“Antalya’da demokrasiye darbe vurulmuştur”

CHP ve MHP’liler’in Menderes Türel’in hizmetlerinden korktuğunu ifade eden Başkan Türel, “Bugün Antalya’da demokrasiye darbe vurulmuştur.

“Antalya’da demokrasiye darbe vurulmuştur”
Antalya’da demokrasiye darbe vurulmuştur”

CHP ve MHP’liler’in Menderes Türel’in hizmetlerinden korktuğunu ifade eden Başkan Türel, “Bugün Antalya’da demokrasiye darbe vurulmuştur. Menderes Türel susturulmak istenmiştir. Antalyalılar Menderes Türel’e yapılan siyasi suikastın hesabını 7 Haziran’da sandıkta soracaktır” dedi. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları devam eden Nekropol Alanı Projesi’ne ilişkin düzenleyeceği basın toplantısı CHP ve MHP’nin ilçe seçim kuruluna başvurmasıyla yasaklandı. Yaşanan duruma tepki gösteren Başkan Türel, “Bu karar bize göre hukuksuz bir karardır. Bugün Antalya’da demokrasiye darbe vurulmuştur. Menderes Türel susturulmak istenmiştir. Susmadık, susmayacağız. Antalyalılar bugün Menderes Türel’e yapılan siyasi suikastın hesabını 7 Haziran’da sandıkta soracaktır” dedi.

Demokrasi adına büyük ayıp


Bu ülkede bir Menderes’in demokrasi uğruna şehit olduğunu belirten Türel, “Konuşan Türkiye diyorsak, bu ve benzeri yaklaşımları siyasi partilerimizin talep etmesi bile demokrasi adına büyük bir ayıptır. Menderes’in söylediklerinden kimse korkmasın. Bu ülkede bir Menderes demokrasi uğruna şehit olmuştur. Bin Menderes daha şehit olur. Bundan kimse çekinmesin. Bizim yapacağımız bir teknik bilgilendirme içeren basın toplantısından CHP’nin ve MHP’nin bu kadar korkmasının nedenini anlayamıyorum. Korkmasınlar. Onlarda çalışsınlar. Onlarda hizmet üretsinler. Bu memlekete eserler kazandırsınlar ve milletin gönlüne böyle baskıcı yaklaşımlarla değil çalışarak girmeye çalışsınlar” dedi.

CHP ve MHP’den boş vaatler

Elinde projesi hizmeti olmayan sadece boş vaatle meydanlarda gezen CHP ve MHP’liler’in Menderes Türel’in hizmetlerinden korktuğunu ifade eden Başkan Türel, şöyle devam etti: ”Menderes Türel’i susturmaya çalışmışlardır. Biz Allahtan başka kimseden korkmayız. Açık ve net bir şekilde söylüyorum. Hukuka da rivayet ederiz Kanunlara da ederiz. Böylesine kirli ittifaklarla kirli oyunlarla bu seçim sürecini kirletmesinler. Seçimler bir demokrasi bayramıdır. Herkes konuşsun. Sizde konuşun varsa hizmetinizi anlatın. Bakın açılıştan açılışa yetişemiyorum. Temel atmadan temel atmaya yetişemiyorum. Antalya’da hizmet sağanağı başlamıştır. Devam edecektir. İşte bugün Doğu Garajı Projemiz inşaatı başlamış. Biz bunu daha öncede basın mensuplarımızla yaptık. Hizmet binamızda yaptık. Oradaki çalışmaları denetlemek ve kahvaltıda teknik bir bilgilendirme yapmak için sizlerle bir araya gelmek istedik. Buna müsaade etmediler. Bir de Türkiye’de basın özgürlüğünden bahsederler.”
Basın özgürlüğünü ağzınıza almayın!

Seçim yasakları içinde basın toplantısının olmadığını ifade eden Başkan Türel, şunları kaydetti:  Yasakların içinde olmayan bir basın toplantısını dahi CHP ve MHP engelleme cüretini göstermiştir. Bugün Antalya’da demokrasiye darbe vurulmuştur. Bir kere daha söylüyorum. Kanunlara biz riayet ederiz. Biz kanuna rağmen hayatımız boyunca iş yapmadık. Kanun karşısında boynumuz kıldan incedir. Biz geçmişte de ifade ettik. Verilen mahkeme kararlarını uygulamakla mükellefiz. Onun itirazlarını gerekli mercilere yaparak hakkımızı sonuna kadar savunuruz, ararız ama kanuna rağmen bir iş Menderes Türel’in yapacağı bir iş değildir. Bugün Türkiye’de CHP ve MHP basın özgürlüğü ve demokrasi adın büyük bir ayıp işlemiştir. “

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2015, 14:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109