ATAŞEHİR ÇEVRE FESTİVALİ, DOĞAYA DÖNÜŞ İÇİN YENİDEN BİR ARAYA GELİYOR!

Ataşehir Belediyesi’nin düzenlediği “15. Ataşehir Çevre Festivali” kapılarını açıyor.

ATAŞEHİR ÇEVRE FESTİVALİ, DOĞAYA DÖNÜŞ İÇİN YENİDEN BİR ARAYA GELİYOR!

ATAŞEHİR ÇEVRE FESTİVALİ, DOĞAYA DÖNÜŞ İÇİN YENİDEN BİR ARAYA GELİYOR!

Ataşehir Belediyesi’nin düzenlediği “15. Ataşehir Çevre Festivali” kapılarını açıyor.


Ataşehir Belediyesi’nin çevre bilincini yaygınlaştırmak ve doğaya dönük farkındalığı artırmak amacıyla düzenlediği “15. Ataşehir Çevre Festivali” kapılarını açıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da dopdolu etkinliklerle yapılacak olan festival, 2 Haziran 2024 Pazar günü Amfili Park’ta (Atatürk Mah. Meriç Cad.) gerçekleşecek.

Festivale katılımın ücretsiz olduğunu belirten Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, “Çevre bilincini ve doğal kaynaklarımızın önemini vurgulamak adına düzenlenen Ataşehir Çevre Festivali, bu yıl da zengin içeriğiyle vatandaşlarımıza unutulmaz bir deneyim sunacak. Doğaya dönük farkındalık ve ekolojik restorasyon teması altında gerçekleşecek olan festivalimiz, toplumumuzu çevre konusunda daha bilinçli ve duyarlı hale getirmeyi amaçlıyor. Bu anlamlı ve renkli festivalimize tüm halkımız davetlidir” açıklamasında bulundu.

Bu yılın Dünya Çevre Günü teması olan Ekolojik Restorasyon, festivalin odak noktasını oluşturuyor. Toprak restorasyonu, çölleşme ve kuraklığa dayanıklılık gibi önemli konular, festivalin atölyelerinden söyleşilerine, konserlerden tiyatrolara, spor etkinliklerinden stantlara kadar geniş bir yelpazede ele alınacak.

“Yüzünü Doğaya Dön” sloganıyla gerçekleşecek olan Ataşehir Çevre Festivali, katılımcılara doğaya yönelik daha duyarlı bir bakış açısı kazandırmayı ve her bireyin doğal yaşamla uyum içinde olmasını teşvik ediyor.

Ataşehir Belediyesi Çevre Müdürlüğü tarafından organize edilen festivalin ana mesajı şu sözlerle vurgulanıyor: “Zamanı geri çeviremeyiz ama ormanları büyütebilir, su kaynaklarını canlandırabilir, toprağı geri getirebiliriz. Biz toprakla barışabilen nesiliz.”

Ataşehir Çevre Festivali 2 Haziran Pazar Günü, kapılarını saat 13:00’te açacak ve gün boyunca birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak. Ataşehir Belediyesi, Ataşehir halkını çevre bilinciyle dolu bir gün geçirmek için festivale bekliyor.

Ataşehir Çevre Festivali ile ilgili program ve detaylı bilgiye aşağıdan ulaşabilirsiniz.

15. ATAŞEHİR ÇEVRE FESTİVALİ

TARİH: 2 Haziran 2024 Pazar 

SAAT: 13:00

ADRES: Amfili Park (Ataşehir Atatürk Mah. Meriç Cad.)

SAHNE PROGRAMI

13:00 – Festival Kapı Açılışı

13:30 - 14:00 – Festival Hakkında Bilgilendirme Sunumu ve Açılış Konuşmaları

14:00 - 14:30 – Söyleşi: Gençler Ne İstiyor? – Genç İklim Aktivistleri

14:30 - 15:00 – Söyleşi: Öze Dönüş / Döngüsel Ekonomi – Görkem Gömeç

15:00 - 15:30 – Söyleşi: Atıksız Yaşam – Nil Ormanlı

15:30 - 16:30 – Yoga (Çim Alan)

17:00 - 17:30 – Söyleşi: Toprağa Neler Oluyor?

18:30 - 19:30 – Tiyatro Oyunu

20:00 - 21:00 – DJ Performansı

21:00 - 22:30 – Konser: Seyyah

22:30 – Festival Kapanışı

STANTLAR VE İÇERİKLERİ (Gün boyu)

Koroplast: Koroplast Yaratıcı Drama Eğitmeni Gözde Gürel ile “Oynarken Öğrenmeye Hazır mısın Geri Dönüşüm Atölyesi” yapılacak. Popcorn kağıdı boyama etkinliği düzenlenecek ve stantta eğitim alan çocuklara “Kuşlara Fısıldayan Kız” adlı hikaye kitabı hediye edilecek.

ÇEVKO Vakfı: ÇEVKO Vakıf hakkında bilgilendirme yapılacak ve “ÇEVKİ” maskotuyla birlikte ilkokul öğrencilerine yönelik eğitim kitapları dağıtılacak.

TAP Derneği: Atık piller ve geri dönüşümü hakkında bilgiler verilecek ve “Bez Torba Boyama Atölyesi” düzenlenecek.

Exitcom Recycling: E-atıklar hakkında bilgilendirme yapılacak ve “E-atıktan Sanata Atölyesi” ile “Elektronik Atık İnceleme ve Söküm Atölyesi” düzenlenecek.

Kolza Biodizel: Bitkisel atık yağların geri dönüşümü hakkında bilgilendirme yapılacak ve “Bitkisel Atık Yağ Geri Kazanım Atölyesi” düzenlenecek.

Ataşehir Gençlik Parlementosu: Birleşmiş Milletler tarafından belirlenmiş 17 Kalkınma Hedefi temel alınarak bilgilendirme yapılacak. Tişörtler üzerine “Çevre ve İklim” temalı sürdürülebilir kalkınma hedeflerinden, yapılan ön çalışma ile belirlenmiş mottolar ziyaretçilerin isteği üzerine yazılacak ve resmedilecek.

Devri Daim Enstitüsü: Ürün tanıtımı ve satışı yapılacak.

Bayramiçi Kooperatifi ve Bersol Solucan Gübresi: Ürünleriyle ilgili bilgilendirme ve ücretsiz ürün dağıtımı yapılacak. Bereketli Solucan Gübresi Yapım Atölyesi düzenlenecek.

Yeni İnsan Yayınevi: Kitap tanıtımı ve satışı yapılacak.

Hem Dem: Kadın emeği ile üretilen yöresel gıda ürünlerinin satışı yapılacak.

Bite Size Bots: İleri Dönüşüm Robot Yapım Atölyesi düzenlenecek.

Ataşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü: Müdürlüğün faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapılacak.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER