Dünyaca ünlü piyanistimiz Gülsi nOnay MSKM'deydi.

Dünyaca ünlü piyanistimiz Gülsin Onay Ataşehir'de eğitim gören 300 çocukla buluştu.

Dünyaca ünlü piyanistimiz Gülsi nOnay MSKM'deydi.
 Dünyaca ünlü piyanistimiz Gülsi nOnay MSKM'deydi.

Dünyaca ünlü piyanistimiz Gülsin Onay Ataşehir'de eğitim gören 300 çocukla buluştu.




Akıllı Baykuş Platformu, Zuhal Müzik ve Ataşehir Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen "Genç Müzisyenlere Müzik Odaları Kuruyoruz" projesi kapsamında dünyaca ünlü piyanistimiz Gülsin Onay Ataşehir'de eğitim gören 300 çocukla buluştu.

Çocukların klasik müzikle tanışmasını amaçlayan ve Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğin ilk bölümünde Gülsin Onay çocukların sorularını yanıtladı. Onay, daha sonra Chopin, Mozart ve Ahmet Adnan Saygun’un eserlerinden oluşan bir konser verdi. Konser sonrası, hemen hemen hepsi ilk kez bir klasik müzik konserine gelen çocuklar da Gülsin Onay’a çiçek verip anı fotoğrafı çektirdiler.

“Çok sevindim, mutlu oldum”
Konser ve söyleşi sonrası Gülsin Onay ile kısa bir sohbet gerçekleştirdik. 80 ülkede 2000’in üzerinde konser veren Gülsin Onay çocuklarla buluşmanın kendisi için çok önemli olduğunu söyledi. 
Onay, daha önce de yalnızca çocuklar için konserler verdiğini belirterek, “Bugün Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde bir araya geldiğimiz çocuklardan da çok etkilendim. Müziği çok güzel dinlediler.  Çok ilgiliydiler ve mutlu oldular, yüzlerindeki ifadeden bunu anladım. Sonra, çok akıllıca sorular sordular. Benim için keyifli bir gündü. Onlar, yarınımızın aydınlık, güzel Türkiyemizin ışıkları… Çok iyi yetişiyorlar. Demek ki okulları da çok iyi…  Çok sevindim, çok mutlu oldum,”  dedi.

“Müzik zihni açar”
Onay, ailelerin çocuklarını klasik müzikle tanıştırmalarının önemine dikkat çekerek şöyle konuştu: “Aslında çok güzel klasik müzik programları var, dinlenebilecek… Bir koroda söylemeleri ve enstruman çalmaları da önemli, imkanları çerçevesinde... Müzik zihni açar.”

Uluslararası alanda “istisnai” bir Chopin yorumcusu olarak değerlendirilen Gülsin Onay, çok merak ederek Chopin’in yaşamını incelediğini, mektuplarını, öğrencilerinin kitaplarını okuduğuğunu vurgulayarak, “Chopin ile ilgili öğrendiğim her şey gözümde canlandırdığım kişiliğe ilave oldu, iç dünyasını keşfettim. En başta notaları ve yazdığı eserler beni çok küçük yaşlardan itibaren etkiledi. Sanki bana sırlarını açıklamış gibi geliyor. Her notasında  onu hissederek çalıyorum,” şeklinde konuştu.

“Ataşehir belediyesi çok güzel bir iş yapıyor”
Neredeyse piyano çalmadan geçen bir gününün olmadığını, müziğin kendisi için bir tutku ve yaşam biçimi olduğunu ifade eden Onay, “Ataşehir Belediyesi de 3 yıldır gerçekleştirdiği klasik müzik festivali ile çok güzel işlere imza atıyor. Muhteşem bir olay… Halit Akçatepe Sahnesi’ni de çok beğendim. Umarım Ataşehirli klasik müzik severlerle ileride daha da çok birlikte olma fırsatını yakalarız,” diye konuştu.

Müzik sınıfı kurulacak
Düzenlenen proje sonucunda, sponsorlardan alınan destekler doğrultusunda Ataşehir'de seçilecek bir devlet okuluna, içinde çeşitli müzik aletleri bulunan ve çocukların keyifle faydalanabileceği bir müzik sınıfı kurulacak.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109