ATAŞEHİR'DE OCAK AYINDA 11 MAHALLEDE ALTYAPI ÇALIŞMASI YAPILDI

Ataşehir Belediyesi’nin ilçenin bozulan altyapısını yenileme çalışmaları ara vermeden devam ediyor.

ATAŞEHİR'DE OCAK AYINDA 11 MAHALLEDE ALTYAPI ÇALIŞMASI YAPILDI
 ATAŞEHİR'DE OCAK AYINDA 11 MAHALLEDE ALTYAPI ÇALIŞMASI YAPILDI

Ataşehir Belediyesi’nin ilçenin bozulan altyapısını yenileme çalışmaları ara vermeden devam ediyor.

Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin İlçenin muhtelif bölgelerinde yürüttüğü çalışmalarda; yeni yol inşası, tretuvar, asfalt yama, taş kaplama tamiratı, kaldırım imalatı, istinat duvarı yapımı, bordür ve duvar imalatı, yağmursuyu kanalı, yol bakım ve onarım ile çevre düzenleme çalışmaları yapılıyor.

Vatandaşların talep ve şikâyetleri dikkate alınarak Ataşehir’in tüm mahallelerinde belirlenen program dâhilinde; zamanla aşınmış, çukurlaşmış, araç geçişlerinde kazalara neden olabilecek yollarda asfalt yenileme çalışmaları sürdürülüyor.


Ataşehir’in sokaklarını ve caddelerini yeni bir vizyona kavuşturan Ataşehir Belediyesi, Atatürk Mahallesi Meriç Caddesi’nde başlattığı uygulamayı tüm Ataşehir’e yayıyor. Yaya yolu, bisiklet yolu, araç yolu ve aydınlatmaları yenilenen, otopark ve kent mobilyaları eklenen, bitkisel peyzaj düzenlemeleri de yapılan Meriç Caddesi’ndeki bu uygulama Örnek Mahallesi Ercüment Batanay Caddesi’nde devam etti.

Araç sürücülerinin ve yayaların yoğun şikâyeti üzerine yürürlüğe giren projenin hayata geçmesiyle, gerek caddeler gerekse çevreleri çağdaş bir görünüme ve düzene kavuşuyor. Tüm Ataşehir’e yayılacak bu uygulama, altyapı çalışmaları tamamlanan diğer mahalleler de sürecek.


68 bin 250 ton asfalt döküldü

2017’de sürdürülen yol bakım çalışmaları kapsamında toplam 68 bin 250 ton asfalt döküldü. 8 bin 600 metrekare parke yol kaplama yapılırken 2 bin 300 metrekare tretuvar kaplama döşendi. 210 metre istinat duvarı yapılırken, 15 bin 521 metre stone art kaplama, bin 849 adet ızgara yerleştirme ve 8 bin 187 metre yağmursuyu kanalı yapıldı. 


Mahalle mahalle çalışmalar

Ocak ayının ikinci haftasında devam eden mevcut çalışmalar kapsamında ise; Esatpaşa Mahallesi’nde Kalebaşı Sokak’ta taş kaplama tamiratı, Dr. Fazıl Küçük Sokak’ta kaldırım tamiratı ve asfalt yama tamiratı yapılıyor. İçerenköy’de Adem Sokak, Ekrembey Sokak ve Kolçak Sokak’ta bordür tretuvar tamiratı,  Küçükbakkalköy Söğüt Sokak’ta asfalt yama tamiratı sürdürülüyor. Ferhatpaşa ve Mevlana mahallelerinde asfalt yama tamiratı için genel tarama düzenlenirken, Mevlana Mahallesi Alper Sokak ve Dr. Sadık Ahmet Sokak’ta bordür tretuvar tamiratı, Yeni Çamlıca’da Dursun Bey Caddesi’nde asfalt yama tamiratı yapılıyor. Örnek Mahallesi’nde Somuncu Baba Sokak, Yenisahra Mahallesi’nde Fatih Caddesi’nde ise kaldırım tamiratı devam ediyor. 

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2018, 20:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109