“OKUYAN PARK” FOTOĞRAF SERGİSİNİ MALTEPE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ FAİK KAPTAN AÇTI

OKUYAN TOPLUM

“OKUYAN PARK” FOTOĞRAF SERGİSİNİ MALTEPE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ FAİK KAPTAN AÇTI

Okuyan Toplum Projesi yaza “Okuyan Park”’la giriyor

Okullar kapanırken önce “Okuyan Park” Fotoğraf Sergisiyle yaza “Merhaba” denildi

“OKUYAN PARK” FOTOĞRAF SERGİSİNİ MALTEPE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ FAİK KAPTAN AÇTI

Okuyan Toplum Projesi, Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan ve Şube Müdürü Muzaffer Doğan’ın katılımıyla Şehit Öğretmen Nevzat Akdemir İlköğretim Okulunda Okuyan Park Fotoğraf Sergisi’ni açtı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan yaptığı konuşmada kitap okumanın okulla ve okul zamanıyla sınırlı olmadığına dikkat çekerek, “Okullar tatil ama parklar açık. Yaşamın böyle güzel birçok alanı kitap okumak için son derece uygundur. Dünya artık yaşam boyu öğrenmeye geçmiş bulunuyor. Türkiy’e de kitap okuma konusunda öteki ülkeleri yakalamalı” dedi. Okuyan Toplum Projesi’nin okumayı sevdiren sunumlarını yıl boyunca okullarda yürüten Ferhat Özen’e açtığı sergi için de İlçe Milli Eğitim Müdürü Kaptan ayrıca teşekkür etti.

Özen’in bu yıl ilkini açtığı Okuyan Park Fotoğraf Sergisi başta Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere şu okul ve iş yerlerinin desteğiyle gerçekleşti. Şehit Öğrt. Nevzat Akdemir İlköğretim Okulu, Foto Yuvam (Sabahattin Yeşilyurt) Maltepe Belediyesi, Altay Çeşme İlköğretim Okulu, Anım Matbaası, Aydeniz Reklam Ajansı.

Geçen yıl 2 Temmuz Parkı’nı Okuyan Park’ a dönüştüren Özen, bu yaz buna, yine Maltepe Esenkent’te bulunan Muhtarlık parkıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait Tatlısu Parkı’nı da ekliyor.

19 Haziran gününden başlayarak her gün 18’de öğrenciler Tatlısu ve Muhtarlık Parkına kitaplarıyla gelip yarım saat kitap okuyacak.

Ferhat Özen, yaptığı açıklamada, Günümüzün sanayi ötesi bilgi toplumunu yakalama ve Aydınlanmacı bakışla yaşam boyu öğrenme odaklı bu çalışmayla farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. Okullar tatile girerken, kitabı tatille buluşturmayı ve barıştırmayı amaçlıyoruz. Ferhat Özen “Bu çalışmanızın, okuma araştırmalarınızın sonuçlarıyla örtüşen bir gerekçesi var mı? biçimindeki sorumuzu şöyle yanıtlıyor:

 “Tüm araştırmalar gösteriyor ki başka bireyleri taklit etme, türün, başka bir üyesinin davranışlarını örnek alma, insan öğrenmesinde yeri olan bilişsel bir öğrenme biçimidir. Yine tüm araştırmalar gösteriyor ki insanın, hayvan türlerinde olduğu gibi, taklit, örnek alma ve başkalarının davranışlarını algılayarak, benzerini yapma konusunda doğuştan gelen yetenekleri vardır. Bu nedenle, yaşamın ortasında, göstere, göstere okumak ve okuyan insan figürünün, insanın bilinçaltında, diğer görseller gibi yer etmesini sağlamak istiyoruz. Okuyan insanların, okumayanlar üzerinde rol model oluşturmasını istiyoruz. Bu konuda “örnek üst insanların” okuduklarının görünür kılınmasıyla bir özendirme oluşturulmasını istiyoruz”


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.