ATAMEM'den SERTİFİKALARINI ALDILAR

Kadın Sağlığı Eğitim Programı (KSEP) kapsamında Ataşehir Meslek Edindirme Merkezi’nde (ATAMEM) eğitim gören katılımcılar sertifikalarını aldılar.

ATAMEM'den  SERTİFİKALARINI ALDILAR
ATAMEM'den  SERTİFİKALARINI ALDILAR

Kadın Sağlığı Eğitim Programı (KSEP) kapsamında Ataşehir Meslek Edindirme Merkezi’nde (ATAMEM) eğitim gören katılımcılar sertifikalarını aldılar.

Ataşehir Belediyesi ile Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı’nın birlikte yürüttüğü kadınlara yönelik “Kadın Sağlığı Eğitim Programı” (KSEP) kapsamında Ataşehir Meslek Edindirme Merkezi’nde (ATAMEM) eğitim gören katılımcılar sertifikalarını aldılar.
ATAMEM’de düzenlenen törenle sertifikaları Birim Sorumlusu Tamer Şahin verdi.
KSEP’in öncelikli hedefi, kısıtlı imkanlara sahip bölgelerde, geleneksel yapı içinde yaşayan, sınırlı gelir ve düşük eğitim düzeyine sahip kadınlara ulaşmak.
Kadınların ve ailelerinin yaşam şartlarını iyileştirerek koruyucu sağlık bilincinin artırılması amacıyla oluşturulan Kadın Sağlığı Eğitim Programı, 13 haftalık kapalı grup çalışması ile her hafta 90 dakikalık modüller ve görsel eğitim materyalleri eşliğinde yapıldı.
ATAMEM bünyesinde verilen eğitimlerde; üreme organları ve işlevleri, temizlik-beslenme, güvenli annelik, doğurganlığın düzenlenmesi, üreme sağlığını koruyucu davranışlar, iletişim, cinsellik, haklar, genel sağlığı koruyucu davranışların geliştirilmesi gibi temel konularda bilgiler verildi.
Ataşehirli kadınlardan gelen talepler doğrultusunda yeni grup oluşturularak eğitimlere devam edilecek.

ATAMEM HABERLERİ, İLETİŞİM

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109