ATAŞEHİR BELEDİYESİNDEN BASIN VE KAMUOYU’NA AÇIKLAMA

Son günlerde bazı haber siteleri ve yine bazı televizyon programlarında Belediyemiz hakkında gerçek dışı beyanlar ve suçlamalar yer almaktadır.

ATAŞEHİR BELEDİYESİNDEN  BASIN VE KAMUOYU’NA AÇIKLAMA
ATAŞEHİR BELEDİYESİNDEN  BASIN VE KAMUOYU’NA AÇIKLAMA

Son günlerde bazı haber siteleri ve yine bazı televizyon programlarında Belediyemiz hakkında gerçek dışı beyanlar ve suçlamalar yer almaktadır. Gazetecilik ilkelerinin hiçe sayılarak konunun muhataplarından bilgi alınmadan kaleme alınan haberler gerçek dışıdır.

Belediyemiz bünyesindeki personelimiz, Adalet Yürüyüşü olarak bilinen yürüyüşe asla götürülmemiştir.

Belediyemiz bünyesindeki personelimizden Maltepe Cezaevi’nde bulunan CHP Milletvekili Sn. Enis Berberoğlu’na destek amacıyla giden olmuşsa bile kendi istekleriyle bu gerçekleşmiştir.

Belediyemiz personel servislerinin geçici olarak durdurulmasının “Ataşehir Belediyesi’nde ‘Adalet’ cezası” başlığıyla verilmesi de yine gerçeğin çarpıtılmasıdır. Uygulamamızın “geçici” olduğu zaten duyurularımızda yer almaktadır.  Tasarruf tedbirleri kapsamında ilgili başkan yardımcılarım ve müdürlüklerimiz bir dizi toplantı ve çalışma sonunda yeni bir yapılanma gerçekleştirerek önlemlerini almış, personel servisleri de 23 Haziran Cuma 17.00 itibariyle yeniden başlamıştır.

Çıkan haberlerde kullanılan dilin yasalar ışığında suç kapsamında olduğunu hatırlatır kamuoyunu bilgilendiririz.   

 Battal İLGEZDİ
 
Ataşehir Belediye Başkanı


BASINDA ÇIKAN HABERİN METNİ

Ataşehir Belediyesi'nin, “Sözde Adalet Yürüyüşü” eylemine işçileri zorla götürdüğü ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde Ataşehir Belediyesi çalışanları akşam mesai sonrası evlerine gitmek üzere, her zamanki gibi servis araçlarına bindiler. Baskı bundan sonra başladı. Çalışanlar servislerin kendilerini evlerine bırakacaklarını düşünürken, CHP tutuklu Milletvekili  Enis Berberoğlu'na destek için Maltepe cezaevine götürülecekleri bilgisini aldılar. Çalışanlar bu duruma tepki gösterdiler.


Maltepe Ceza Evine sözde adalet eylemine gitmeyeceklerini söylemeleri ve bu konuda kararlı olduklarını ifade edince; Belediye Başkanının kesin talimatı olduğu, bundan sonra mesai sonrası Maltepe Cezaevine gidileceği söylendi.

Çalışanlar yine de gitmemekte kararlı olunca, servisler çalışanları servisten indirerek evlerine de bırakmadılar.

Belediye çalışanlarından alınan bilgiye göre, son bir haftadır, çalışanlar bu haksız ve baskıcı uygulama dolayısıyla evlerine, kendi imkanları ile gidip geliyorlar.


Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2017, 19:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER