SULTANBEYLİ'DE ZIRHLI ARAÇ SOYGUNU

SULTANBEYLİ HABERLERİ

Sultanbeyli’de zırhlı bir para nakil aracından 2 milyon liralık soygun gerçekleşti. Özel firmanın güvenlik görevlisi, zırhlı aracın şoförünü etkisiz hale getirdikten sonra yaklaşık 2 milyon liraya alıp kayıplara karıştı.

Soygun olayı, Sultanbeyli Hasanpaşa Mahallesi Fatih Bulvarı üzerinde dün gerçekleşti. Para transferi yapan Brinks isimli güvenlik şirketinin iki çalışanı Bursa, İzmit bölgelerinde bulunan bazı noktalardan yüklü miktarda para alarak İstanbul’a doğru yola çıktı. Şirketin Kozyatağı’ndaki merkezine giden araçta bulunan güvenlik görevlisi Erkan Çetin (28) Sultanbeyli gişelerine yaklaştıkları sırada şoför Hikmet Kahraman’a (24) durmasını söyledi.

Aracı Fatih Bulvarı üzerine park ettiren güvenlik görevlisi Erkan Çetin, şoförün ellerini ve ayaklarını iple bağladı. Çetin, daha sonra, ilk belirlemelere göre 349 bin Türk lirası, 350 bin Euro, 350 bin Amerikan doları ve çeşitli dövizlerden oluşan yaklaşık 2 milyon lirayı alıp yaya olarak uzaklaştı. Şoför Hikmet Kahraman, dişleriyle ipi keserek hemen polisi ve şirket yetkililerine haber verdi.

Olay yerine gelen çok sayıda polis ekibi olay yerini güvenlik şeridiyle kapatarak incelemelerde bulundu. Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği’ne bağlı bir ekip de olay yerine gelerek bilgi aldı. Güvenlik şirketinde 3 yıldır çalıştığı öğrenilen Erkan Çetin’in ev ve işyeri adreslerini alan polis, cep telefonu sinyallerini de dikkate alarak geniş çaplı araştırma başlattı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.