2014-02-20 10:28:27

Nevrotik insanlar.......

20 Şubat 2014, 10:28

Nevrotik insanlar.......
Toplumsal içerikli yazı yazmayı seviyorum.

Betimlemelerim ,gözlemlerim,bir sanat neferi oluşum da ki bakış perspektifime takılanlar bazen rahatsızlık verici kimlikler oluyor.

Biraz tanımak istiyorsunuz bu kimlikleri ortam hazır, Şiir olabilir, Resim olabilir ya da Kadın kadına sohbet olabilir. İzlemler'im de ne acı ki kimlikleri hala oturmamış, kimlik arayışında bocalayanlar öylesine çoklar ki.

İşin acı yani bu kimlikler evde de birey olamadıkları için beli bir yaş dönümüne geldiklerinde kolayca kendi kendilerini elden çıkarabilecek sabun kimlikler haline dönüşmekteler. Psikolojik yönden bakıldığında kötü geçen çocuklukları, toplum içinde belli bir seviyenin altında kalan meslekleri, çevresel bilinçsizlikler den dolayı geç kalınmış bilgi eksiklikleri bu tür kimliklerde biraz paraya kavuşunca bir benliğe dönüşmekte.

Hani rotası belli olmayan bomba gibiler..

Ama işin hoş tarafı kendilerine dıştan bakmayıp muhteşem olduklarını düşünmeleri..

Bu da kendi psikozları için aslında bir tedavi gibi.Çünkü içten bildikleri kendi eksikliklerini bu şekilde kendi egoların da tedavi ettiklerini sanmaktalar. Şimdi bu yazının ne gereği vardı değil mi. Nalına da mıhına da vurmaya. Ne yapalım alıştınız benim kırmızı biber sürüle'si dilime..

Bazı sayfaları sıkı takip ediyorum.

Uzun zaman girmedi ise biliyorum ki bir başka açılmış yeni sayfa da hatun kişi ve ya er kişi...

Bu durumun etik olmadığını düşünüyorum. Medeni cesareti olanlar kendi kimlikleriyle ortadalar. Bu tür başka kimlik ardına saklananların ben değişik işlerle haşır neşir olduğu düşünündeyim..

İnşallah ben yanılıyorumdur da insanlık bu denli yok olmamıştır. Ben haza dürüst dobra insanım diyenlerin, şişinerek gezinenlerin özünde. Neyse nereden nereye geldi laf..

Kısacası hatun kişi kendini sık sık kullandığı bir kaç mısra ile alen beyan etti yani.. Bir çekincesi olmayan şair ve ya şaire neden başak başka kimliklerle var olur ben anlayamıyorum.

Yapılan bir edebiyat var. Ha gerçek kimliğinle sayfan var !!! Peki diğer sanal isimli sayfalarla neyini gizliyorsun ve ya ne için kullanıyorsun. Artık ,kime, neye, nasıl, neden inanabiliriz hayal olmuş. Günümüzün nevrotik insanları ne yazık ki çoğalmakta.

Şiirse şiir, aşk ise aşk...

Allahına kadar yaşamak her babayiğidin harcı değil yani..

İşin diğer kulvarı ise bakıyorsunuz en yakınlarınızda ki meraklılar. Sizin özelinize burnunu sokan, bununla yetinmeyip başka konuşacak bir şeyleri olmadığı için sizin üzerinizden prim yapabilmek adına konuşan boş boğazlar konvoyu..

Artı aynı düşündeki bu kimlikler başka nikler adı altında, özelinize sızma çabaları...

Çok komiksiniz canlarım...

Yapacak işler, güçler yok sanırım..

Kocalar, çocuklar işe hopppp sizde iki bulaşık, iki çamaşır adam'ı salladığınız yok zaten ne koysanız önüne yer...

Hemen kendinizi önemli hissedebilmek adına iki çiziktirik bir fırça bir sandalye ve masa başında akşama selam ..

Ver önlerine yensin yemekler bir iki tv izlensin ..

Herkes uykuya sizler yine sanala...

Yapmayın kuzum ya...

Dışarıdan hiç hoş görünmüyor manzara...

Araştırmalara göre durum bu...

Ve artan Nevrotik insanlar.......


Bazen Bahattine dyesim geliyor ..

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.