ATAŞEHİR'DE KARLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Ataşehir Belediyesi, vatandaşların herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için ilçedeki her bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

ATAŞEHİR'DE KARLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR
 ATAŞEHİR'DE KARLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR


Ataşehir Belediyesi, vatandaşların herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için ilçedeki her bölgede çalışmalarını sürdürüyor.




 ATAŞEHİR'DE KARLA MÜCADELE EKİPLERİMİZ GECE GÜNDÜZ GÖREV BAŞINDA
 
Yoğun kar yağışı öncesi tedbirlerini artıran Ataşehir Belediyesi, vatandaşların herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için ilçedeki her bölgede çalışmalarını sürdürüyor.
 

Yağışın etkisini artırmasının ardından yoğun bir mesaiye başlayan karla mücadele ekipleri, sabah saatlerinde işyerlerine gidecek vatandaşlar için gece boyunca da çalıştı. Yollardaki buzlanmayı engellemek için bütün gece aralıksız küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdüren ekipler, kar yağışı süresince 7/24 teyakkuzda olacak.
 
Planlı çalışmalar dışında vatandaşlardan gelen talepler üzerine de, kar ve buz kaplı sokak ve caddelere acil müdahalelerde bulunuluyor, vatandaşların kullanımı için de tuz torbaları bırakılıyor.
 

Ataşehir genelinde; 6 küreme aracı, 2 solüsyon aracı, 3 açık kasa kamyonet, 4 JCB ve 100 kişilik ekiple olumsuz hava koşullarıyla mücadelede hizmet veriliyor.
 


Kar yağışının etkisi ile yemek ve su bulmakta zorlanan sokak hayvanları için de Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından uygun alanlara mama ve su bırakılıyor.
 

Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle evlerinden sağlık merkezlerine gidemeyen hasta vatandaşların nakil işlemleri de Belediye’nin sağlık ekipleri tarafından gerçekleştiriliyor.
 



Karla mücadele çalışmaları hakkında bilgi veren Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Soğuk hava ile birlikte kar yağışının hafta ortasına kadar etkili olacağı ve İstanbul’da kar boyunun 30 cm’e kadar yükselebileceği uyarılarında bulunulmuştu. Bunun üzerine Ataşehir’de hayatın normal haliyle devam etmesi ve vatandaşların yoğun kar yağışından etkilenmemesi için gerekli tedbirlerimizi aldık. Karla mücadele ekiplerimiz, kar yağışı boyunca 7/24 teyakkuzda olacak. Ayrıca sokak hayvanlarını da unutmayarak, can dostlarımıza çeşitli noktalarda mama ve su sağlıyoruz. Devrilen ve zarar gören ağaçlar olduğu takdirde de gerekli çalışmaları gerçekleştireceğiz. Yolların açılması, kaldırımların temizlenmesi, devrilen ağaçların kaldırılması ve can dostlarımızın düzenli beslenmesi için gerektiğinde 24 saat özveriyle çalışan tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum” dedi.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER