ATAŞEHİR KADIN GİRİŞİMCİLERİ BEKLİYOR

Kadınların kendi iş fikirlerini geliştirip işyerlerini kurabilmelerine destek vermek için Ataşehir’de kurulan AKAGİM’de yeni dönem başvuruları 11-28 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

ATAŞEHİR KADIN GİRİŞİMCİLERİ BEKLİYOR
 ATAŞEHİR KADIN GİRİŞİMCİLERİ BEKLİYOR

Kadınların kendi iş fikirlerini geliştirip işyerlerini kurabilmelerine destek vermek için Ataşehir’de kurulan AKAGİM’de yeni dönem başvuruları 11-28 Eylül tarihleri arasında yapılacak.
Ataşehir Belediyesi, kadınların gücüne girişimcilik yolu ile güç katmak için Ataşehir Kadın Girişimcilik Merkezi (AKAGİM) projesini hayata geçirdi. İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Ataşehir Belediyesi’nin yürüttüğü projenin ortaklığını Ataşehir Kaymakamlığı; iştirakçiliğini ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yapıyor. İstanbul Kalkınma Ajansı’nın 2016 yılı Girişimcilik Mali Destek Programı kapsamında en başarılı 14 projeden biri olan AKAGİM projesinde, girişimci yetiştirmeye yönelik eğitim çalışmalarımız devam ediyor.
AKAGİM, kadın girişimcilerin iş fikirlerini nitelikli iş planlarına dönüştürecekleri özgün, etkili ve uygulanabilir iş modelleri oluşturmalarına destek veren bir merkez. Girişimci kadınlara danışmanlık yapılan merkezde, KOSGEB işbirliğiyle iş planı ve fizibilite hazırlamaya yönelik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi veriliyor.
Çalışmalar kapsamında; yaratıcı iş fikri geliştirme eğitimi, girişimcilik eğitimi, iş yönetimi ve geliştirme, e-ticaret eğitimi, iş planı hazırlama, açık pazar etkinlikleri, rol modeller ile söyleşiler, sektördeki lider firmalar ile buluşmalar, seminerler ve workshoplar yapılıyor.
Yeni fikirlerin geliştirileceği merkezde, ürünlerinin dünya çapında pazarlanabilmesi için girişimcilere destek olunup, satış ve pazarlama konusunda yönlendirmeler yapılıyor. Seçici komisyon tarafından belirlenen girişimcilere ortak alanda 1 yıl süreyle ofis imkanı sunularak işletmelerinin kırılgan dönemlerini atlatmaları sağlanıyor. Deneyimli uzmanlar da sektörler, rekabet, fiyat, tedarik, girdi, işgücü piyasaları, sektördeki fırsatlar ve tehditler gibi araştırma yapmaları gereken konularda adaylara yol gösteriyor.
Merkezde, Ataşehir’de ikamet eden 150 kadından oluşan üç gruba hizmet veriliyor. İşletmesini açmış ancak çeşitli nedenlerle kapatmış veya ayakta tutmakta zorlanan 25 kadına da, hedeflerine ulaşabilmelerine imkan sağlayacak ortak ofisle destek olunuyor.
Haziran ayı itibari ile başlayan eğitimlerimizde bugüne kadar 70 kadına pazarlama, marka ve stratejik yönetim ile iş hukuku, finans eğitimi ve iletişim eğitimi verildi.
Kadın girişimcileri tüketicilerle buluşturmak amacıyla düzenlenen etkinliklerde ise, kadınlar tarafından üretilen ürün ve hizmetlere uygun potansiyel müşterilerin davet edildiği kokteyl tarzı etkinlik düzenlenmesi ve kadınların iş/satış bağlantısı yapmalarına katkı sağlanması için gerekli organizasyonlar planlanıyor.
Merkezde sunulacak e-ticaret eğitimlerinde el sanatları ürünleri tasarlayarak üreten kadınlara atölye hizmeti verilmesinin yanısıra, pazarlama ve ağ kurma uzmanı ile satış ağlarının genişletilmesi de amaçlanıyor.
Merkezde eğitimler devam edam ederken, 11-28 Eylül 2017 döneminde yapılacak eğitimler için Atatürk Mah. Meriç Cad. No: 2 adresine başvurabilir ya da 0216 570 50 00/ dahili: 5710 ve 5740 no’lu telefonlardan ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.




Adres : Atatürk Mah. Meriç Cad. No: 2 ATAŞEHİR

TEL. :  0216 570 50 00/ dahili: 5710 ve 5740 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER