Nazım Hikmet Ataşehir'de Şiirlerle anıldı

Ataşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Nazım Hikmet Şiir Günleri’nin ilki yapıldı.

Nazım Hikmet  Ataşehir'de Şiirlerle anıldı
Nazım Hikmet  Ataşehir'de Şiirlerle anıldı


Ataşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Nazım Hikmet Şiir Günleri’nin ilki yapıldı. Ataşehir Belediyesi’nın büyük şairin adını yaşattığı Nazım Hikmet Parkı’nda yapılması planlanan etkinlik, yoğun yağış nedeniyle Örnek Mahallesi’nde hizmete açılan Mustafa Saffet Kültür Merkezi'nde düzenlendi.     

Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün Büyük Şair Nazım Hikmet'i anma ve anlama amacıyla hazırladığı; şiir, şarkı, söyleşi ve tiyatro dolu "Uluslararası Nazım Hikmet Şiir Günleri"ne Türkiye’den çok sayıda şairin yanı sıra Macaristan’dan dört seçkin şair katıldı.

Nazım Hikmet’in ölüm yıldönümünün anıldığı Şiir Günleri, Erdal Güney konseri ile başladı.
Şiir Günleri Macar Şairler; Zalan Tıbor, Markus Barbarossa Janos, Zsengeller Nagy Izabella ve F. Atilla Balazs’ın katıldığı “Macar Şiiri Paneli” ile devam etti. Macar Şiirinin tarihi gelişiminin anlatıldığı bölüm sonrasında etkinliğe katılan Macar Şairler kendi şiirlerini anlattılar.

Etkinliğin onur konuğu olan Şair Ahmet Telli söyleşisi ile devam eden etkinlikte,  Ahmet Telli şiirseverler için kitaplarını imzaladı.    

“Uluslararası Nazım Hikmet Şiir Günleri’nin” direktörü Haydar Ergülen, Onur Konuğu Ahmet Telli ve Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman tarafından yapılan açılış konuşmaları sonrasında Şiir Günleri, Müzisyen Mehtap Meral konseri ile devam etti.
Nazım Hikmet’in şiirlerinden ve Mehtap Meral’in kendi şarkılarından oluşan müzik dinletisi bölümünde etkinliğe katılan şairler de şiirlerini okudular.   

Rahmi Emeç, Onur Behramoğlu, Pelin Batu, Enver Ercan, Müesser Yeniay, Baki Ayhan, Metin Cengiz, Cenk Gündoğdu, Sina Akyol, Nevzat Çelik, Mehtap Meral, Tozan Alkan, Nurduran Duman, Turgay Fişekçi, Arife Kalender, Akif Kurtuluş, Zalan Tıbor, Markus Barbarossa Janos, Zsengeller Nagy Izabella, F. Atilla Balazs’ın katıldığı ve şiirler okuduğu etkinliği; Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Semih Sadık Kayhan ve Hüseyin Hışman ile Ataşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Sadi Özata, Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Volkan Aslan, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ve çok sayıda şiirsever izledi.

Şiir Günleri etkinliği usta sanatçı Genco Erkal’in “İnsanlarım” isimli tiyatro oyunu ile son buldu.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER