Ataşehir Belediyesi 2020 Mali Yılı bütcesi kabul edildi

Ataşehir Belediyesi 2020 Mali Yılı Bütçesini 538 milyon olarak 23 kabul, Ak parti grubunun 12 ret oyuna karşı oyçokluğuyla onayladı.

 Ataşehir Belediyesi 2020 Mali Yılı bütcesi kabul edildi

Ataşehir Belediyesi 2020 Mali Yılı Bütçesini 538 milyon olarak 23 kabul, Ak parti grubunun 12 ret oyuna karşı oyçokluğuyla onayladı.


Ataşehir Belediye meclis 1.Başkan Vekili Sevgi Uluğ başkanlığında toplanarak 2020 Mali Yılı Performans Programı ile Ataşehir Belediyesi 2020 Mali Yılı Bütçesini 538 milyon olarak 23 kabul, Ak parti grubunun 12 ret oyuna karşı oyçokluğuyla onayladı.

Ak Parti ile CHP Grup başkanlarının grup adına 20’şer dakika, kişilerin de 5’er dakika konuşma sınırlaması teklifi oylanarak oy birliği ile kabul edildi.



“GELİR KAYNAKLARIMIZ ELİMİZDEN ALINDI”

Performans Programı ile 2020 Mali Yılı Bütçesi sunuşunu yapan CHP Meclis Grup Başkanı İlhami Yılmaz; “Finans Merkezi’nin Ümraniye ilçesine bağlanması, İmar Barışı’nın çıkarılması ile belirli gelirlerimiz elimizden alındı. Taşeron yasası ile tüm işçilerin kadrolu olması ayrıca bir yük getirdi. Bu olumsuzluklara rağmen Ataşehirlilere hizmet vermeye devam ediyoruz. Her ay 12 bin Ataşehirli sağlık, kültür ve çevre hizmetlerinden yararlanıyor. İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın refah ve huzuruna önem vererek yatırım ve hizmetlerimize devam edeceğiz. İnsana ve çevreye önem veren, değişim ve gelişimi takip eden bir yönetim anlayışıyla hizmetlerimiz sürecek. Eğitimden sosyal yardımlaşmaya, sağlıktan kültüre, alt yapı çalışmalarından yeşil alanlar oluşturmaya kadar çeşitli alanlara öncelik verdik. Kaynakları etkin ve verimli kullanarak, israfa karşı olarak, tasarruf tedbirlerini elden bırakmadan projeler geliştirme ve uygulama sürecine dayalı bir bütçe oluşturulmuştur”  diyerek 2020 Mali yılı Bütçesinin 538 Milyon olarak öngörüldüğünü ve bunun önemli bir kısmı %16’sıpersonel harcamalarına, %68’i de mal alımı ve diğer hizmetlere ayrılmıştır bilgisini verdi. 


“ATAŞEHİR BELEDİYESİ HİÇBİR KALICI ESER YAPMAMIŞTIR”
 
Ak parti Grubu adına Bütçe tasarısına muhalefet şerhi koyduklarını kaydeden Ak Partili Meclis üyesi Bayram Varol; “Ataşehir Belediyesi hiçbir kalıcı eser yapmamıştır. 2012 yılından bugüne borçlar katlanarak 400 milyona kadar çıkmıştır. 2020 yılında hangi arsayı satacaklarını merak ediyorum. Bütçenin bir hizmet bütçesi olmadığını ve bu anlamda muhalefet şerhi koyarak ret oyu vereceğiz” şeklinde eleştirilerini dile getirerek Belediye’de işten atılan personellerle ilgili olarak tekrardan işe alınması ile ilgili rica da bulundu.

 Bütçe tasarısı lehine söz alan CHP Meclis Üyesi Birol Birkan Yıldız, Bütçenin bir hizmet bütçesi olduğunu ve denk bir bütçe hazırlandığını söyledi.



Bütçe tasarısı aleyhine görüş belirtmek üzere söz alan Ak Parti Gurubundan Grup Başkanvekili Mustafa Naim Yağcı, şahıslar adına 5 dakikalık süre sınırlamalı konuşmasında kişisel görüş ve düşüncelerini aktararak muhalefet gerekçelerini dile getirdi. Hemen hemen tüm meclis oturumlarında süreye riayet etmeyerek uzatması yine Naim Yağcı’ya tepkilerin olmasına neden oldu. İmardan Kültür merkezlerine, Parklardan hizmet binalarına birçok konuda eleştirilerini sıraladı.




 “MAHALLELERDE Kİ EŞİTSİZLİĞİ GİDERECEĞİZ”

Kabul edilen bütçenin hayırlı olmasını dileyen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, doğru mesajlar vermeye özen gösterdiklerini ve doğru eleştirilere açık olduklarını belirtti. Başkan İlgezdi, Ataşehir eğer bugün bir vizyona kavuşmuşsa, marka olmuşsa, herkesin yaşamak istediği bir yer olmuşsa bunda büyük emeklerimiz var. 2009 yılında belediyemiz kurulur kurulmaz 80 milyon borç ile başladı. Mahallelerimize; tesis, park, kültür merkezi kurabilmek için belediyemize ait yeterli yerler bulunmuyor. İmar planlarıyla ilgili olarak çalışmaları sürdürdüklerini Ataşehir’in mahalleleri imar konusunda yıllardır beklediği gelişmeleri Ekrem İmamoğlu ile birlikte çıkaracağını ve mahallelerdeki eşitsizliği gidereceğiz.

 
“EKONOMİK KRİZ TÜM BELEDİYELERİ OLUMSUZ ETKİLİYOR”
 

 Ülkede ekonomik kriz gerçeği olduğunu gerçeğini de unutmamak gerekir. Zamanında İBB’nin hizmetlerinin yapıldığı ilçelerde şimdi hizmetler bile zor yapılıyor. Çünkü ülkede olduğu gibi belediyelerde ekonomik anlamda zor durumda. Birçok belediye maaşlar konusunda ödemelerini yapamıyor, hizmet araçları firmalarca geri alınmış, personellerine yemeği kesen belediyeler bile var. Biz gecikmelide olsa personel ücretlerimizi ödüyoruz. Ataşehirliler bize inandı ve güvendi. 3 dönemdir bizi seçmesi başarılı hizmetler yaptığımızın kanıtıdır. Atılan işçilerle ilgili olarak;  belediyede kamunun iş ve işlevini itibarsızlaştırma, yıpratma ve mesai saatleri içerisinde kurallara uymayan personellerin belediyeden işten çıkarmalarına devam edecektir. Bazı mahallelerde İmar konusunda vatandaşların ciddi anlamda mağdur edildiğini ve yeniden revizeler yapıldığını ve camii alanları konusunda karşı olmadığını ancak vatandaşların mağdur edildiğini ifade etti.   


"ATAŞEHİR’E 2 CEM EVİ YETERLİDİR”


İlgezdi’nin camii alanlarının çok olması ile ilgili sözlerinin ardından AK Parti Grubu meclis üyesi Esma Ersin’den ilginç bir talep geldi. Meclis üyesi Esma Ersin, İlgezdi’nin camii alanlarıyla ilgili söylediği sözler üzerine bir tane de Cem evi için alanı tahsis edebilirsiniz önerisi üzerine İlgezdi ‘de, Ataşehir’de iki tane Cem Evi’nin olduğunu ve Ataşehir içinde İKİ Cem evinin yeterli olduğunu vurguladı. Ama siz yaptıracaksanız yer tahsis ederim sorun yok” dedi. Esma Ersin’de “siz tahsis edin ben yaptırırım” diyerek cevaba karşılık verdi.

2020 yılı gider bütçesinde yer alan ödeneklerle, gelir bütçesinde yer alan gelirlerde denklik sağlandığı belirtilen kararnameyle; yurtiçinde meydana gelebilecek büyük yangın, sel, deprem, toprak kayması gibi afet ve olağanüstü hallerde; ayni veya nakdi yardım yapmak ve protokol düzenlemek için de belediye başkanına yetki verildi.
 

Başkanını konuşmasından sonra 2020 Mali Yıl Bütçesi 12 Ak Parti Grubunun ret oyuna karşılık CHP ve İyi Parti Meclis Üyesi Oğuz Sarul’un olumlu oyu dâhil 23 kabul oyu ile 538 milyon olarak kabul edildi.

Gündemde görüşülecek başka madde kalmadığından 1.Başkan Vekili Sevgi Uluğ, 04.11.2019 Pazartesi günü saat 17.00 da toplanmak üzere oturumu kapattı.

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2019, 18:39

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109