Ataşehir'de İftar Sofrası Esatpaşa'da kuruldu

Ataşehir'de Paylaşımın ve huzurun yaşandığı sokak iftar sofrasının 12’inci günkü adresi Esatpaşa Mahallesi Yeni Kaplı Pazar Alanı’ydı.

Ataşehir'de İftar Sofrası Esatpaşa'da kuruldu

Ataşehir'de Paylaşımın ve huzurun yaşandığı sokak iftar sofrasının 12’inci günkü adresi Esatpaşa Mahallesi Yeni Kaplı Pazar Alanı’ydı.



Ataşehir Belediyesi İftar Sofralarında Ataşehirlilerle birlikte olmaya devam ediyor.

Ataşehir Belediyesi’nin geleneksel olarak her yıl Ramazan ayında hazırladığı iftar programı Ataşehir’in farklı mahallelerinde kurulan sokak iftarlarıyla binlerce Ataşehirli birlikte oruçlarını açmaya devam ediyor.


Ataşehir Belediyesi’nin hazırladığı geleneksel sokak iftarlarının, bu Ramazan’da yapılan dördüncüsü Esatpaşa Mahallesi Yeni Kaplı Pazar Alanı’nda düzenlendi.


Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin de katıldığı Esatpaşa Kapalı Pazar Alanı’nda gerçekleşen ve 2 bin vatandaşın aynı sofrada buluştuğu sokak iftarına, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Ataşehir CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ve yönetim kurulu üyeleri,  Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Hışman, Deniz Kutlu, Kalender Özdemir, Ataşehir Belediye meclisi eski 1.Başkan Vekili Mustafa Kemal Aldoğan, Ataşehir Belediyesi CHP Meclis Üyeleri Sadık Kayhan, Abdullah Der, Şeref Uzun, Cemal Şerifoğlu, Cengiz Kayayurt,  Kudret Aslan, İYİ Partiden CHP listesinden seçilen Oğuz Sarul, STK temsilcileri ve Ataşehir Belediyesi birim müdürleri katılarak vatandaşlarla birlikte iftarlarını açtılar.

Yapılan duaların ardından iftara katılan vatandaşlara hitap eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi; “ Mübarek Ramazan Orucunun 12’inci günü. Ramazan ayının sizlere huzur, barış ve bolluk getirmesini temenni ediyorum. Bildiğiniz gibi bugün Âşık Mahsuni Şerif’in ölüm yıldönümü. Ona rahmet diliyorum. Yine iki şehidimiz var. Şehitlerimize rahmet diliyorum. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına da rahmet diliyorum. Onlar en zor günlerinde Samsun’a çıktılar ve Cumhuriyetin temellerini atacak ilk adımı attılar. Onlara minnet borcumuz var. Bu vesile ile hepinizin bayramını kutluyor huzur ve barış diliyorum” dedi.


Konuşmalarının ardından masaları ziyaret ederek katılan vatandaşlara hayırlı iftarlar diledi.

 

       


Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2019, 19:48

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER