ATAŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK KOROSU YENİ SESLERİNİ ARIYOR!

Keşfedilmeyi beklemek yerine yeteneklerinizi ortaya koymaktan korkmamak için “Ataşehir Belediyesi Çocuk Korosu” sizi müzikle buluşmaya davet ediyor.

ATAŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK KOROSU YENİ SESLERİNİ ARIYOR!
 ATAŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK KOROSU YENİ SESLERİNİ ARIYOR!

Keşfedilmeyi beklemek yerine yeteneklerinizi ortaya koymaktan korkmamak için “Ataşehir Belediyesi Çocuk Korosu” sizi müzikle buluşmaya davet ediyor.

“Sanat eğitimi insan duyarlılığının eğitilmesidir” felsefesinden hareketle, insana ve doğaya karşı daha hassas, empati yeteneğine sahip nesiller yetiştirmek amacıyla Ekim 2016 yılında kurulan ve ilk konserini Ataşehir Belediyesi Gençlik Orkestrası ile birlikte 22 Nisan Cumartesi günü 23 Nisan etkinlikleri kapsamında Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde gerçekleştiren koro bu yıl ise kadrosunu yeni yeteneklerle daha da büyütmeyi hedefliyor.
Çocukların müzik yeteneklerini geliştirdiği, estetik beklentileri yüksek, seçici müzik dinleyicilerini oluşturmak amacıyla Ataşehir Çocuk Korosu yeni seslerini bulmayı amaçlıyor.

Ataşehir Belediyesi’nin Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında çocukların müziğe ilk adımlarını atmalarını sağlamak amacıyla oluşturduğu “Ataşehir Çocuk Korosu” seçmelerine 7-12 yaş arası çocuklar katılabilecek.
Çocuk Korusu kayıtları 30 Ekim - 11 Kasım tarihleri arasında Mustafa Saffet Kültür Merkezi, Atamem, Neşet Ertaş Kültürevi, Zübeyde Hanım Eğitim ve Kültürevi ve İçerenköy Sanat Eğitim Merkezi’nden yapılacak.
11 Kasım Cumartesi günü Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde koro seçme sınavı yapılacak. Sınav saatleri adaylara ayrıca bildirilecek.

Müzik eğitmenlerinin yer alacağı seçmelerde, adayların müzik kulaklarına, ses aralıklarına ve müziğe yatkınlıkları göz önünde bulundurulacak.

Seçmelerin ardından başarılı performans göstererek koroya alınan adaylara, uzman eğitmenler eşliğinde müzik eğitimi verilecek. Repertuvar tek ve çok sesli çocuk şarkıları ile Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve Türk Pop Müziği eserlerinden oluşacak.

Başvuruların ardından seçilen çocuklar, 18 Kasım Cumartesi günü saat 14.00-16.00 saatleri arasından Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde eğitime başlayacak.


Yapılacak sınavda çocukların:

  1. Tek ses duyuş (piyanoda verilen tek sesi “na” vokali ile tekrarlamak),
  2. Çift ses duyuş (piyanoda aynı anda verilen iki sesi, önce kalın sonra ince ses olmak üzere “na” vokali ile tekrarlamak),
  3. Ritim (alkışla verilen ritmi aynı şekilde alkış ile tekrarlamak),
  4. Melodi (piyanoda çalınan kısa ezgileri “a” veya “na” ile tekrarlamak),
  5. Şarkılama (adayın bildiği bir şarkı/türkü/marşı vb. eseri eşlikli veya eşliksiz olarak söylemek),

 

Sınava Katılım Şartları ve Başvuru Tarihleri

Yaş aralığı: 7-12 yaş ( 2005-2010)

Sınav Tarihi: 11 Kasım Cumartesi

Yer: Mustafa Saffet Kültür Merkezi

Kayıt Tarihi: 30 Ekim – 11 Kasım 2017

Kayıt Yerleri: Mustafa Saffet Kültür Merkezi, Atamem, Neşet Ertaş Kültürevi, Zübeyde Hanım Eğitim ve Kültürevi ve İçerenköy Sanat Eğitim Merkezi

Sınav Saati: Sınav saati için adaylar aranacak.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2017, 17:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER