ATAŞEHİR'DE HAYATIN HER ALANINA DOKUNAN MERKEZ: ATAMEM

ATAMEM’de 2017 yılında yaklaşık 2 bin 500 kişi; çeşitli alanlardan eğitimden faydalandı.

ATAŞEHİR'DE HAYATIN HER ALANINA DOKUNAN MERKEZ: ATAMEM
 ATAŞEHİR'DE HAYATIN HER ALANINA DOKUNAN MERKEZ: ATAMEM

ATAMEM’de 2017 yılında yaklaşık 2 bin 500 kişi; çeşitli alanlardan eğitimden faydalandı.

Ataşehir Meslek Edindirme Merkezi ATAMEM’de 2017 yılında yaklaşık 2 bin 500 kişi; İngilizceden bilgisayara, tiyatrodan baleye,mutfak deneyimine kuaförlükten,  kemana, kadar çeşitli alanlardan faydalandı.



Sosyal dayanışmanın, mesleki becerinin, eğitimin, sanat ve kültürle harmanlandığı Ataşehir Meslek Edindirme Merkezi ATAMEM’de 2017 yılında yaklaşık 2 bin 500 kişi; İngilizceden bilgisayara, tiyatrodan baleye, kuaförlükten kemana, kadar çeşitli alanlardan faydalandı.


Toplumun her kesiminden bireylerin; aktif ve üretken bir yaşama katılımlarını sağlayarak, yoksulluğu ve yoksunluğu önlemek amacıyla hizmet veren Ataşehir Meslek Edindirme Merkezi ATAMEM’de eğitimler aralıksız devam ediyor.

2017 yılında mesleki kurslardan 621, kış sanat eğitimlerinden 995, yaz sanat kurslarından 177, sömestr şenliğinden 170 çocuk faydalandı. Ayrıca, aile danışmanlığı hizmetinden 76 kişi, kadın sağlığı eğitiminden de 36 kişi hizmet aldı.


Okulların ara tatile girmesiyle birlikte karne heyecanı yaşayan Ataşehirli minikler, 2017 yılında ATAMEM’de “kurabiye yapımı ve mutfak deneyimi” derslerine katıldılar. 10’ar kişilik 17 grup halinde 10 gün boyunca devam eden derslere toplam 170 çocuk katıldı. 6-15 yaş arası çocukların katıldığı derslerde, minikler kurabiye, kek, pasta yaparak, hem mutfağı tanıdılar, hem de el becerilerini geliştirdiler.

ATAMEM'DE Her Şey Ücretsiz

Bir meslek veya bir hobi edinmek için ATAMEM’deki kurslara katılan Ataşehirliler, ücretsiz olarak yıl boyunca bu hizmetlerden faydalanıyorlar.


Sanat eğitimleri kapsamında yetişkinler ve çocuklar için temel müzik eğitimi, bağlama, şan, keman, gitar, drama, dans, resim, bale, perküsyon, zumba, tiyatro ve halk oyunları kursları veriliyor. Meslek Edindirme Kursları kapsamında ise mesleki- konaklama, seyahat- pratik İngilizce, İngilizce A1, İngilizce A2, B1, bilgisayar kullanımı ve işletmenliği, web tasarım, internet yönetimi, kuaförlük, manikür-pedikür teknikleri, temel cilt bakımı, aşçılık, pastacılık, yaş pasta, kadın sağlığı eğitim programı eğitimleri veriliyor. Tamamen ücretsiz olarak sunulan kursların sonunda, kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika veriliyor.


Ataşehir Belediyesi ile Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı’nın birlikte yürüttüğü, kadınlara yönelik “Kadın Sağlığı Eğitim Programı” (KSEP) kapsamında merkezde eğitimler veriliyor.

Kurslara katılmak isteyen Ataşehirliler, Küçükbakkalköy Mahallesi Vedat Günyol Caddesi No:06 adresinde hizmet veren ATAMEM binasına başvuruda bulunabilirler.

Daha fazla bilgi almak isteyen Ataşehirliler, ATAMEM’ e ait 0216 574 80 79 telefon numarasından ek bilgi talep edebilirler.

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2018, 17:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER