ATAŞEHİR’DE KÜLTÜR-SANAT YENİ YILDA DA KESİNTİSİZ DEVAM EDİYOR!

Ataşehir Belediyesi E-Kültür Merkezi kültür-sanat etkinliklerine devam ediyor.

ATAŞEHİR’DE KÜLTÜR-SANAT YENİ YILDA DA KESİNTİSİZ DEVAM EDİYOR!
 ATAŞEHİR’DE KÜLTÜR-SANAT YENİ YILDA DA KESİNTİSİZ DEVAM EDİYOR!
Ataşehir Belediyesi E-Kültür Merkezi kültür-sanat etkinliklerine devam ediyor. Pandemi nedeniyle kültür merkezlerini bir süre daha kapalı tutacak olan Ataşehir Belediyesi tüm etkinliklerini Ataşehirlilerin evine konuk ediyor.

Bu kısıtlanmış dönemde kesintiye uğrayan canlı kültür- sanat faaliyetlerini sürdürebilmek adına tüm kültür merkezlerini tam donanımlı birer stüdyo haline dönüştüren Ataşehir Belediyesi ocak ayı için yine çok renkli bir program hazırladı.

Ataşehir’de ocak ayında da birbirinden keyifli ve eğlenceli konserler, çocuk tiyatroları, atölyeler, söyleşiler, seminerler ve daha birçok etkinlik Youtube, sosyal medya hesapları ve Radyo Ataşehir’den yayınlanırken ayrıca tüm podcastlere de yine bu mecralardan erişilebilecek.                                                      

Radyo konserleri devam ediyor…

Radyo programı yapımcısı Erdeniz Erol’un Radyo Ataşehir’e özel olarak hazırladığı “Bir Arkadaş Uğrayacaktı’’ radyo programı her hafta farklı bir bölümle sanatçıların akustik performanslarını evinize konuk etmeye devam ediyor. Programa bu ay sırasıyla; 10 Ocak Pazar günü Halk Müziği sanatçısı Derd’Ali, 17 Ocak Pazar günü Rock Müziğin başarılı temsilcilerinden Selçuk Sami Cingi, 24 Ocak Pazar günü de Engin Kandemir ve Cevdet Berkay Yavuz ikilisi katılıyor.

Dijital konserler

Ocak ayının dijital konserinde Halk müziği sanatçısı Yusuf Gül zengin bir repertuvarla Ataşehirli dinleyicilerle buluşacak. Her ay ilgiyle izlenen “Ataşehir’in Sesleri” projesinde ocak ayının iki konuğu sırasıyla flüt sanatçısı Bülent Evcil ve Karadeniz müziğinin başarılı icracılarından Selim Bölükbaşı olacak.

Anadolu’dan Sesler dizisinde Ocak ayı programının ilk bölümde Giresun/Çamoluklu ses sanatçısı Sabit Münüklü kendi eserlerinin yanı sıra birbirinden güzel ezgilere kattığı değerli yorumuyla müzikseverlerle olucak.

Puki çocuk tiyatrolarını Ataşehir’de ağırlıyor

Aralık ayında Ataşehirli çocuklarla tanışan ve kısa sürede miniklerin sevgilisi olan kukla Puki, 3-6 yaş grubu için hazırlanmış öğretici ve eğitici beş bölümle maceralarına devam ediyor. “Puki Parkta” isimli oyun her bölümde farklı bir çocuk tiyatro topluğundan konuğu ile sürüyor. Bu ayki konuklar; Tiyatro Yeni Çizgi, Tiyatro Gülgeç, Mavi Nokta, Q Performans ve Primat Atölye tiyatro grupları olacak.

Ocak ayının bir başka çocuk tiyatrosu etkinliği de Mavi Uçurtma Komedi Tiyatrosu tarafından sergilenecek “Çılgın Nuri ve Tembel Kamber” isimli oyun.

Sanat Seminerleri-Kültür ve Sanat sohbetleri

Ataşehir Belediyesi E-Kültür Merkezi’nin “Çağdaş Sanat Bölümü” koordinatörlüğünü üstlenen Prof. Marcus Graf  Sanat Tarihi  Seminerleri’ne her ay farklı bir konuyla devam ediyor. Ocak ayında Prof. Marcus Graf, “Yeniden Doğuş Mu?” adlı seminerinde, 15’inci ve 16’ncı yüzyılda Avrupa'daki sanat eserlerinin estetiği ve kavramlarını tartışarak Rönesans sanatını irdeliyor.

Moderatör Melike Bayık, Galeri Sohbetleri’nde bu ay 2004 yılında kurulan “x-ist” kurucusu Daryo Beskinazi ile ekonomik ve güncel parametrelere göre Türkiye sanat piyasasından söz ediyor.

Müze Sohbetleri’nde ocak ayında Hatice Utkan Özden, OMM müzesi direktörü Defne Caseretto ile bir müzenin kuruluş hikayesini ve bir müze nasıl kurulur konusunu kent kültürü açısından irdeliyor.

Çağdaş Sanat Buluşmaları'nda bu ay argonotlar.com kurucusu, sanat yazarı Kültigin Kağan Akbulut moderatörlüğünde sanat yazarı, küratör Dr. Necmi Sönmez ile 1945 sonrasında Paris'e yönelen sanatçı göçünden hareketle günümüze uzanan bir konuşma gerçekleştirecek.

Sanatçı Sohbetleri’nde Öykü Demirci konuğu sanatçı Gözde İlkin ile yaşamı, üretim pratikleri ve sanatsal üretiminin temel kavramlarını tartışarak, sanatçının katıldığı rezidans programları ve bienallerdeki deyimleri üzerine sohbet ediyor.

Edebiyat kuşağı

Akademisyen, yazar, çevirmen, eleştirmen ve editörlerle her ay bir kurgu metin incelenen Edebiyat Akşamları programında bu ay “1Kitap1Mekan”ın yaratıcısı Duygu Özdemir moderatörlüğünde editör-çevirmen Emrah Serdan ile Albert Camus'nün yazarlığı ve ''Sisifos Söylemi'' adlı kitabı üzerine bir konuşma gerçekleştirilecek.

“Yazarlar Çocuklarla Buluşuyor” söyleşi programının ocak ayı konuğu akademisyen, çocuk kitapları yazarı ve müzisyen Göknil Özkök Sezener olacak. Yazar Neslihan Önderoğlu ve Göknil Özkök Sezener, Edebiyatın Müziği başlığıyla edebiyat ve müzik bağlamında keyifli bir söyleşi gerçekleştirecekler.

Şairlerin umut temalı şiirlerini okudukları “Umut Şiirleri” ocak ayı konuğu ise Özgün Enver Bulut.

Ocak ayından itibaren gazeteci İsmail Afacan, şiir üstüne düşünen eleştirmen, şair, yazarlarla Şiir Üstüne Konuşmalar adlı bir sohbet programı gerçekleştirecek. İsmail Afacan'ın ilk konuğu, İkinci Yeni'yi odağına aldığı kitabıyla akademisyen Yalçın Armağan.

Tarih ve toplum

Tarih Okulu programının konuğu akademisyen yazar Hüseyin Serdar Tabakoğlu ve moderatör Olgay Söyler, 11’inci yüzyıldan itibaren Akdeniz'de gelişen Türk hâkimiyeti üzerine bir konuşma gerçekleştirecekler.

Yaşama Dair Söyleşiler bölümünde hepimizi çok yakından ilgilendiren bir konu var: Salgın Hafızası ve Kentler. Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı Öğr. Üyesi Doç. Dr. Fatih Artvinli ve şehir plancısı-mimarlık tarihçisi Gizem Kıygı Salgın bu konuda nitelikli bir sohbet gerçekleştirecekler.

Sinema Konuşmaları’nda yazar Kadir İncesu, Hulusi Kentmen’in torunu Melek Kentmen ile usta oyuncuyu konu alan bir sohbet gerçekleştirecek.

 

Ataşehir Belediyesi’nin Aralık ayı etkinliklerini aşağıdaki hesaplardan takip edebilirsiniz.

Youtube: www.youtube.com/atasehirbld ve www.youtube.com/atasehirkultur

Facebook: www.facebook.com/atasehirbld ve www.facebook.com/AtasehirdeKulturSanat

Instagram: atasehirbld ve atasehir_ks

Twitter: @atasehirbld ve @atasehir_KS

Web sitesi: www.atasehir.bel.tr ve https://kultursanat.atasehir.bel.tr

Radyo: www.radyoatasehir.net


İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER