ATAŞEHİR’DE BAHAR SANATLA GEÇİYOR

Ataşehir, Mayıs ayında yine birbirinden güzel ve anlamlı sanat etkinlikleriyle renkleniyor.

ATAŞEHİR’DE BAHAR SANATLA GEÇİYOR
 ATAŞEHİR’DE BAHAR SANATLA GEÇİYOR

Ataşehir, Mayıs ayında yine birbirinden güzel ve anlamlı sanat etkinlikleriyle renkleniyor. Ataşehirliler baharın en güzel günlerini konser, tiyatro, sohbet ve söyleşiyle dolu dolu geçirecek.
Usta Şair Nâzım Hikmet'i anma ve anlama amacıyla hazırlanan “Uluslararası Ataşehir Nâzım Hikmet Şiir Günleri”nin ikincisi 5-8 Mayıs tarihleri arasında, yerli ve yabancı ustaların katılımıyla gerçekleşecek.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Hayko Cepkin Ataşehir’de özel konser verecek. Cumhuriyet Meydanı’ndaki konser saat 20.30’da başlayacak.
Mayıs’taki konser etkinliklerinde, bugüne kadar 17 albüm çıkaran Gülcihan Koç, 9 Mayıs Salı günü saat 20.30’da Ataşehir Belediyesi Cemal Süreya Etkinlik Merkezi Nikâh Salonu’nda Ataşehirlilerle buluşacak.
Ataşehir Belediyesi Anadolu Halk Müziği Topluluğu ise, 13 Mayıs Cumartesi günü Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde (MSKM) yine 20.30’da, Şef Ahmet Yakup Yıldız’ın yönetiminde yılsonu konserine çıkacak.
Halk ozanlığı geleneğinin büyük ustası Âşık Mahzuni Şerif, 16 Mayıs Salı günü Cemal Süreya Etkinlik Merkezi Nikah Salonu’nda saat 20.30’da başlayacak etkinlikte, kendi türküleriyle anılacak. Gecenin sunumunu ise, merhum sanatçının oğlu Ali Mahsuni yapacak.
TRT İstanbul Radyosu Ses Sanatçısı Nusret Yılmaz’ın kendi adıyla kurduğu ve şefliğini yaptığı Türk Müziği Topluluğu, “Kürdilihicazkâr Repertuarı İkinci Dönem Konseri”ni, 16 Mayıs Salı günü saat 20.00’da MSKM’de gerçekleştirecek.
Ataşehir Belediyesi MSKM Halk Müziği Topluluğu, Şef Sedat Sarıgül yönetiminde, 20 Mayıs Cumartesi günü; Ataşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu ise Şef Hulûsi Yücebıyık yönetiminde 21 Mayıs Pazar günü saat 20.30’da MSKM’de müzikseverlerle buluşacak.
Türk Halk Müziği’nin ustalarından Güler Duman, 23 Mayıs Salı günü Cemal Süreya Etkinlik Merkezi’nde saat 20.30’da başlayacak konserle, Ataşehirlileri türküye doyuracak.  
Müzik dolu akşamların yanısıra tiyatro gösterimlerinin de devam ettiği Ataşehir’de, 10 Mayıs Çarşamba günü Tiyatroevi tarafından “Ayrılık”; 15 Mayıs Pazartesi günü Nazım Oyuncuları tarafından “Onlar ki...”; 24 Mayıs Çarşamba günü de İstanbul Halk Tiyatrosu tarafından “Bezirgân” isimli oyun MSKM’de sahnelenecek. Üçünün de başlama saati 20.30. 


Pazar Sohbetleri ve Söyleşiler
Pazar Sohbetleri kapsamında Örsan K. Öymen ile beşincisi gerçekleştirilecek felsefe sohbetlerinde bu kez Bacon, Hobbes, Locke, Descartes, Spinoza, Leibniz, Berkeley, Hume, Rousseau ve Kant gibi filozofların kuramları ele alınacak. Rönesans, Yeni Çağ ve Aydınlanma Dönemleri özetlenecek. 14 Mayıs Pazar günü MSKM’de düzenlenecek sohbet saat 15.00’da başlayacak.
Ayşe Kulin & Barbaros Altuğ ile 21 Mayıs’ta gerçekleşecek pazar sohbetinin konusu, “Kadınlar, Hayaller, Hikayeler.”
Mayıs ayı söyleşi programında Mert Fırat & İlksen Başarır ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Haftası kapsamında “Bir Hikâyenin Senaryolaştırılması” konusunda söyleşi düzenlenecek. 13 Mayıs Pazartesi günü Neşet Ertaş Kültür Evi’nde yapılacak etkinliğin saati 11.00.
Türk Sineması’na yeni açılımlar getiren yönetmen, senarist ve yapımcı Onur Ünlü ile Sinema Evreni üzerine söyleşi ise, senarist ve sinema yazarı Burak Göral moderatörlüğünde, 20 Mayıs 2017 günü saat 15.00’da Neşet Ertaş Kültür Evi’nde.
Klinik Psikolog Dr. Bahar Köse Karaca tarafından verilecek Stres Yönetimi Semineri de 27 Mayıs Cumartesi günü Neşet Ertaş Kültür Evi’nde saat 15.00’da başlayacak. Stresin ne olduğu, nedenleri, strese verilen tepkiler ve stresin yaşantımızdaki sonuçlarına değinilerek, stresle başa çıkmanın sağlıklı yöntemlerinin neler olduğu tartışılacak.
Ataşehirli çocuklar tiyatro ile büyüyor
Çocuklar için hazırlanan gösterimlerde Tiyatro Gülgeç tarafından “Bir Çocuk Masalı-Turunç’un Bahçesi” 6 Mayıs’ta; Tiyatro Pan tarafından “Bilge Aşçı” 7 Mayıs’ta; Tiyatro Düş Perdesi tarafından “Düş Gezginleri” 13-14 Mayıs’ta; Tiyatro Mie tarafından “Küçük Balık Bambam” 20 Mayıs’ta; “Bremen Mızıkacıları” isimli oyun ise 21 Mayıs’ta sahnelenecek. MSKM’deki çocuk tiyatrolarının hepsi saat 12.30’da başlayacak.
Cemal Süreya Etkinlik Merkezi Nikah Salonu’nda düzenlenecek çocuk tiyatrolarında ise; Tiyatro Kupala tarafından “Sütlü Nuriye” 7 Mayıs’ta; Şeker Şerbet Çocuk Tiyatrosu İstanbul Kumpanyası tarafından “Aslan ile Fare Kurnaz Tilkiye Karşı” 14 Mayıs’ta; 1001 Sanat tarafından “Hayal Treni” 21 Mayıs’ta; “Denizaltı Masalı” ise 28 Mayıs’ta, saat 12.00’da başlayacak.
Düştepe’deki atölyeler çocukları bekliyor
Düştepe Oyun Müzesi’nde 6 Mayıs’ta “Sevimli Macun-Kimya Atölyesi”, 7 Mayıs’ta “Müzede Hazine Macerası”, 13 Mayıs’ta “Şişedeki Sis - Kimya Atölyesi”, 14 ve 27 Mayıs’ta “Ahşap Boyama Atölyesi”, 20 Mayıs’ta Bez Bebek Atölyesi, 21 Mayıs’ta “Maske Atölyesi” ve 28 Mayıs’ta “Masal Anlatım Atölyesi” çocukları bekliyor. 40’ar kişilik çocuk atölyeleri iki seans halinde saat 13.00 ve 14.00’da yapılacak.
10-14 Mayıs’ta düzenlenecek Dev Sanatçılar Sergisi’nin açılışı 10 Mayıs Çarşamba günü saat 18.00’da MSKM’de. 
Gençler için hazırlanan Cihan Demirci ile “Mizah ve Karikatür Atölyesi” 17 Mayıs Çarşamba akşamı saat 17.00’da Ataşehir Ferhatpaşa Gençlik Merkezi’nde düzenlenecek. Mizah yazarı ve karikatürist Cihan Demirci’nin yönetimindeki atölye, 18-25 yaş arası gençlere yönelik. Kontenjan ise 25 kişi 


MAYIS AYI ETKİNLİK PROGRAMINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

 Önemli bilgiler:

• MSKM’de düzenlenen etkinliklerin biletlerini her etkinliğin 3 gün öncesi merkezin gişesinden satın alabilirsiniz. MSKM gişe haftanın her günü 10.00-20.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

• Cemal Süreya Etkinlik Merkezi ve Neşet Ertaş Kültür Evi’nde düzenlenen etkinliklerin biletlerini, her etkinliğin 2 gün öncesinde ilgili gişelerden satın alabilirsiniz. Nikâh salonu ve Neşet Ertaş Kültür Evi gişeleri Cuma-Cumartesi- Pazar günleri 10.00-18.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

• Konser, tiyatro ve çocuk tiyatro etkinliklerinde ücret tarifesi uygulanmaktadır.

• Etkinlikler için bilet alma kotası kişi başı 2 bilet ile sınırlıdır.

 

Ücret tarifesi:

Konser ve Tiyatro: 5 TL

Çocuk Tiyatrosu: 1 TL

Diğer etkinliklerimiz ücretsizdir.

 

Atölye rezervasyonları için;

Düştepe Oyun Müzesi:                 (216) 688 13 23

İçerenköy Sanat Eğitim Merkezi: (216) 469 10 31

Neşet Ertaş Kültür Evi:                 (216) 570 50 00 (2250)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER