Battal İlgezdi: Aday olmama hiçbir engel yok

İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak görevden uzaklaştırılan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, 24 Haziran seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Battal İlgezdi: Aday olmama hiçbir engel yok
Battal İlgezdi: Aday olmama hiçbir engel yok

İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak görevden uzaklaştırılan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, 24 Haziran seçim sonuçlarını değerlendirdi.
24 Haziran seçimlerini değerlendiren Battal İlgezdi, seçim sonuçları ile ilgili; “Ben iyi şeyler olacağını düşünüyorum. Herkes sonuca saygı duymalı. Sonuçta demokratik bir yarış oldu. Her şeye rağmen biz buradayız. İşimize bakıyoruz. Arkadaşlarım görevde, ben de yerel seçimlerde adayım” dedi.

“TOPLUM BÖYLE KARAR VERDİ SAYGI DUYMAK GEREKİYOR”

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi 24 Haziran seçimleriyle ilgili olarak şunları söyledi: “Ülkede seçim yapıldı bitti. Demokratik bir yarıştı. Toplum böyle karar verdi. Saygı duymak gerekiyor. Sonuçlara herkesin hazmetmesi gerekiyor. Temennim bu ülkeye daha çok demokrasi, daha çok insan hakları, daha çok hukuk bir an önce hayata geçirilmeli. Çünkü artık bütün yasa ve yetkiler ellerinde… Artık uygulama ile ilgili bir sıkıntıda kalmadı. Bu ülkenin huzura ihtiyacı var. Barışa, kardeşliğe ihtiyacı var. Temennim bu ülkede barışın, kardeşliğin yerleşmesi. İyi şeylerin olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

“DÖNEM KAVGA DÖNEMİ DEĞİL, MÜCADELE DÖNEMİ”

İlgezdi; “Cumhuriyet Halk Partisi bu seçimde 23’e yakın oy aldı. Sonuç normaldir. Zaten CHP’nin %25 - 26 civarında oyu vardı. Bir kısmı başka partilere gitti. Ama sonuçlar çok normaldir. Muharrem beyin aldığı oylar da normaldir. Süreci doğru tahlil etmek gerekiyor. Süreci yerel seçime yakın gündeme getirmeden, yerel seçime taşımadan kendi içimizde çözmemiz gerekiyor. Dönem kavga dönemi değil, mücadele dönemi. Kavgayla sonuç alınmaz. Akılla, mantıkla, bilimle ve müzakereyle sonuçlanır. Şu anda yerel seçim var. Bu sorunu konuşarak akılla, mantıkla, bilimle sonuçlandırmak lazımdır. Her kurultayda kavga partiye zarar veriyor. Partinin oturup %25 niye alamadık diye öz eleştiri yapmalıdır diye düşünüyorum” şeklinde ifade etti.

“BENİM ADAY OLMAMA HİÇBİR ENGEL YOK”

Benim aday olmama hiçbir engel yok diyen İlgezdi; “ Normal süreç devam ediyor. Türkiye’de mahkemesi olmayan belediye başkanı mı var? Adama gülerler. Belediye başkanının mahkemesi var. Aday yapmıyorum. Böyle bir şey olabilir mi? O zaman Türkiye’nin hiçbir belediye başkanının görevde olmaması lazım. Mahkemen varsa karar verir. Kesinleşir, Ankara onaylar. Ondan sonra adaylık engellenir. Böyle bir saçmalık mı olur? Herkes iddiada bulunabilir. Önemli olan iddiaların kanıtlanmasıdır” dedi.

“MAHKEMESİ OLMAYAN BELEDİYE BAŞKANI VAR MI HİÇ”

Seçime girerek kazanması durumunda aynı uygulamaya maruz kalmayacağını ifade eden Battal İlgezdi şunları söyledi; “Seçimin yeni bir süreçtir. Bu yapılan keyfi uygulamadır. Olur mu öyle şey? Devletin kanunu var, yasası var. Zaten dosyanın %99’u düştü. Hangi gerekçeyle görevden alacaklar? O zaman Ak Partili belediyelerin, CHP’li belediyelerin hepsini görevden almaları gerekiyor. Türkiye’de belediye kalmaz. Mahkemesi olmayan belediye başkanı var mı hiç?”

“ELLERİNDEKİ YETKİLERİ DOĞRU KULLANSINLAR”

Yerel seçimlerde yeniden aday olacağını ve adaylığı konusunda herhangi engelin olmadığını vurgulayan İlgezdi; “Ataşehir’de sıkıntı yok. Yerel seçimi %55 ile kapatırız. Bu yaygaralar bir işe yaramaz. Yapacakları bir iş var; Yenisahra – Barbaros ve Yeni Çamlıca Mimar Sinan’ın imarını çözsünler. 16 yıldır iktidardalar milleti mağdur ediyorlar. Ayıptır. Bu yaygaralara kimse inanmıyor.

Ellerindeki yetkileri doğru kullansınlar. Ne yaptılar. İftar programlarını düzenlediler. Yemekleri yediler, vatandaşa vaatleri verip gittiler. Neyi çözdüler Yenisahra’da. Yetki ellerinde. Yapacakları yok. Yılbaşına doğru bakacağız diyorlar. Neye bakacaksın? Yetkili de, icra mercii de sensin. Yapacağın bir şey var; vatandaşın sorununu çözeceksin. Ataşehir’de vatandaşın sorununu çözsünler” diyerek isterlerse bu problemleri çözebileceklerinin yetkisi olduğunu bir kez daha dile getirdi.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER