ATAŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ 3. DÖNEM İLK TOPLANTISINI YAPTI

Ataşehir Belediye Meclisi 3. dönem ilk toplantısının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “31 Mart’ta kazanan Ataşehir halkı olmuştur.

ATAŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ 3. DÖNEM İLK TOPLANTISINI YAPTI
 ATAŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ 3. DÖNEM İLK TOPLANTISINI YAPTI

Ataşehir Belediye Meclisi 3. dönem ilk toplantısının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “31 Mart’ta kazanan Ataşehir halkı olmuştur.



Ataşehir Belediye Meclisi 31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. 3. dönem ilk toplantısının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Battal İlgezdi, yeni dönemin Ataşehir’e hayırlı olmasını diledi ve parti ayrımı yapmaksızın en güzel hizmetlerin ilçe halkına sunulacağını ifade etti.

Başkan Battal İlgezdi, “31 Mart’ta kazanan Ataşehir halkı olmuştur. Biz onlardan aldığımız yetki ve destekle ilçemize en kaliteli, en verimli, en iyi hizmetleri vereceğiz. Ataşehir’in menfaat ve çıkarları neyi gerektiriyorsa hep birlikte çalışarak, yerine getireceğiz.” dedi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin açılış konuşmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile çalışmalarına başlayan Ataşehir Belediye Meclisi’nde; 1. Başkan Vekilliğine CHP’li Meclis Üyesi Sevgi Uluğ, 2. Başkan Vekilliğine ise CHP’li Duran Acar seçildi.

Meclis Birinci Başkan Vekili seçilen Sevgi Uluğ, yeni dönemin Ataşehir Belediye Meclisi’ne ve tüm Ataşehir halkına hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.

Daha sonrasında ise; Meclis Divan Kâtip Üyelerinin seçimi, Belediye Encümeninin 3 üyesinin seçimi, Meclis İhtisas Komisyonlarının teşekkülü ve sayılarının belirlenmesi ve Meclis İhtisas Komisyonlarına üye seçimi yapıldı.  

Meclis Divan Kâtipliğine asil üyeler olarak Uğurcan Demir ve Kurtuluş Özaydın seçilirken, Encümen Üyeleri olarak da Oğuz Sarul, Cengiz Kayayurt ve Kudret Aslan seçildi.  

Ataşehir Belediye Meclisi’nin bir sonraki toplantısının 19 Nisan Cuma günü saat 17.00’de yapılmasına karar verildi.



Ataşehir Belediye Meclisinde Görev dağılımı Yapıldı


9 Komisyon ve 5 Üye ile seçimin yapılması kararlaştırıldı

Meclis ihtisas komisyonları ile ilgili CHP Grubu adına söz alan İlhami Yılmaz, 9 adet komisyon oluşmasını öneriyoruz. İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, Hukuk Komisyonu, Tarife Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu,  Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, Avrupa Birliği Komisyonu, Kadın ve Sosyal Yardımlaşma Komisyonu ve Engelliler Komisyonu kurulması ile ilgili olarak 9 adet teşekkül komisyonun kurulması ile ilgili olarak biraz önce AK Parti Grup Başkan Vekili arkadaşımızla görüşerek 5 üye seçilmesine ve bu seçiminde yapılırken meclisteki çoğunluğa göre; CHP Grubu'ndan 3, AK Parti Grubu'ndan 2 üye olmak üzere toplamda 5 arkadaşımızı önereceğiz. Bunun oylanmasını talep ediyorum" dedi.

Meclis 1.Başkan Vekili Sevgi Uluğ'da gelen teklifi oylamaya sundu. Yapılan oylama sonucunda teklif oy birliği ile meclisten geçti.


Encümen üyeliğine 3 isim seçildi
CHP Grubu encümen üyeliği için Oğuz Sarul, Cengiz Kayayurt  Kudret Arslan'ı aday gösterirken AK Parti grubu ise Bayram Varol'u aday gösterdi. 
Yapılan seçim sonucunda oy çokluğu ile encümen üyeliğine Oğuz Sarul, Cengiz Kayayurt ve Kudret Arslan seçildi.


İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyeliğine; Sadık Semih Kayhan(CHP), Cemal Şerifoğlu(CHP), Uğurcan Demir(CHP),Haluk Sadıkoğlu(AK Parti) ve Şerafettin Bal(AK Parti) oy birliği ile seçildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliğine; Birkan Birol Yıldız(CHP), Vedat Akyol (CHP), Ertuğrul Baysal(CHP), Fatih Kayacı(AK Parti) ve Bayram Varol(AK Parti) oy birliği ile seçildi.

Hukuk Komisyonu üyeliğine; İnan Bektaş(CHP), Sabahattin Barış(CHP), Kurtuluş Özaydın(CHP), Mustafa Naim Yağcı(AK Parti) ve Salih Kızılhan(AK Parti) oy birliği ile seçildi.

Tarife Komisyonu üyeliğine; Şeref Uzun(CHP), Vedat Akyol(CHP), Abubekir Bozkızıl(CHP), Esma Ersin(AK Parti) ve Hakan Arıkkaya(AK Parti) oy birliği ile seçildi.

Çevre ve Sağlık Komisyonu üyeliğine; Sabahattin Barış(CHP), Selami İgrek(CHP), Abubekir Bozkızıl (CHP), İdris Taşkın(AK Parti) ve Erdal Kaya(AK Parti) oy birliği ile seçildi. 


Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyeliğine; Ekrem Köse(CHP), Arif Kuşçu(CHP), Duran Acar(CHP), Veli Arslan(AK Parti) ve Şerafettin Ay(AK Parti) oy birliği ile seçildi. 

Avrupa Birliği Komisyonu üyeliğine; Tuğba Dönmez(CHP), Kurtuluş Özaydın(CHP), Şeref Uzun(CHP), Erdem Konak(AK Parti) ve Merve Çomoğlu(AK Parti) oy birliği ile seçildi. 

Kadın ve Sosyal Yardımlaşma Komisyonu üyeliğine;Tuğba Dönmez(CHP), Arif Kuşçu(CHP), Ertuğrul Baysal(CHP), Esma Ersin(AK Parti) ve Merve Çomoğlu(AK Parti) oy birliği ile seçildi. 

Engelliler Komisyonu üyeliğine; Sabahattin Barış(CHP), Şeref Uzun(CHP), Selami İgrek(CHP), Erdem Konak(AK Parti) ve Zekeriya Angi(AK Parti) oy birliği ile seçildi.

2018 Mali Yılı Faaliyet Raporuna ilişkin Mali Hizmetler Müdürlüğünün 29/03/2019 tarihli ve E.2019-1027 sayılı teklifinin CHP ve AK Parti grubunun oy birliği ile cuma günü görüşülmesi kararlaştırıldı. 
Satış Komisyonuna üye seçimine ilişkin Yazı İşleri Müdürlüğünün 29/03/2019 tarihli ve E.2019-260 sayılı teklifi görüşmeleri sonucunda Selami İgrek'in asil üye, Şeref Uzun'unda yedek üye olarak seçilmesine oy çokluğu ile karar verildi.


 
Marmara Belediyeler Birliğine üye seçimine ilişkin Yazı İşleri Müdürlüğünün 29/03/2019 tarihli ve E.2019-261 sayılı teklifi görüşmeleri sonucu Marmara Belediyeler Birliği Üyeliğine, Ertuğrul Baysal ve Duran Acar oy birliği ile seçildi.




 
 


Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2019, 16:47

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER