Batal İlgezdi Yerel Basını kahvaltıda ağırladı.

Batal İlgezdi Yerel Basını seçim irtibat ofisinde kahvaltıda ağırladı.

Batal İlgezdi Yerel Basını kahvaltıda ağırladı.
Batal İlgezdi Yerel Basını kahvaltıda ağırladı.

Batal İlgezdi Yerel Basını seçim irtibat ofisinde kahvaltıda ağırladı.



ATAŞEHİR’DE BASINA BU KADAR ÖNEM VEREN BAŞKA BİR ADAY YOK

Ataşehir’de her geçen gün siyasetin yeni bir haberiyle güne uyanan yerel gazetecilerin yoğunluklarına, Ataşehir Belediye Başkanı ve CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi kısa bir mola verdirtti.

Battal İlgezdi, yaklaşan 31 Mart Yerel Seçim çalışmalarında, beraber yol yürüdüğü çalışma arkadaşlarının yanı sıra en büyük emeklerden birine sahip olan ve siyasetçilerin halkla iletişiminin en doğru şekilde kurulmasını sağlayan basın emekçilerini, bugün seçim irtibat ofisinde kahvaltıda ağırladı. İlgezdi’nin davetine tam kadro katılan basın mensupları seçim irtibat ofisinde kendilerine ayrılan büroyu da ziyaret ettiler.      

   
 
“YEREL SEÇİMLERE YÖN VERDİĞİNİZ  GERÇEĞİNİ KİMSE GÖRMEZDEN GELEMEZ”


 Sayılı günler kalan seçim çalışmalarında halkın demokratik bir seçim yapabilmesi için belediye başkan adaylarının yerel basınla sık sık bir araya gelmesi gerektiğinin altını çizen basın mensupları, Ataşehir’de yalnızca Battal İlgezdi’nin basına bu kadar önem verdiğini dile getirirken; iktidar partisinin çalışmaları üzerine sorularını yöneltecek ne bir ilçe başkanı ne de belediye başkan adaylarına ulaşabildiklerini vurguladılar.  Sohbet havasında geçen  buluşmada Battal İlgezdi yerel basının önemine değindi:  “ Değerli basın mensubu arkadaşlarım öncelikle şunu söylemek isterim ki; yaptığınız iş çok zor. Birçoğunuz hayatından fedakârlık ederek mesleğini devam ettirmeye çalışıyor. Sizlerin  yerel seçimlere yön verdiğiniz  gerçeğini kimse görmezden gelemez. Yazılı basının dışında internet haberciliği yapan basın emekçilerinin de artık  haklarının verilmesi gereklidir. Yerel seçimlerin en önemli ayağı yerel basındır.” şeklinde basının önemine vurgu yaptı.

 “KADİR TOPBAŞ HELALLİĞİ BENDEN ALMAYACAKTI”


 Battal İlgezdi basınla sohbetinde Ataşehir’in çözülemeyen imar sorununu anlatırken  Kadir Topbaş’la yaşadığı bir anekdotu gazetecilerle paylaştı.  İlgezdi:  “Sayın Kadir Topbaş’la  ben ve arkadaşlarım Ataşehir’in  imar sorununu çözmek için gidip görüştüğümüzde ‘Ferhatpaşa’ya ben İBB Başkanı olduğum sürece bir çivi bile çaktırmam.’ dedi. Biz gittik belediye binası önünde eylem yaptık. Maalesef söylediği gibi bir çivi bile çakmamıza izin vermedi. Söz verdiği diğer mahallelerin projeleri için de bizi, senelerce bekletmesine rağmen bir türlü imar planlarını onaylamadı.  Aradan uzunca bir zaman geçtikten sonra bir gün telefonum çaldı ve beni çağırdı. Ben de Sayın Topbaş’ın yanına gittim ve bana orada şöyle dedi; ‘ Benim senden helallik almam lazım.’ Kadir Topbaş helalliği benden değil, yıllardır hayata geçmesine engel olduğu imar planları için mağdur olan ailelerden alması gerekli.” dedi.

  “BURADA HERKES EŞİT”
 

Ataşehir’in dışında birçok bölge gazetecinin de katılım gösterdiği kahvaltıda İlgezdi’ye,  daha önce dile getirmiş olduğu “Ataşehir’deki sosyal yaşam başka bir ilçede yok.” söylemi hatırlatıldı. Ataşehir Belediye Başkanı ve CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi  şu açıklamayı yaptı: “ Sizlerle daha önce yaptığımız sohbetlerde,  Ataşehir gibi sosyal hayatı bu kadar aktif olan bir ilçe yok demiştim. Sizinle bir gün Beykoz’a gidelim veya Ümraniye’ye saat 17.00’dan sonra oralarda hayat duruyor. Ataşehir’de ise insanlar işlerinden evlerine döndükten sonra hayat başlıyor. Hiç sinemaya gitmeyen bir insan, hiç tiyatroya gitmeyen vatandaşımız dahi on yıldır verdiğimiz hizmetle istediği zaman sosyalleşebiliyor. Ataşehir’de yapılan parklar kadar başka bir yerde park yapan bir belediye başkanı bulamazsınız. Özellikle yargılandığım Necmettin Erbakan Parkı’nı ele alalım. Orası  özellikle yazın herkesin uğrak yeri. Ataşehir’in on yedi mahallesinde de rahatlıkla ulaşımın sağlanacağı sinema, tiyatro, festivaller, spor, çeşitli kurslar gibi Ataşehir’i bir kardeş kent haline getiren projelerimiz on yıldır aralıksız olarak hizmet veriyor. Başka hangi ilçede herkesin yararlanabileceği hizmeti veren bir belediye var? Türbanlısı da  kurslarımıza gidiyor, başı açık olan da parklarımızda oturup başka mahallelerdeki insanlarla bir araya gelebiliyor. Hep söylüyorum biz hiçbir şey yapmadıysak Ataşehir’i bir bütün yaptık. Burada herkes eşit. Burada hep beraber sohbet ediyoruz. Bizlerin de siyasi görüşleri farklı olabilir.  Ataşehir Belediyesi’nin yapmaya çalıştığı da bu. Farklı fikirleri ortak paydada buluşturmak. Benim ve arkadaşlarımın yıllardır kurduğu bu düzeni önümüzdeki seçimlerde de Ataşehir’i alarak yaşatmaya ve çoğaltmaya devam edeceğiz. Hepimiz Ataşehirliyiz, her şey Ataşehir için.”
 
 



İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109