ATAŞEHİR BELEDİYESİN'DEN ENGELLİ VATANDAŞLARA YARDIM

Ataşehir Belediyesi, insan onurunu zedelemeden, yardıma ihtiyacı olan her vatandaşın sosyal yardım hizmetlerinden yararlanması için çalışmalarını sürdürüyor.

ATAŞEHİR BELEDİYESİN'DEN  ENGELLİ VATANDAŞLARA YARDIM
ATAŞEHİR BELEDİYESİN'DEN  ENGELLİ VATANDAŞLARA YARDIM

Ataşehir Belediyesi, insan onurunu zedelemeden, yardıma ihtiyacı olan her vatandaşın sosyal yardım hizmetlerinden yararlanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Ataşehir Belediyesi bu kapsamda kişi ve ailelerin; maddi, manevi, sosyal yoksunluklarının giderilmesine ve ihtiyaçlarının karşılanmasına destek oluyor. Sosyal sorunlarının önlenmesi ve çözümlenmesini, hayat standartlarının iyileştirilmesi ve yükseltilmesini amaçlayan sistemli ve programlı hizmetlerini ise aralıksız sürdürmeye devam ediyor.

Ataşehir İlçesi sınırları içinde yaşayan engellilere, akülü ve tekerlekli sandalye, baston ve benzeri koltuk değneği desteğinde bulunuyor.

Engelli vatandaşların her daim yanında olmaya çalışan Ataşehir Belediyesi, kurulduğu günden bu yana engellilerin her türlü taleplerini karşılamaya çalışıyor. Bedensel engeli olan veya maddi imkânsızlıkları dolayısıyla, sosyal yaşamdan kopuk yaşamak zorunda kalan engelli vatandaşlara, öncelikli ihtiyaçlarına göre yardımlar yaparak hayatlarını kolaylaştırıyor.

Talepler değerlendiriliyor

Vatandaşlar tarafından yapılan başvurular ve talepler Ataşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından incelenip değerlendiriliyor. Değerlendirmeler Ataşehir Belediyesi’nin uzman sosyolog ve psikologları tarafından yerinde tespit edilerek yapılıyor. Uygun görülen tekerlekli sandalye yardımları en kısa sürede vatandaşlara ulaştırılıyor. Ataşehir Belediyesi, 2017 yılında toplam 77 kişiye tekerlekli sandalye teslim etti.

Aileler bu konuda belediyenin duyarlı ve hassas olduğunu belirterek, isteklerini  yerine getiren Ataşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER