Giresun'da askeri helikopter düştü

Giresun'da içerisinde üst düzey askeri yetkililerin de bulunduğu askeri helikopter düştü. 7 şehit 8 yaralı! Kimlikler belli oldu

Giresun'da askeri helikopter düştü
Giresun'da askeri helikopter düştü

 Giresun'da içerisinde üst düzey askeri yetkililerin de bulunduğu askeri helikopter düştü.  7 şehit 8 yaralı! Kimlikler belli oldu

Giresun’da helikopter kazası gerçekleşti ve kaza sonucunda 7 asker şehit olurken helikopter içinde bulunan 8 kişi de yaralandı. Alınan bilgilere göre Giresun'un Alucra ilçesindeki Tohumluk Yaylası'na bölgedeki karakollara bayramlaşmaya giden komutanların bulunduğu askeri helikopter düştü. Kaza sonucunda ise acı haber geldi.
Giresun'un Alucra ilçesinde askeri helikopter düştü ve kaza sonucunda 7 asker şehit olurken 8 kişi de yaralandı. Giresun'da meydana gelen kazanın ise hava şartları nedeniyle gerçekleştiği bildirildi. Kazanın ardından ise hayatını kaybedenlerin isimleri açıklandı. İşte Giresun'daki helikopter kazası ve kazanın ayrıntıları…
HELİKOPTERDE BULUNANLARIN VE HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU
Helikopterde bulunan 15 kişinin isimleri de belirlendi: Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, eşi Nuran Doğru ve küçük kızı Berrin Doğru; Kurmay Başkanı Binbaşı Ünal Bayhan, eşi Didem, oğlu Erdal ve kızı Işıl Bayhan; İl Jandarma Komutan vekili Yarbay Sadettin Şahin ve eşi Nihal Şahin; Ast Personel Üstçavuş Cemalettin Çoban, Uzman Çavuş Adem Kara ve eşi Semra Kara; Pilot yüzbaşı Hilmi Özer, Pilot üsteğmen Yüksel Kandemir ve Teknisyen Ast. Çavuş Muhammet Bedek.
Helikopterde bulunanlardan İl Jandarma Komutan vekili Yarbay Sadettin Şahin ve eşi Nihal Şahin, helikopter pilotu yüzbaşı Hilmi Özer, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru'nun eşi Nuran ve kızı Berrin Doğru, Kurmay Başkanı Binbaşı Ünal Bayhan'ın eşi Didem Bayhan ve Ast. Uzman çavuş Adem Kara'nın eşi Sema Kara hayatını kaybetti.
Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, Kurmay Başkanı Binbaşı Ünal Bayhan, oğlu Erdal ve kızı Işıl Bayhan; Ast Personel Üstçavuş Cemalettin Çoban, Uzman Çavuş Adem Kara, Pilot üsteğmen Yüksel Kandemir ve Teknisyen Ast. Çavuş Muhammet Bedek ise yaralandı.
KAZA HAVA ŞARTLARINDAN
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ile telefonda görüştü. Erdoğan'ın, hava şartlarından kaynaklı bir kaza kırım olduğu tahmin edilen kazadan derin üzüntü duyduğunu belirterek, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dilediği kaydedildi.Başbakan Binali Yıldırım helikopterin düşmesiyle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Helikopterin Giresun'a 40 kilometre kala henüz nedeni bilinmeyen bir şekilde helikopterin düştüğünü belirten Yıldırım şöyle konuştu: “Arazi patika olduğu için erişimde sorun var. Köylüler çok ciddi katkı sağlıyor. Şehitlerimiz var, yaralılar da var. İlk gelen bilgiler görüşle ilgili bir problem olduğu yönünde dolayısıyla enkaz çalışmaları ve yaralılar ölüler alındıktan sonra kazanın sebebi etraflıca araştırılacak. Terör saldırısı değil, öyle bir ihtimal gözükmüyor. Hava şartları kaynaklı bir kaza olduğu anlaşılıyor. Genelkurmay Başkanı ile görüştüm. Başımız sağolsun.”
14 KİŞİLİK KAZA KIRIM EKİBİ
GİRESUN'da meydana gelen helikopter kazasınını nasıl meydana geldiğini araştırmak için 14 kişilik bir kaza kırım heyetinin bölgeye gideceği öğrenildi. Bugün bölgeye gidecek heyetin 7'si Jandarma Kara Havacılık Komutanlığı, 7'si de Kara Havacılık Okul Komutanlığı'ndan oluşacak. Helikopter kazalarını araştırmada uzman olan heyet kazanın nasıl meydana geldiği ile düşüş nedenini araştırıp, enkaz parçaları üzerinde ayrıntılı incelemeler yapacak. Kazadan yaralı olarak kurtulan ve konuşabilen üstteğmen pilot Yüksel Kandemir'in vereceği bilgilerin heyetin kaza karım raporuyla ilgili hazırlayacağı ön rapora büyük katkısı olması bekleniyor. 14 kişilik heyetin ön raporu hazırlamasının çok uzun sürmeyebileceği belirtildi.
TUĞGENERAL EŞİ VE KIZINI KAYBETTİ
Helikopterde bulunanlardan İl Jandarma Komutan vekili Yarbay Sadettin Şahin ve eşi Nihal Şahin, helikopter pilotu yüzbaşı Hilmi Özer, Tuğgeneral Mustafa Doğru'nun eşi Nuran ve kızı Berrin Doğru, Kurmay Başkanı Binbaşı Ünal Bayhan'ın eşi Didem Bayhan ve Ast. Uzman çavuş Adem Kara'nın eşi Sema Kara hayatını kaybetti. Tuğgeneral Mustafa Doğru, Binbaşı Ünal Bayhan, oğlu Erdal ve kızı Işıl Bayhan; Ast. Üstçavuş Cemalettin Çoban, Uzman Çavuş Adem Kara, Pilot üsteğmen Yüksel Kandemir ve Teknisyen Ast. Çavuş Muhammet Bedek ise yaralandı. Yaralılardan Binbaşı Ünal Bayhan ve Ast. Üstçavuş Cemalettin Çoban'ın durumunun ağır olduğu, diğer yaralıların ise hayati tehlikesi olmadığı bildiriliyor.


Yaralı pilot Sivas'a sevk edildi
Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen pilot üsteğmen Yüksel Kandemir, hastanede ameliyata alındı. Vali Davut Gül de hastaneye gelerek doktorlardan yaralı pilotun sağlık durumu hakkında bilgiler aldı. Hastane çıkışında kısa bir açıklama yapan Vali Gül, "Bu üzücü hadisede bize bir kişi geldi. Şu anda ameliyata alındı. Üsteğmenimizin durumu iyi. Ameliyat sonucunda bizlere de bilgi verilecek. Şehitlerimiz için Allah'tan rahmet diliyoruz. Üzücü bir olay. Sivas'a sevk edilen sadece bir kişi var. Şu an itibariyle buraya sevk edilen bir başka yaralı yok. Ama gelirse rektör beyin talimatıyla hastane bütün ekibiyle hazır. Ama şu an itibariyle bize geleceği belirtilen her hangi bir kimse yok" dedi. Vali Gül, yaralı pilotun durumu hakkında da bilgi vererek, "Bir kaç kırık var, boynunda bir sıkıntı var. Dilinde bir sıkıntı var. Hayati tehlikesi yok gibi" dedi. Vali Gül, şehit sayısı hakkında bilgileri olmadığını konuyu Giresun Valiliğinin takip ettiğini söyledi.
Giresun'da helikopter kazası gerçekleşti ve kaza sonucunda 7 asker şehit olurken helikopter içinde bulunan 8 kişi de yaralandı. Alınan bilgilere göre Giresun'un Alucra ilçesindeki Tohumluk Yaylası'na bölgedeki karakollara bayramlaşmaya giden komutanların bulunduğu askeri helikopter düştü. Kaza sonucunda ise acı haber geldi.

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2016, 11:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER