ATAŞEHİR "BAŞKAN VEKİLİ İLHAMİ YILMAZ'DAN MESAJ"

Ataşehir Belediye Meclisi’nde 16 Aralık 2017 Cumartesi günü düzenlenen seçimle, Ataşehir Belediye Başkan Vekili seçilen İlhami Yılmaz yaptığı açıklamada şunları söyledi:

ATAŞEHİR  "BAŞKAN VEKİLİ İLHAMİ YILMAZ'DAN MESAJ"
ATAŞEHİR  "BAŞKAN VEKİLİ İLHAMİ YILMAZ'DAN MESAJ"

Ataşehir Belediye Meclisi’nde 16 Aralık 2017 Cumartesi günü düzenlenen seçimle, Ataşehir Belediye Başkan Vekili seçilen İlhami Yılmaz yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Değerli dostlarımız,

Ataşehir Belediye Başkanımız sayın Battal İlgezdi’nin geçici şekilde görevden uzaklaştırılmasıyla, yasaların amir hükümlerince Başkanlık görevini vekaleten devir almış durumdayım.

Bu vesileyle sahsıma gösterdiğiniz ilgiye ve vermiş olduğunuz desteğe teşekkür ederim. Ancak zaman, daha çok çalışma zamanı. Tebrikleri, sosyal medya aracılığıyla iletmeniz, benim ve kurumumuz açısından çok daha verimli olacaktır.

Sevgi ve saygılarımla.” 





ATAŞEHİR BELEDİYESİ'NDE SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK
İçişleri Bakanlığı tarafından, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin geçici tedbirle görevden uzaklaştırılmasının ardından sürece ilişkin bilgiler şu şekildedir.

- T.C. İçişleri Bakanlığı, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’yi; Anayasa’nın 127’nci maddesinin dördüncü fıkrası ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 47’nci maddesi gereğince geçici süreyle görevden uzaklaştırmıştır.

- Bazı basın-yayın organlarında ve kamuoyunda yanlış ifadeler yer almaktadır. “Görevden uzaklaştırma” ve “görevden alma” hukuksal anlamda farklı terimlerdir ve farklı uygulamaları vardır.

- Görevden uzaklaştırma kararının ardından 16 Aralık 2017 tarihinde Ataşehir Belediye Meclisi’nde gerçekleşen seçimde İlhami Yılmaz Başkan Vekili olarak seçilmiştir.

- Belediye Başkanı Battal İlgezdi ise İçişleri Bakanlığı’nın görevden uzaklaştırma kararını yargıya taşıyarak avukatları aracılığıyla hukuksal mücadelesini başlatmıştır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109