Türkiye gruptan nasıl çıkar?

FUTBOL HABERLERİ

D Grubu'nda 14 puanla ikinci sırada bulunan Macaristan, +6 averaja sahip. 13 puanla üçüncü sırada yer alan Türkiye'nin ise +7 averajı bulunuyor.

Türkiye gruptan nasıl çıkar?
Deplasmanda Romanya'yı mağlup ederek gruptaki şansını arttıran Millileri Dünya Kupası'na götürecek ihtimaller. D Grubu'nda 14 puanla ikinci sırada bulunan Macaristan, +6 averaja sahip. 13 puanla üçüncü sırada yer alan Türkiye'nin ise +7 averajı bulunuyor.

Son iki maçını sırasıyla deplasmanda Estonya ve kendi evinde Hollanda ile oynayacak olan Milliler, bu iki maçı da kazanması durumunda Macaristan'ın yaşayacağı bir puan kaybını bekleyecek. Deplasmanda Hollanda, iç sahada Andorra ile karşılaşacak olan Macaristan'ın Hollanda'ya yenilmesi durumunda ise, Milli takıma iki maçtan alacağı 4 puan yetebilir. Gruplardaki statü gereği, puan eşitliği durumunda genel averaja bakılacak.

Gruplarını ilk sırada tamamlayan dokuz takım doğrudan Dünya Kupası'na katılma hakkı kazanırken, en iyi sekiz ikinci playoff turunda çift maçlı eleme usulü karşılaşacak. Kazanan dört takım Brezilya bileti alacak.

Gruptaki son puan durum
u
1 Hollanda 22 / +20

2 Macaristan 14 / +6

3 Türkiye 13 / +7

4 Romanya 13 / +1

5 Estonya 7 / -10

6 Andorra 0 / -24

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.