ATAŞEHİR'DE AŞURE KAZANLARI KAYNAMAYA BAŞLADI

Ataşehir Belediyesi tarafından yapılacak aşure dağıtımının ilki Pazar günü Küçükbakkalköy Mahallesi Kapalı Pazar Alanı’nda gerçekleşti.

ATAŞEHİR'DE AŞURE KAZANLARI KAYNAMAYA BAŞLADI

 ATAŞEHİR'DE AŞURE KAZANLARI KAYNAMAYA BAŞLADI

 Ataşehir Belediyesi tarafından yapılacak aşure dağıtımının ilki Pazar günü  Küçükbakkalköy Mahallesi Kapalı Pazar Alanı’nda gerçekleşti.




Ataşehir Belediyesi 7 gün boyunca aşure kazanlarını barış, dostluk ve beraberlik için kaynatmaya başladı. Sevgi ve kardeşliği pekiştirmek amacıyla vatandaşlara Ataşehir Belediyesi tarafından yapılacak aşure dağıtımının ilki Pazar günü  Küçükbakkalköy Mahallesi Kapalı Pazar Alanı’nda gerçekleşti.


Ataşehir Belediyesi tarafından her yıl Muharrem Ayında geleneksel olarak düzenlenen aşure dağıtımının ilki Küçükbakkalköy’de bulunan Kapalı Pazar Alanında gerçekleştirildi. Aşure dağıtımının ardından İstanbul Vaizi Ahmet Konuk, günün anlam ve önemini içeren bir konuşma yaptı. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’de; “Ahmet hocamıza vermiş olduğu bilgiler ve ettiği dualar adına teşekkür ediyor, tüm Ataşehir halkımızın tuttuğu oruçların kabul olmasını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.


Pazar girişine kurulan kazanda kaynatılan Muharrem Ayı’nın simgesi haline gelen Aşure lokması, Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Başkan Yardımcıları Abdullah Der ve Orhan Çerkez, Ataşehir Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Gürsel Sarımaden tarafından tabaklara koyularak halka dağıtıldı. Sıcak aşurelerin yanı sıra isteyen vatandaşlara soğuk aşurelerde paketler halinde binlerce Ataşehirliye dağıtıldı.


Ataşehirlilerin yoğun ilgi gösterdiği Muharrem Ayı etkinliği programına, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Der, Orhan Çerkez, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Emin Yarar, Parti Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlgezdi ve Başkan Yardımcıları Aşure dağıtımı sonrasında pazar esnafını ziyaret etti. Diğer taraftan vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan İlgezdi, hem sohbet hem de vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çekti.


Aşure dağıtımının ikinci günü 24 Eylül Pazartesi günü; İnönü Mahallesi Pazar Alanı, Küçükbakkalköy Mahallesi Prestij Caddesi ve Örnek Mahallesi Tamirhane Durağı’nda düzenlenecek.Tüm inançlara saygı ve hürmet gösteren Ataşehir Belediyesi bu yıl Ataşehir’in mahallelerinde bir hafta boyunca aşure kazanları kaynatarak vatandaşlara dağıtım yapacak. Sıcak aşurelerin servisine diğer günlerde saat 14.30’da başlanılacak.


Ataşehir'de Aşure Dağıtım Programı

24 Eylül Pazartesi                 

İnönü Mahallesi Pazar Alanı (kazan kurulacak)

Küçükbakkalköy Mahallesi Prestij Caddesi (kazan kurulacak)

Örnek Mahallesi Tamirhane Durağı

 

25 Eylül Salı

İçerenköy Mahallesi Pazar Alanı (kazan kurulacak)

Küçükbakkalköy Mahallesi Prestij Caddesi (kazan kurulacak)

Atatürk Mahallesi Migros Önü

Ferhatpaşa Mahallesi Pazar Alanı

 

26 Eylül Çarşamba

Esatpaşa Mahallesi Pazar Alanı (kazan kurulacak)

Küçükbakkalköy Mahallesi Kapalı Pazar Alanı (kazan kurulacak)

Yenisahra Mahallesi Pazar Alanı

 

27 Eylül Perşembe    

Aşık Veysel Mahallesi Pazar Alanı (kazan kurulacak)

Kayışdağı Mahallesi Pazar Alanı (kazan kurulacak)

Küçükbakkalköy Mahallesi Prestij Caddesi

 

28 Eylül Cuma          

Yeni Çamlıca Mahallesi Pazar Alanı (kazan kurulacak)

Küçükbakkalköy Mahallesi Prestij Caddesi (kazan kurulacak)

Mimar Sinan Camii

 

29 Eylül Cumartesi   

Yenişehir Mahallesi Pazar Alanı (kazan kurulacak)

Küçükbakkalköy Mahallesi Prestij Caddesi (kazan kurulacak)

Atatürk Mahallesi Migros Önü

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER