8.000 Ataşehirli Çanakkale Şehitliği'nde Şehitlerimizi andı

Ataşehir Belediyesi Anneler Günü'nü 8.000 Ataşehirli ile Çanakkale Şehitler Abidesi'nde kutladı.

8.000 Ataşehirli Çanakkale Şehitliği'nde Şehitlerimizi andı
 8.000 Ataşehirli Çanakkale Şehitliği'nde Şehitlerimizi andı
        
Ataşehir Belediyesi Anneler Günü'nü 8.000 Ataşehirli ile Çanakkale Şehitler Abidesi'nde kutladı

Çanakkale Kültür Gezisi kapsamında Ataşehir'in mahallelerinden kalkan 188 otobüsle Çanakkale Şehitlik Alanı'na gelen Ataşehirliler gezi boyunca; Conk Bayırı, Anafartalar, 57. Alay Şehitliği, Alçıtepe Köyü, Şahindere Sergi Alanı, Rumeli Mecidiye Tabyası'nı gezdikten sonra Şehitlik Abidesi'nde biraraya geldiler.

Tüm annelerin Anneler Günü'nü kutlayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Anneler Günü'nü Şehitlikle kutlamalarının nedenini açıklarken, "Çanakkale Zaferi’nin 101. yılında bu topraklarda yatan çoğu isimsiz 253.000 şehidimizin değerli annelerine şükranlarımızı sunuyoruz. Aynı zamanda bizlere bağımsız ve başı dik bir ülke miras bırakan Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi minnetle anıyoruz" dedi.

Ataşehirlilerle birlikte geziye katılan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, Şehitlik Abidesi'nde yaptığı konuşmada, "Bugün ülkemizin varlığını, özgür ve bağımsız olabilmemizi Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı Şehitlerimizin fedakarlıklarına borçluyuz. Ataşehirli vatandaşlarımızla birlikte onları minnet ve şükranla anmak için buraya geldik. 188 araç ve 8 bin kişi ile gerçekleştirdiğimiz bu ziyaretimiz bir rekordur. Ataşehirli vatandaşlarımız Çanakkale Gezilerine çok büyük rağbet gösteriyor. Bu ziyaretimizde 8 bin kişi ile gelmemize rağmen binlerce vatandaşımızdan daha talep geliyor. Onların bilmelerini istiyorum ki, bu dev organizasyon için toplayabildiğimiz kadar otobüs topladık. Bundan sonrada Şehitlerimizi, Atalarımızı anmayı talep eden her vatandaşımızı buraya getirmek için organizasyonlarımız devam edecek" dedi. 
Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya annelerine yazdığı mektubun kitabesine çiçekler bırakan Ataşehirliler, şehitlik önünde barış güvercinleri uçurarak, dünyaya 'Yurtta Sulh Cihan'da Sulh' mesajı verdiler.
Ataşehirliler Çanakkale'den ayrılmadan önce mesire alanında Ataşehirli ziyaretçiler için oluşturulan sofralarda hep birlikte yemek yediler ve dönüşlerini gerçekleştirdiler.  

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2016, 14:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER