ANKARA'DA YARENLERE BİRLİK YAKIŞIR

Ankara Çankırılılar Derneği (ÇANDER) Başkanı Bayram Polat, Başkent'te yaşayan 350 bin Çankırılıya seslenerek birlik çağrısında bulundu.

ANKARA'DA YARENLERE BİRLİK YAKIŞIR
ANKARA'DA YARENLERE BİRLİK YAKIŞIR

Ankara Çankırılılar Derneği (ÇANDER) Başkanı Bayram Polat, Başkent'te yaşayan 350 bin Çankırılıya seslenerek birlik çağrısında bulundu. Polat, Çankırılı yarenlere birlik ve beraberliğin yakışacağını kaydetti.  


Ankara Çankırılılar Derneği (ÇANDER) ilk genel kurulunu Keçiören’deki   Estergon Türk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Geçtiğimiz pazar günü gerçekleştirilen genel kurula çok sayıda davetli katıldı. Haziran 2017'de kurulan ÇANDER'in bugüne kadar yaptığı faaliyetlerle ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı.  Genel kurulda divan üyelerinin belirlenmesi ile Bayram Polat başkanlığında tek listeyle seçime gidildi. Yapılan oylamanın ardından  Polat, ÇANDER Başkanlığına seçildi.
GÜN BİRLİK GÜNÜ
Bayram Polat oylama sonrası yaptığı konuşmasında ekibiyle birlikte Çankırı ve hemşehrileri adına güzel işlere imza atacaklarını belirtti. "Gün birlik günü" diyerek Çankırılı yarenlere büyük bir iş düştüğünü kaydeden Polat, hemşehrilerini birlik olmaya davet etti. Polat,  resmi rakamlara göre Ankara'da 350 bin Çankırılının olmasına rağmen temsil noktasında çok zayıf kaldıklarına dikkat çekti.
AYRILIK GAYRILIK BİTMELİ
Polat, " Ankara'da ciddi bir nüfusa sahibiz; ama önemli görevlerde çok az hemşerimiz var. Şuanda hemşerilerimiz arasında bir kopukluk olduğunu biliyoruz. Gurbette birbirimize daha yakın olmamız gerekirken ilginçtir ki birbirimize karşı çok uzağız. Biz artık bu ayrılığa gayrılığa son verip bir olmamız gerekiyor. Bunun için de bir mesai harcamalıyız" dedi.
ŞİMDİ İCRAAT VAKTİ
Memleketine ve Çankırılı hemşehrilerine hizmet etme inancı ile çalışma arkadaşlarıyla birlikte bu yola çıktıklarını belirten Polat, "Artık laf söylemekten ziyade icraata geçmemiz lazım. Ankara'da ya da bulunduğumuz şehirde etkin olmalıyız. Birbirimizi koruyup kollamalıyız. Sizlerden de destek istiyoruz. Manevi desteğiniz yeterli olmuyor. Bu kuracağımız ekiplerde görev almaya da davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.
ÇANKIRILILAR SAHAYA İNECEK
Kuruluş tarihi 30 Haziran 2017 olan ÇANDER'in  yeni yönetim şemasıyla ilgili bilgi veren Polat, "11 tane yönetim kurulu üyemiz var. 75 kişiden oluşan kalabalık bir çalışma ekibi kuruyoruz. 15 tane koordinatörlük oluşturduk. Bu koordinatörlüklerin birer başkanı ve 5’er üyesi olacak ve herkes kendi alanında çalışma yapacak. Koordinatörlüklerimiz kendi alanlarında çalışma başlatacak ve hemşehrilerimize ulaşacak. Devlet kurumlarında, ilçelerde temsilcilerimiz olacak" diye konuştu.  
ÇANKIRILI DEVLETİNE MİLLETİNE SADIKTIR
Konuşmasında Çankırılıların devletine ve milletine ne kadar sadık olduğunu da hatırlatan Polat ayrıca şunları söyledi: "Ankara Çankırılar Derneğini kurarken öncelikli amacımız Allah'ın rızasına muvaffak olacak işler yapmak istiyoruz. Bunun dışında bir işin içinde bulunmak istemiyoruz." 




YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109