Emekevler de yerinde dönüşüm başladı

Ataşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projelerinde; “Yerinde Dönüşümden Yanadır.”

Emekevler de yerinde dönüşüm başladı
Emekevler de yerinde dönüşüm başladı

Ataşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projelerinde;  “Yerinde Dönüşümden Yanadır.”

Ataşehir Belediyesi basın açıklaması


Ataşehir ilçesi, Atatürk Mahallesi, Emekevler Bölgesinde 25 yıldır süren mülkiyet sorunu, nihayet gecekondu hak sahipleri lehine çözümlenmiş bulunmaktadır. Gecekondu hak sahiplerine birer daire verilmesi planlanan bölgede, konutların inşa edilmesini sağlamak için gecekonduların tahliyesi çalışmalarına başlanmıştır.


 Çözüm, gecekondu sahiplerini yerinde korumak ve yasal sınırlar içerisinde en ekonomik şekilde ev sahibi olmaları üzerine geliştirilmiştir.

Kadıköy Belediyesi ile TOKİ arasında imzalanan protokol gereği TOKİ tarafından 1/1000 ölçekli uygulama imar planı yapılarak 01.08.2006 tarihinde onaylanmıştır. 230 dönüm arazinin 57 dönümü konut alanı olarak belirlenmiştir. Bunun dışında kalan alanın tamamına da, bölge parkı yapılarak, İstanbul halkının kullanımına tahsis edilecek.  Bu planla Emekevler ve Barbaros Mahallesi’nde bulunan gecekondu sahiplerinin ev sahibi olması amaçlanmıştır.
 
Gecekondu sahipleri yaşadıkları Emekevler mahallesinde yapılan yerinde dönüşüm projesi kapsamında,  noter huzurunda çekilecek kura sonucunda belirlenecek 115 m2 (kapalı otoparklı, yüzme havuzlu,  sosyal tesisli, çocuk oyun alanları vb.) dairelerden, daire teslimleri yapıldıktan sonra  20 yıl vadeli olarak 80 TL ile 150 TL arasında değişen taksit tutarları ile lüks 1 (birer)  adet daire sahibi olacaklardır.
 
Belediye Başkanı tarafından bölge halkı davet edilerek bilgilendirme toplantıları yapılmıştır. Bölgede yaşayan gecekondu sahiplerine, gerekli tebligatlar, duyuru, ilanlar yapıldı. Ayrıca bilgilendirme ofisi ile de projeye ilişkin gerekli açıklamalar da bulunuldu.  Açıklamalar neticesinde birçok vatandaşımız alınan encümen kararları doğrultusunda Belediyemiz ile Muvafakat Senedi imzalayarak gecekonduların tahliye ve yıkımı yapılmıştır. 
 
Yapılan tebligatlar sonucu Belediyemize müracaat etmeyip; adli yargıda tedbir talepli, idari yargıda yürütmenin durdurulması talepli açılan davalarda bu talepler esastan red edilmiştir.

Kamuoyunun bilgilerine sunarız,
Saygılarımızla.

ATAŞEHİR EMEKEVLER YIKIM FOTOLARI İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2013, 13:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER