"İLGEZDİ: “TÜRKİYE’NİN KAVGAYA DEĞİL BARIŞA VE SEVGİYE İHTİYACI VAR”

CHP Ataşehir kadın kollarının gerçekleştirmiş olduğu organizasyona katılan Ataşehir Belediye Başkanı ve CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi salona giriş yaptığında kadınların büyük sevgisiyle karşılaştı.

"İLGEZDİ:  “TÜRKİYE’NİN KAVGAYA  DEĞİL BARIŞA VE SEVGİYE İHTİYACI VAR”
  "İLGEZDİ:  “TÜRKİYE’NİN KAVGAYA  DEĞİL BARIŞA VE SEVGİYE İHTİYACI VAR”

CHP Ataşehir kadın kollarının gerçekleştirmiş olduğu organizasyona katılan Ataşehir Belediye Başkanı ve CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi salona giriş yaptığında kadınların büyük sevgisiyle karşılaştı. 



Kadın dayanışmasının en çok yaşandığı CHP Ataşehir kadın kollarının çalışmalarında alışık olunan sahne yine tekrar etti. CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolu Başkanı Hamiyet Ardıbatan ve yol arkadaşlarının hazırlamış olduğu Ataşehir Silence Hotel’de gerçekleştirilen bahar kahvaltısı organizasyonunda katılımın çok olması izdihama yol açtı.
Örgütün tüm çalışma faaliyetlerinin  ilgi görmesi alışılagelmiş bir hal almasına rağmen, bugün gerçekleştirilen kadın buluşması beklenenin üzerinde katılımın gerçekleşmesi üzerine etkinlikte adeta bayram havası yaşattı. Yaklaşık 1000 kişinin davet edildiği organizasyona 2500 kadın katılım göstererek, kadının gücünü bir kez daha göstermiş oldular.
 
CHP Ataşehir kadın kollarının gerçekleştirmiş olduğu organizasyona katılan Ataşehir Belediye Başkanı ve CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi de salona giriş yaptığında kadınların büyük sevgisiyle karşılaştı ve oturacağı masaya gitmesi dakikalar aldı. İlgezdi bütün kadınlarla selamlaşıp, tek tek fotoğraf çekildikten sonra kürsüye davet edildi ve yakın geçmiş zamanda kutlanan 8 Mart Dünya Emekçi  Kadınlar Günü dolayısıyla tüm kadınların kadınlar gününü kutladı. 
 “BU TABLO MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN KURDUĞU CUMHURİYET TABLOSUDUR”
 
İlgezdi’nin  2500 kadının katılım gösterdiği etkinlikte konuşurken sık sık “En büyük başkan bizim başkan” tezahüratlarıyla konuşması kesildi.  Battal İlgezdi yaptığı konuşmasında şunları kaydetti:  “Bu güzel tabloyu hazırlayan ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Hepiniz hoş geldiniz. Bu tablo Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet tablosudur. Ne güzel bir tablo iyi ki varsınız. Ben hep söylüyorum;  Allah siz kadınların eksikliğini biz erkeklere göstermesin. Sizler olmasanız bizler ne yapardık?  Kadınımız evde annemiz, eşimiz, işte destekçimizdir.”
 
“ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM KADIN KOOPERATİFLERİ KURUYORUZ”
 
 “Kadınların da iş hayatında olması gerek,  bu çağda kadınların evden çıkması gerek, iş hayatına girmesi gerek. Bunu da nasıl yapacağız? Önümüzdeki dönem kadın kooperatifleri kuruyoruz. Kadın üretim merkezleri kuruyoruz. Artık kadınlar iş hayatında olmalıdır. Onlar üretecek biz pazarlayacağız. Örnek Mahallesi’nde ve  Atatürk  Mahallesi’nde biri 9 bin metre kare diğeri 6 bin beş yüz metre kare olmak üzere kadın merkezleri oluşturuyoruz. Kadınları üretime teşvik ediyoruz ki; evdeki ekonomiye katkıları olsun. Gerçekçi olmak gerekir artık kriz evdeki mutfağa kadar girdi. Yani insanların yaşam şartları zorlaştı. Pazarlardan filemiz boş dönüyoruz.  Ben ve arkadaşlarım da bu konuyu ele aldık ve istihdam alanları için çalışmalar yaptık. “
 
  “BU ÜLKE 12 EYLÜL’DE ÇOK BÜYÜK ŞEYLER YAŞADI”
 “Bildiğiniz gibi Mart’ta seçimimiz var. Bu bir beka seçimi değil, bu seçim 5 yılda bir yapılan yerel bir seçimdir. Siyaseti fazla germeden bu işi sonuçlandıracağız. Bana soruyorlar senin en büyük projen ne? Ben  de insan diyorum. Ne olursan ol gel diyorum. Bu ülke 12 Eylül’de çok büyük şeyler yaşadı. 
 “TÜRKİYE’NİN KAVGAYA  DEĞİL BARIŞA VE SEVGİYE İHTİYACI VAR”
“ İnsanları sağcı solcu diye ayırt ettiler. Kardeşi kardeşe vurdurttular. Türkiye bir daha bu şekilde olmamalıdır. Siyasetçilere bakıyoruz herkes kavga halinde!  Türkiye’nin kavgaya  değil barışa ve sevgiye ihtiyacı var. Ben kimseyi  10 yıldır hiç dışlamadım, bunu zaten hepiniz gördünüz, biliyorsunuz.  Eşit şekilde hizmete devam edeceğiz. Hep şunu söyledim seçilene kadar bir siyasi partinin adayısınız ama seçildikten sonra herkesin belediye başkanısınızdır. Ben hep öyle oldum.  Buradaki tabloda her görüşten insan var. Günlerdir benim pankartlarımı kesiyorlar. Ben de diyorum ki buradan afişlerimi, pankartlarımı kesenlere, yırtanlara ben Ataşehirlinin kalbine kazındım, oradan beni söküp alamazsınız.”
 
 
“BURASI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN KURDUĞU BİR CUMHURİYETTİR”
 
“Biz Ataşehir’de herkesin  yaşam biçimine saygı gösteririz. Burada 1,5 sene önce yaşanılan bir olayı anlatayım size. Ferhatpaşa’da ikâmet eden 2 çarşaflı hanımefendiyi  burada bir mekâna almadılar. Ben orayı kapattım. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dışında herkes beni aradı açmadım, tahliye ettirmedim mekânı. Hem de tüm aramalara rağmen!  Bunu neden anlattım? Çünkü burada herkes özgürdür. İstediği şekilde yaşayabilir. Burası Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bir Cumhuriyettir. Mustafa Kemal Atatürk müslüman olan bir ülkede kadına seçme ve seçilme hakkı vermiştir. 59 müslüman ülkenin bulunduğu dünyada sadece Türkiye’de Atatürk sayesinde kadının seçme ve seçilme hakkı vardır. Onun için sizlerden ricam Cumhuriyete, Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerine  sahip çıkmanız. O devrimler bizim çocuklarımızın geleceği… “
Battal İlgezdi’nin konuşmasının ardından kadınlar, sahneye çıkıp İlgezdi’ye destek olunmasına vurgu yapan konuşmalar yapıp, şiirler okudular.   Kadınların tüm desteğini arkasına alan Battal İlgezdi, konuşma sonrasın da 2500 kadının fotoğraf çekilme isteğini tek tek yerine getirdi.
 



İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER