ATAŞEHİR'DE KADIN EMEĞİ PAZARINDA TEZGAHLAR KURULDU

Ataşehir Belediyesi ve Ataşehir Kent Konseyi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği “Kadın Emeği Pazarı” projesinde ilk pazar, 4 Mayıs’ta coşkulu bir açılış töreni yapıldı.

ATAŞEHİR'DE KADIN EMEĞİ PAZARINDA TEZGAHLAR KURULDU

 ATAŞEHİR'DE KADIN EMEĞİ PAZARINDA TEZGAHLAR KURULDU

Ataşehir Belediyesi ve Ataşehir Kent Konseyi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği “Kadın Emeği Pazarı” projesinde ilk pazar, 4 Mayıs’ta coşkulu bir açılış töreni yapıldı.

Küçükbakkalköy Kapalı Pazar Alanı’nda Cuma günleri kurulacak olan Kadın Emeği Pazarı’nın açılış törenine, Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Orhan Çerkez, Abdullah Der, Belediye Birim Müdürleri, 300 girişimci kadın ile aileleri katıldı.


Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz ve belediye yetkilileri katıldıkları açılışta kadınları yalnız bırakmayarak ilk gün için onlara destek oldular. İlhami Yılmaz, stantları tek tek gezerek kadınların el emeği ürünleri incelerken, kadınlara ilk gün için bol kazanç diledi.


Kadın Emeği Pazarı’nın açılışında konuşan İlhami Yılmaz, “Ataşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimiz ilk günden beri kadınlarımızın ekonomik sürece daha etkin katılması için çalışmalar yapıyoruz. Bizler Belediye olarak Ataevleri’nde ve Ataşehir Kadın Girişimcilik Merkezi’nde kadınlarımızı güçlendirmeye yönelik çeşitli projelere imza atarak kadınlarımızın ekonomik özgürlüklerini kazanmaları için çalışıyoruz. Bugüne kadar 12 bin kadın Ataevlerimizde, hobi ve meslek edindirme kurslarına katıldı. Geçtiğimiz yıl açılan AKAGİM’de 162 kadın girişimci düzenlenen eğitimlerden faydalandı, 25 kadın ortak ofisimizden işlerini takip ediyor. Dilerim ki her Cuma emeklerinizin karşılığını alırsınız. Yeni satış alanımızın tüm kadınlarımıza bol kazanç getirmesini temenni ediyorum” dedi.


Açılış konuşmalarının ardından Ataşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu Roman Grubu pazar alanını danslarıyla şenlendirdi.

Kadın üreticiler kendi elleriyle ürettikleri gıda, el işi, takı, örgü, cam ve seramikten yapılmış ürünlerini tezgahlarında satacaklar. Cuma günleri kurulacak bu pazarda bütün tezgahlar kadınlara ait olacak, erkekler sadece alışveriş yapabilecekler.

Tezgahlar Ataşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak kadınların kullanımına sunulacak. Kadınlara, Kadın Emeği Pazarı kurulmadan önce hijyen ve güvenli gıda eğitimleri verildi. Ayrıca proje süresince kurulacak Kadın Emeği Pazarları düzenli olarak denetlenecek.

Kadın Emeği Pazarında kendi ürettikleri ürünlerini satmak isteyen Ataşehirli kadınlar, AKAGİM ve ATAMEM’E gerekli evraklarını getirerek başvurularını yapabilirler. 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER