ATAŞEHİR BELEDİYESİ’NİN 2022 MALİ YILI BÜTÇESİ KABUL EDİLDİ

  Ataşehir Belediyesi’nin 2022 Mali Yılı Bütçe ve Performans Programı, Belediye Meclis toplantısında görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi.

ATAŞEHİR BELEDİYESİ’NİN 2022 MALİ YILI BÜTÇESİ KABUL EDİLDİ

ATAŞEHİR BELEDİYESİ’NİN 2022 MALİ YILI BÜTÇESİ KABUL EDİLDİ
 
Ataşehir Belediyesi’nin 2022 Mali Yılı Bütçe ve Performans Programı, Belediye Meclis toplantısında görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi.
 
Ataşehir Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı dördüncü birleşimi Meclis 1.Başkan Vekili Kudret Aslan başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda meclis üyeleri 2022 Yılı Performans Programı ve Mali Yılı Bütçesini görüşerek, oy çokluğuyla kabul etti.

Ataşehir Belediye Meclisi’nde 13 Ekim Çarşamba günü bütçe görüşmeleri kapsamında yapılan oylama sonuncunda, gelir-gider bütçesi 820 milyon Türk Lirası olarak belirlendi.

Toplantıda 2022 Yılı Performans Programı ve 2022 Mali Bütçesi görüşüldü. Konuyla ilgili olarak konuşma yapan Ataşehir Belediye Meclis Üyesi ve CHP Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz, “Bütçemizi hazırlarken stratejik planımız doğrultusunda yapmamız gereken amaçlarımızı ve hedeflerimizi baz alarak çevreye duyarlı, şeffaf, dürüst, ilkeli yönetim modelimizle, vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artıracak, kentin kültür yaşamını zenginleştirecek ve toplum düzeninin sürdürülebilirliğini sağlayacak kriterleri esas alarak belirledik. Çağdaş, demokratik ve gelişmiş bir toplum için kadınların her alanda güçlendirilmesi, desteklenmesi, eğitim, istihdam, sağlık ve hukuk gibi pek çok alanda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabilmesi için önemli çalışmalar da yapmaktayız” dedi.

Kabul edilen bütçenin hayırlı olmasını dileyen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Ataşehir Belediyesi olarak önce Ataşehir ve Ataşehirli diye çıktığımız bu yolda geleneklerimizden ödün vermeden, çağın gereksinimlerini de yakalayacak projeler üretmek her zaman önceliğimiz oldu. Ataşehir eğer bugün bir vizyona kavuşmuşsa, marka olmuşsa, herkesin yaşamak istediği bir yer olmuşsa bunda büyük emeklerimiz var” dedi.

2021 yılının tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Covid-19 salgını nedeniyle hayli zor geçtiğini söyleyen İlgezdi, “Bizler de hem ilçe halkımızın sağlığını korumak hem de bu zorlu sürece katkı sağlamak için; hijyen, temizlik, sosyal destek, denetleme alanlarında yeni çözümler ürettik. Salgının başladığı ilk günlerden itibaren sosyal destek şemsiyesi altındaki vatandaşlarımız için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

Toplam bütçe 820 milyon olarak belirlendi

Başkan Battal İlgezdi, “Mali disiplin çerçevesinde tüm birimlerimizin hedeflerine göre 2022 yılı mali bütçemizi 820 milyon Türk Lirası olarak belirledik. Performans Programı’nın hazırlanmasında büyük emek gösteren; çalışma arkadaşlarıma, meclis üyelerimize, sivil toplum kuruluşlarına, akademik odalara, kamu kurum ve kuruluşlarına, muhtarlarımıza ve en değerlisi istek, öneri ve eleştirilerini çeşitli yollarla bize ileten değerli Ataşehirlilere katkılarından dolayı teşekkür ederim” dedi.
 
Toplantıda, siyasi partilerin grup sözcüleri performans programı ve bütçe ile ilgili görüş ve önerilerini açıkladı. 3 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, Ataşehir Belediyesi 2022 yılı mali bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi.

2022 yılı gider bütçesinde yer alan ödeneklerle, gelir bütçesinde yer alan gelirlerde denklik sağlandığı belirtilen kararnameyle; yurtiçinde meydana gelebilecek büyük yangın, sel, deprem, toprak kayması gibi afet ve olağanüstü hallerde; ayni veya nakdi yardım yapmak ve protokol düzenlemek için de yetki verildi.
 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109