Başkan İlgezdi Tapularınızı 2 ay sonra vereceğim

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi Tapularınızı 2 ay sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte bu salonda dağıtacağım” dedi.

Başkan İlgezdi Tapularınızı 2 ay sonra vereceğim

Başkan İlgezdi Tapularınızı 2 ay sonra vereceğim

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi Tapularınızı 2 ay sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte bu salonda dağıtacağım” dedi.


Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi Yedpa Ticaret Merkezi’nde yaptığı bilgilendirme toplantısında namus sözü verdi. İlgezdi; “Tapularınızı 2 ay sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte bu salonda dağıtacağım” dedi.

Yeniçamlıca Mahallesi, Mevlana Mahallesi ve Mimarsinan Mahallesi’nin 50 yıllık tapu sorunu şuulandırma çalışmaları tamamlanarak çözüme kavuşuyor.  Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi YETPA Ticaret Merkezi’nde yaptığı bilgilendirme toplantısında 2 ay sonra tapuların verileceğini ve 6 ay sonrada imarın çıkacağını belirtti.

SEÇİM ZAMANLARI BU MAHALLELER AKILLARINA GELİYOR

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi YEDPA Ticaret Merkezinde yaptığı bilgilendirme toplantısında bölgenin 50 yıllık sorununu çözdüklerini söyleyerek; “ Bakan seçime 5 kala gelerek sizlere ‘sorunu çözdük tapularınızı vereceğiz’ diyor. 21 yıldır iktidardalar. Sadece seçim zamanları bu mahalleler akıllarına geliyor. Rahmetli Kadir Topbaş buraya her seçim dönemi geldi, söz verdi. Halletti mi hayır. TOKİ elinizde, Bakanlık sizde, 21 yıldır İBB’de sizdeydi. O zaman bu insanları yıllardır neden mağdur ettiniz. Kadir Topbaş’ın vereceği yetkilendirme yazısını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu vererek bu sorunu sonunda çözdük”  

RAHMETLİ KADİR TOPBAŞ BANA YETKİ VERMEDİ

Başkan İlgezdi Belediye Başkanı olduğunda bürokrasiyi çok iyi bilmediğini belirterek; “ Başkan seçildiğim zaman sizlere tapularınızı 6 ay içinde vereceğim demiştim. O zaman bürokrasinin nasıl işlediğini tam bilmiyordum. Yetkini n ilçe belediyelerinde olduğunu sanıyordum. Ama ilçe belediyelerinin bu konularda hiçbir yetkisi yok. Tüm yetki Büyükşehir Belediyesi’nde. Senelerce yetki belgesi almak için mücadele ettim. 8 yıl bana randevu dahi vermediler. 50 yıllık sorunu çözmeye yanaşmadılar. 50 yıldır süren bu sorunu Ataşehir Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının ortak çalışmasıyla nihayet çözüme ulaştırdık. Tescil çalışmaları tamamlandıktan sonra tapularınızı bu salonda dağıtacağım” dedi.

6 AY SONRA İMARINIZ ÇIKMIŞ OLACAK

İlgezdi imar sorununu da çözdüklerini belirterek; “ Yeniçamlıca, Mevlana ve Mimar Sinan Mahalle Muhtarları burada. Birlikte İBB’ye gittiler ve imar çalışmalarını takip ettiler. Bu mahallelerin imar planlarıda en geç 6 ay içinde çıkmış olacak. Biz belediye olarak bu mahalleler in imarının 2.5 emsal olmasını istedik. İmar planları İBB İmar komisyonunda. 1/500’lik ve 1/1000’lik nazım imar planlarının çalışmalarını eş zamanlı olarak yapıyoruz. Burayla ilgili 13 bin 840 vatandaşımız şuulandırmaya girdi. 159 itiraz 3254 parsel var. Parasını YETPA ve büyük ortaklara ödeyen herkes tapusunu alacak” dedi.

YETPA BAŞKANINA TEŞEKKÜR EDERİM

Başkan İlgezdi YEDPA Ticaret Merkezi Başkanı Salih Sami Atılgan’a da teşekkür ederek; “ Bu sorunu YEDPA Başkanımla birlikte çözdük. Kendisine buradan teşekkür ediyorum. YEDPA 13 bin metre kare yeri bağışladı ve ben bu sorunu çözdüm, hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu. YEDPA Ticaret Merkezinde yapılan toplantıya Ataşehir Belediye Başkanı Battal ilgezdi, Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt, YEDPA Başkanı Salih Sami Atılgan, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, Ataşehir Belediye Meclis 1.Başkan Vekili Kudret Arslan, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları  Orhan Çerkez, Sadık Semih Kayhan, Abdullah Der, Kalender Özdemir, Cenan Arslan, CHP Ataşehir Belediye meclis üyeleri Duran Acar, Zekeriya Angi, Selami İğrek, Cengiz Kayayurt, Mahalle Muhtarları ve bölgede yaşayan çok sayıda vatandaş katıldı.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER