye binasında düzenlediği toplantıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçen Ataşehir İlçesi 1/1000 ölçekli Yenisahra ve yakın çevresi revizyon uygulama imar planı hakkında bölge sakinlerini bilgilendirdi. Ataşehir Belediyesi'nde gerçekleştirilen toplantıya katılım oldukça yoğun olurken Başkan İlgezdi ile belediyedeki teknik sorumlular vatandaşların imar planlarıyla ilgili sorularını yanıtladı.

Ataşehir İlçesi 1/1000 ölçekli Yenisahra ve yakın çevresi revizyon uygulama imar planıyla ilgili konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, "Ataşehir bilindiği gibi 17 mahalleden oluşuyor. Bizim 13 mahallemiz plansız imarsız. 6 yıl sonra nihayet imara çıkmaya başladı. 1 yıl da öyle bekledi 7 yıl oldu.



PLANLARIN ÇIKMASINDA EMEĞİ GEÇEN HERKEZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

İlgezdi; “ Bu planların çıkmasında emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş’a, İBB’de görev yapan partilerin meclis üyelerine kendi adıma ve sizlerin adına çok teşekkür ederim. İmarın siyaseti olmaz. Yinede bu planlar ne benim ne de sizlerin istediği şekilde olmadı. Bizim ve sizlerin yapmış olduğu itirazların hepsi reddedildi” diye konuştu.


Yenisahra- Barbaros'un planları çıktı. 

1/5000'likler çıktı. 1/1000'likleri de kısmet olursa biz yapacağız. Bugün vatandaşla ne yapabiliriz noktasında sohbet ettik. vatandaşımın mağduriyetleri var. bu maduriyetleri hep beraber giderebiliriz. Ben Ataşehir, Yenisahra, Barbaros, İçerenköy, Küçükbakkalköy Mahallelerine hayırlı olsun diyorum" dedi.
Çıkan imarda arazisinin bir kısmı yeşil alan veya okul gibi donatı alanlarına gitmesinden dolayı vatandaşların soruları hakkında konuşan Başkan Battal İlgezdi, "Plan yaparken mecburen planın yüzde 35'ini donatı alanı olarak koymak zorundasınız. Okul alanları, cami alanları var. Vatandaş da istiyor ki kimsenin alanı yeşil alan olmasın. Böyle bir şansları da yok ama bunları planlarda çözüyoruz.  Ada transferleriyle beraber onları başka alanlara kaydırıyoruz.  transfernden dolayı vatandaşımızın hak kaybı olmayacak. Ataşehir belediyesi tarafından gönderilen yıkım kararı uygulanmayacak vatandaşlarımız rahat olsun dedi

EMSALLERDE DEĞİŞİKLİKLER OLDU

İlgezdi,  Daha önceki planlarda 10 bin metrekar zorunluğu vardı. 10 bin m2’lik arsa toplanmadığında emsalden faydalanma şansınız yoktu. Bu konuda yaptığımız toplantılarda Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İmar komisyonuna insanları bir araya getirmenin sıkıntılarını anlattık. Artık bu şart aranmıyor.  Bin m2 ile 2 bin 500 m2’ye artık 2,2 emsal verdiler. Daha önce burası bir emsaldi. 2 bin 500 m2 ile 5000 m2’ye 2,4 emsal verdiler; yani 15 kat. 5000 m2 ve üzerine de 2,5 emsal verdiler yani 15 kat. Ataşehir Belediyesi’nin İBB ile yaptığı görüşmeler sonucunda bu karar alındı.



HAZİRAN-TEMMUZ GİBİ RUHSATLARI VERMEYE BAŞLAYACAĞIZ
Planların tamamen bitmesiyle vatandaşların Haziran- Temmuz gibi ruhsat ve imarlarını verilebileceğini söyleyen İlgezdi, "Süreç doğru işliyor. 1/5000'lik planlar yeni bitti. Bize geldi. Bizde 1/1000'lik planları 2-3 ay içinde yaparız. Nisan gibi büyükşehire gider. Büyükşehirde hızlı bir şekilde geçerse onaylarlarsa  bizde Haziran -Temmuz gibi bu bölgenin imar ve ruhsatlarını vermeye başlarız" 



PROTOKOL YAPTIĞINIZ FİRMALARA DİKKAT EDİN

İlgezdi; “Baştan beri  bazı çekingenlerim vardı. Size en baştan beri söylüyorum. Yenisahra-Barbaros Mahallesinde  protokol imzalayan bazı firmaların ekonomi sıkıntısını çektiğini görüyoruz. Onun için protokol yaptığınız firmaya dikkat edin, kaliteli firmalarla komşularınızla birlik olarak avukat eşliğinde sözleşmelerinizi yapın,  yarın sıkıntıya düşmeyesiniz, mağduriyet yaşamayasınız. Çünkü protokolde çok açık noktalar var. Pazartesi gününden itibaren Yenisahra-Barbaros mahallesinde  danışma ofisimiz  hizmete girecek. Orada teknik elemanlarımız olacak. İstediğiniz zaman bilgi alabilirsiniz” 

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2017, 10:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER