Türk subayı ABD'nin verdiği madalyayı reddetti!

Adana İncirlik Üssü'nde ABD'li albay, Özel Kuvvetlerde görevli Albay Orkun Özeller'e madalya takdim etti, Albay Orkun Özeller madalyayı reddetti.

Türk subayı ABD'nin verdiği madalyayı reddetti!
 Türk subayı ABD'nin verdiği madalyareddetti

Adana İncirlik Üssü'nde ABD'li albay,  Özel Kuvvetlerde görevli Albay Orkun Özeller'e  madalya takdim etti, Albay Orkun Özeller madalyayı reddetti.   
ABD'nin YPG'ye ağır silah vermeye karar vermesinin yankıları devam ederken Adana'daki İncirlik üssünde Albay Orkun Özeller, kendisine ABD'li bir albay tarafından takdim edilen madalyayı iade etti.

Yerel kaynakların aktardığı bilgiye göre, İncirlik Üssü'ndeki 'Koalisyon' güçlerinin karargahında bir veda ve madalya töreni düzenlendi. Tören sırasında ABD'li Albay Kevin Leahy, 'Koalisyon' güçleri karargahında görev yapan Albay Orkun Özeller'e üstün başarılarından dolayı madalya takdim etti. Bu sırada bir konuşma yapan Albay Orkun Özeller "Sizleri yaralamak ve üzmek istemem. Fakat bu madalyayı kabul etmem mümkün değildir. Çünkü bu madalyayı verenler benim düşmanım olan YPG ile işbirliği içindedir. 'Onurum' bu madalyayı kabul etmeme müsaade etmemektedir" dedi.

Madalyayı iade eden Albay Orkun Özeller törenden ayrıldı. 

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2017, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER