ATAŞEHİR BAHARI KÜLTÜR-SANAT ETKİNLİKLERİYLE KARŞILIYOR

Pandemi döneminde kültür-sanat faaliyetlerini çevrimiçi olarak Ataşehirlilerin evlerine taşıyan Ataşehir Belediyesi’nin kültür-sanat etkinliklerine ara verilmeden devam ediliyor.

ATAŞEHİR BAHARI KÜLTÜR-SANAT ETKİNLİKLERİYLE KARŞILIYOR
 ATAŞEHİR BAHARI KÜLTÜR-SANAT ETKİNLİKLERİYLE KARŞILIYOR

Pandemi döneminde kültür-sanat faaliyetlerini çevrimiçi olarak Ataşehirlilerin evlerine taşıyan Ataşehir Belediyesi’nin kültür-sanat etkinliklerine ara verilmeden devam ediliyor.

Mart ayı etkinlikleri yine dopdolu olan Ataşehir Belediyesi E-Kültür Merkezi’nin “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” etkinlikleri kapsamındaki Dolunay Obruk Konseri ve büyük usta Doğan Canku dinletisi dikkat çekiyor.

Tüm kültür merkezlerini tam donanımlı birer stüdyo haline dönüştüren Ataşehir Belediyesi, mart ayında da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri, birbirinden keyifli ve eğlenceli konserler, çocuk tiyatroları, atölyeler, söyleşiler, seminerler ve daha birçok etkinlikle kültür ve sanatın canlı kalmasına katkıda bulunuyor.

Programlar, Youtube, sosyal medya hesapları ve Radyo Ataşehir’den yayınlanırken ayrıca tüm podcastlere de yine bu mecralardan erişilebilecek.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Etkinlikleri

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında, Ataşehir’de bir dizi etkinlik düzenlenecek. Bunlardan ilki kadın arkeolog A. Muhibbe Darga’nın hayatına dair konuşulacak “Tarih Okulu” programı. Tarih Okulu’nda Olgay Söyler’in konuğu olacak olan Emine Çaykara, ünlü kadın arkeolog A. Muhibbe Darga’nın hayatı çerçevesinde, at üstünde keşif gezilerinden kazı yapan kadınların hikâyesine, Anadolu’da kadının macerasından dostluklarına uzanan soruları yanıtlayacak.

Caz müziğin sevilen yorumcularından Dolunay Obruk, yeni albümü “Entropi”den seslendireceği yeni bestelerinin yanı sıra, bazı türkülerin ve beklenmedik şarkıların caza uyarlanmış yorumlarıyla 8 Mart etkinliklerinde izleyicilerin karşında olacak.

 

“Kadın ve Mizah” adlı sohbette ise Füsun Demirel ile tiyatrodan, sinemadan, dünyadan, anılarımızdan keyifli kesitler yer alacak.

 

Dijital Konserler

Radyo programı yapımcısı Erdeniz Erol’un Radyo Ataşehir’e özel olarak hazırladığı ‘’Bir Arkadaş Uğrayacaktı’’ radyo programı her hafta farklı bir bölümle sanatçıların akustik performanslarını evlerimize konuk etmeye devam ediyor. 7 Mart’taki ilk programın konukları Buğrahan Çayır & Bahar Çolak olacak. 14 Mart’ta Bahr, 21 Mart’ta Onur Bal ve 28 Mart’ta da Alex Tataryan, Erdeniz Erol’un konukları olacak.

 

Her ay ilgiyle izlenen Ataşehir’in Sesleri” programında mart ayında Serkan & Gürkan ve Nurettin Güleç müzikseverlerle olacak.

 

Ustalar Ataşehir’e Ses Veriyor isimli programda mart ayının konuğu, usta sanatçı Doğan Canku.

 

Ataşehir’de bu ay iki farklı konser etkinliği var. Aşk şarkılarının güçlü ismi Ege, unutulmaz şarkılarıyla 12 Mart günü sizlerle buluşuyor. Bir diğer konser ise 20 Mart günü yayınlanacak Ahmet Aslan & Ali Ekber Kayış konseri.

Çocuk tiyatroları

Ataşehirli çocukların sevgilisi olan kukla Puki, 3-6 yaş grubu için hazırlanmış öğretici ve eğitici bölümlerle maceralarına devam ediyor. “Puki Parkta” isimli program her bölümde farklı bir çocuk tiyatro topluluğundan konuk ile sürüyor. 7 Mart’ta “Teğet Tiyatro”, zaman kavramlarının konu edildiği oyunla, 14 Mart’ta “Ataşehir Tiyatro Topluluğu” deniz hayvanlarının anlatıldığı oyunla, 21 Mart’ta “Tiyatro Miranka” yön ve konu kavramlarının ele alındığı oyunla, 28 Mart’ta “Tiyatro Lir” de “Karşıtlar” konulu oyunlarıyla Puki’nin konukları olacak.

 

Sanat Seminerleri ve kültür-sanat sohbetleri

Ataşehir Belediyesi E-Kültür Merkezi’nin “Çağdaş Sanat Bölümü” koordinatörlüğünü üstlenen Prof. Dr. Marcus Graf  Sanat Tarihi  Seminerleri’ne her ay farklı bir konuyla devam ediyor. Prof. Dr. Marcus Graf, bu ay “Tekrar Klasik Olmak!” adlı seminerinde, 18. yüzyılın Neo-Klasizm sanatını inceliyor ve sanatın modern hayat ile paradoksal ilişkisini tartışıyor.

 

Moderatör Melike Bayık, Galeri Sohbetleri’nde mart ayında Ferda Art Platform kurucusu Ferda Dedeoğlu ile sanat ortamı ve piyasa açısından güncel durumu tartışıyor.

 

Müze Sohbetleri’nde bu ay Hatice Utkan Özden, Doğançay Müzesi sorumlusu Maide Kasapoğlu’na Doğançay Müzesi’nin gelişim ve işlevi üzerinden sorular yöneltiyor. 

 

Çağdaş Sanat Buluşmaları'nda mart ayı programında şair-yazar Duygu Kankaytsın ile yazar-çevirmen Süreyya Evren, 2017 yılında kaybettiğimiz Linda Nochlin'in feminist sanat tarihinin temel metni olarak kabul edilen ''Kadınlar, Sanat ve İktidar'' adlı ikonik, ayrıksı kitabı üzerine konuşma gerçekleştiriyorlar.

 

Sanatçı Sohbetleri’nde ise Öykü Demirci, eserlerinde teknik resimle klasik resim tekniğini bir araya getiren ressam Emin Mete Erdoğan’ı konuk ediyor.

 

Edebiyat kuşağı

Her ay bir yazarın yazınsal yaşamını ve kurmaca metinlerini ele alan Edebiyat Akşamları programında yazar Birgül Oğuz, son kitabı “İstasyon” ile akademisyen Okan Yılmaz'ın sorularını cevaplıyor.

 

Yazarlar Çocuklarla Buluşuyor söyleşi programında, farklı yaş gruplarında yazan yazarlar ağırlamaya devam ediliyor. Yazar Neslihan Önderoğlu'nun moderatörlüğünü üstlendiği programın bu ayki konuğu Banu Bozdemir.

 

Şiir Üstüne Konuşmalar adlı sohbet programında bu ay PEN kanalıyla UNESCO takvimine konan 21 Mart Dünya Şiir Günü’nün hikâyesini, oluşum için önayak olan Gülseli İnal ve Tarık Günersel, İsmail Afacan’a anlatıyor.

 

Tarih ve toplum

Yaşama Dair Söyleşiler programına bu ay Doğan Kitap Genel Yayın Yönetmeni Cem Erciyes ile yazar-eğitmen Sepin İnceer konuk oluyor. Söyleşinin odağını Sepin İnceer'in yakın zamanda Doğan Kitap tarafından yayımlanan “Ağıtların Tanrısı” adlı derinlikli metni oluşturuyor.

Kütüphane Haftası kapsamında, bağımsız kitabevlerinin ve kütüphanelerin okuma kültürünün oluşmasında ve yaygınlaşmasındaki rolünü editör Nazlı Berivan Ak'ın moderatörlüğünde Antik Sahaf Kitabevi kurucusu İsmail Kün ve Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkanı Ali Fuat Kartal anlatıyor.

 

Sinema

 

Türk Sineması Konuşmaları programında Burak Göral, İlyas Salman’ın sinema kariyeri boyunca yaşadıkları, rol aldığı filmler ve düşünceleri üzerine sanatçıyla hoş bir sohbet gerçekleştirecek.

Sinema Konuşmaları’nda mart ayında İKSV İstanbul Film Festivali'nin 40’ıncı yılını kutladığımız şu günlerde festivalin uzun yıllar direktörlüğünü yapmış Hülya Uçansu ve sinema yazarı Alin Taşçıyan sinemanın eşsiz dönemini anlatacakları keyifli bir söyleşi gerçekleştiriyorlar.

 

Sinema yazarı Kerem Akça ile sinema tarihine yön veren akımlar üzerine konuştuğumuz “Kerem Akça ile Sinemada Akımlar” seminerinin mart ayı konusu “İngiliz Yeni Dalgası”

Sinema Seminerleri programında öğretim üyesi ve sinema yazarı Rıza Oylum ile bu ay “Sinemada Kadın Varlığı”na değiniliyor.

 

 HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN LÜTFEN BURAYI TIKLAYINIZ.

Ataşehir Belediyesi’nin Mart ayı etkinliklerini aşağıdaki hesaplardan takip edebilirsiniz.

Youtube: www.youtube.com/atasehirbld ve www.youtube.com/atasehirkultur

Facebook: www.facebook.com/atasehirbld ve www.facebook.com/AtasehirdeKulturSanat

Instagram: atasehirbld ve atasehir_ks

Twitter: @atasehirbld ve @atasehir_KS

Web sitesi: www.atasehir.bel.tr ve https://kultursanat.atasehir.bel.tr

Radyo: www.radyoatasehir.net


Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2021, 18:43

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109