Ataşehir Belediyesi’nin çevre çalışması

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye işbirliğinde belediyeye ait kurumsal sera gazı salımlarının hesaplanması için çalışmaları başlatıyor.

 Ataşehir Belediyesi’nin çevre çalışması

  Ataşehir Belediyesi’nden sağlıklı çevre için 'sera gazı salım hesaplaması'

 Ataşehir Belediyesi’nde çevre çalışması
Daha sağlıklı bir çevre için ilçede yaptığı çalışmalar büyük övgü alan Ataşehir Belediyesi’nin kurumsal olarak sera gazı salımı hesaplanıyor.

 

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye işbirliğinde belediyeye ait kurumsal sera gazı salımlarının hazırlanması için, çalışmaların başlangıç toplantısı yapıldı.

“Kentler; İklim Değişikliğinin Kaynağı mı Yoksa Çözümü mü?” temalı toplantıya Ataşehir Belediyesi başkan yardımcıları, birim müdürleri, Ataşehir Belediye Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı ve üyeleri ile Kent Konseyi üyeleri katıldı.

 

Sera gazı salım hesaplanması çalışması ile küresel iklim değişikliğinin etkilerinin hızla yaşandığı günümüzde; Ataşehir Belediyesi’nin kurumsal düzeyde sera gazı salım envanter çalışmasının yapılması, hesaplamaya yönelik bir birikiminin oluşturulması, daha sonraki yıllarda daha gelişmiş bir hesaplama ile kent ölçeğinde bu hesaplamaları yapabilmeleri için belediye düzeyinde gerekli kapasitenin oluşturması hedefleniyor. Kurumsal ölçekte yürütülecek bu çalışmayla, belediye hizmetlerinden kaynaklanan başta karbondioksit olmak üzere sera gazı salımlarının seviyesi hesaplanacak ve sera gazı salımlarının kurumsal düzeyde azaltımına yönelik değerlendirmeler ortaya konulacak.  

Dünyada örneği çok…

Kurumsal düzeyde sera gazı salım oranlarının hesaplanması birçok ülkede yerel yönetimler tarafından düzenli olarak yapılıyor. Bu belediyeler çıkan sonuçları da kamuoyu ile paylaşıyor. İstanbul’da kurumsal sera gazı salım çalışması yapan ikinci belediye olan Ataşehir Belediyesi, bu çalışmasıyla ülke genelindeki yerel yönetimler arasında yürütülen çalışmalara örnek olmayı hedefliyor

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2012, 23:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER