HİSAR-A Füzesi, Testi başarıyla geçti

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Milli imkanlar kullanılarak geliştirilen Hisar projesinin testlerde %100 başarı sağladığını söyledi.

HİSAR-A Füzesi, Testi başarıyla geçti
 HİSAR-A Füzesi, Testi başarıyla geçti

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Milli imkanlar kullanılarak geliştirilen Hisar projesinin testlerde %100 başarı sağladığını söyledi.

Türkiye'nin hava savunmasında önemli görevler üstlenecek yerli füze HİSAR-A'nın test atışı, Milli Savunma Bakanı Canikli'nin katılımıyla Aksaray'da başarıyla gerçekleştirildi.

Canikli twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Savunma Sanayimizin önemli projelerinden Hisar'ın atışlı testine iştirak ettim. Milli imkanlar kullanılarak geliştirilen Hisar projesi testlerde %100 başarı sağladı." dedi.

Hisar-A ve Hisar-O Projeleri kapsamında sistem ve alt sistem gereksinimlerinin belirlenmesi, kullanılacak haberleşme, radar, elektro-optik, atış kontrol, komuta kontrol, terminal güdüm için arayıcı başlık çözümleri ASELSAN sorumluluğunda, füze geliştirme faaliyetleri ise ROKETSAN sorumluluğunda yürütülüyor. TÜBİTAK SAGE, METEKSAN, FNSS, Koluman, Savronik,YALTES, SDT olmak üzere yüzün üzerinde yerli çözüm ortağı ile birlikte devam eden HİSAR Projesinde geçtiğimiz yıl ilk defa dikey atış yapılmıştı.



HİSAR-A ALÇAK İRTİFA HAVA SAVUNMA FÜZE SİSTEMİ NEDİR
K.K.K.lığı’nın alçak irtifa hava savunma ihtiyaçlarını karşılamak üzere, hareket halindeki birliklerin ve kritik bölge/noktaların nokta ve bölge hava savunması kapsamında tehdidin alçak irtifada tesirsiz hale getirilmesi görevini yerine getirmek amacıyla ASELSAN tarafından milli imkanlar kullanılarak Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi geliştirilmektedir.
 
HİSAR-A Projesi kapsamında;
Kundağı Motorlu (K/M) Otonom AİHSFS
Çekili AİHSFS
Her iki konfigürasyondan atılabilen alçak irtifa hava savunma füzesi
geliştirilecek, ürün ve üretim hattı kalifikasyonu yapılacaktır.
 
Kundağı Motorlu (K/M) Otonom AİHSFS, üzerinde barındırdığı 3 boyutlu arama radarı, komuta kontrol ve atış kontrol aracılığıyla tam otonom olarak görevini icra edebilmektedir. Çekili AİHSFS ise komuta kontrol ve atış kontrol fonksiyonlarının Ateş İdare Cihazı tarafından gerçekleştirileceği bir füze fırlatma sistemidir.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER