BATTAL İLGEZDİ'NİN 2018 YILI MESAJI

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin 2018 yılı mesajı.

BATTAL İLGEZDİ'NİN 2018 YILI MESAJI
 BATTAL İLGEZDİ'NİN 2018 YILI MESAJI

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin 2018 yılı mesajı.

Sevgili Ataşehirliler,

2017’ye girerken paylaştığım yeni yıl yazısı sanki dün gibi, zamanın nasıl da dolu dizgin koşturduğunu ben de bu satırları kaleme alırken fark ettim; işte bir yılın daha sonuna gelmişiz.

Peki, 2017 öncesinden daha iyi bir yıl mıydı?

Ekonomi, toplumsal yaşantımızın en belirleyici unsuru ve tepemizdeki gri bulutların daha da koyulaştığına hep beraber tanığız.

Ama bir o kadar da umudun, bir kardelen gibi ayaza, kara rağmen başını çıkardığı “hey ben buradayım” dediği bir yıl. Turnalar uçuyor.

Ataşehirimizin mahallelerinde binlerce kişiyi bir araya getiren Kardeş Kültürlerin Festivalimizde, sizlere hitap etme fırsatı buldum.

Konuşmalarımda, Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan ayrılmayacağımızı, O’nun ve arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyet sayesinde buralarda olduğumuzun altını ısrarla çizdim. Ve bugün, temel olarak Atatürk’le kavga etmenin çıkar yol olmadığının fark edilmesine tanık olduk. Bu coğrafyada yaşayan insanların Atatürk’ten vazgeçmediğini, hatta Atatürk’e daha sarıldığını gördük. Ama Ata’nın söylediği şu sözü de tekrar hatırlatmak isterim: “Benim manevi mirasım ilim ve akıldır… Benden sonra beni benimsemek isteyenler aklın ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse manevi mirasçılarım olurlar.”

Ata; beni sevip sevmemeniz önemli değil, aklı ve bilimi rehber edinin yeter diyor. Biz toplumsal olarak, bilimsel düşünceyi idarede, eğitimde ve kalkınmada esas alıyor muyuz; barış içinde bir arada yaşamanın tek yolu olan laikliği yayabiliyor muyuz; fakir halkın Cumhuriyet’ine sahip çıkıyor muyuz; kadın-erkek eşitliğini savunuyor muyuz; kız çocuklarımızın eğitimini teşvik ediyor muyuz ve “yurtta barış, dünyada barış”ı eylemlerimizle hayata geçiriyor muyuz; işte aklın ve bilimin başlıca rehber kriterleri bunlardır. Bunu yapabiliyorsak ne ala; yapmıyorsak, bu içi boşaltılmış, sözde Atatürkçülüktür.

2018 yılı umarım, yukarda özetlemeye çalıştığım yolun kalıcı olduğu bir yıl olur.

Ataşehir Belediyemizin tesisleri her geçen gün artıyor ve yoğun ilgiden çok memnunuz. Daha fazlasını yapacağız; göreceksiniz.

Atatürk Bulvarı’ndaki meydan düzenlememiz ilginin odağı oldu. Ama yeni bir çalışmamamız daha var, Kurtuluş Mücadelesi Heykeli. Ataşehirimize çok yakışacağını düşünüyorum.

Yeni bir projemizden daha özetle bahsetmek istiyorum. “İlk hayalim ilk bisikletim” dedik projemizin ismine.

Kampanyamız tüm hızıyla sürüyor. Belediyemizin deposu bağışçılarımızın gönderdiği, tamire muhtaç irili ufaklı bisikletle doluyor. Bakımlarını yapıp, ihtiyaç sahibi çocuklara dağıtmak için hazırlık yapıyoruz. Ama projemize paketinde bisiklet verenler destek olanlar da var. Hepsine ama hepsine sonsuz teşekkür ederim. Projemizi entegre hale getirip, bisiklet yollarıyla bütünleştireceğiz. Belediyemiz bunun da çalışmalarını yapıyor.

Tüm halkımızın yeni bir yılı güzellikler içinde geçirmesini dilerim.

 
Battal İLGEZDİ
Ataşehir Belediye Başkanı

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2017, 15:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER