FERHAT ÖZEN, ORHAN VELİ’NİN DOĞDUĞU EVİN PENCERESİNE ÇİÇEK BIRAKTI

ETKİNLİK

FERHAT ÖZEN, 100. DOĞUM YIL DÖNÜMÜNDE ORHAN VELİ’NİN DOĞDUĞU EVİN PENCERESİNE ÇİÇEK BIRAKTI

FERHAT ÖZEN, ORHAN VELİ’NİN DOĞDUĞU EVİN PENCERESİNE ÇİÇEK BIRAKTI

FERHAT ÖZEN, 100. DOĞUM YIL DÖNÜMÜNDE ORHAN VELİ’NİN DOĞDUĞU EVİN PENCERESİNE ÇİÇEK BIRAKTI

13 Nisan, edebiyatımızın önemli isimlerinden ‘Bir Garip Orhan Veli’ nin 100. doğum yıl dönümüydü. Maltepe’den ‘bir garip öğretmen’ Ferhat Özen de arkadaşı Hasan Aydın’la birlikte, topladıkları kır çiçeklerini, şairin Beykoz’da doğup büyüdüğü evin penceresine bıraktılar.


Beykoz Belediyesi’nin de İshakağa yokuşu 9 nolu bu tarihi evin önünde öğrencilerle birlikte benzer bir etkinlik gerçekleştireceğini duydukları için, Özen’le arkadaşı beklediler. Gelen olmadı. Eve komşu oturanlarla konuştular, onlar da görmemişler. Çok şaşırdılar.


Halen içinde oturan evin şimdiki sahibi Osman Özer’le tanıştılar. Ev sahibi de evin sanat dünyamız yanında siyasette de öneminin farkında... Gelenler, evi görmek isteyenler olur diye bugün özellikle evden ayrılmadığını söylüyor. Bu değer bilir ev sahibi, Ferhat Özen’le arkadaşı Hasan Aydın’a 1939’a kadar Orhan Veli’nin de yaşadığı, bahçesinde tiyatro çalışmaları yaptıkları evi gezdirdi. Kendisinin verdiği bilgiye göre evin tarihinde bir dönem Demokrat Parti İlçe Başkanlığı olarak kullanılması da var. Bu dönemde Mareşal Vevzi Çakmak da eve gelip gidenler arasında.


Orhan Veli’nin 100. Doğum gününde mutlaka bir etlinlikleri vardır diye belediyeye de uğrayan Özen, yine çok şaşırdı; ama Orhan Veli’nin dizelerine gönderme yaparak Bekoz’a doğru Orhan Veli’yi göremeyeceksin sakın şaşırma dedi. Arkadaşı Hasan Aydın’a BEDES’in Okuyan Parkı’nı da gezdirmek isterken Özen üzldüğü başka bir durumla karşılaştı. Tabelada ‘okuma parkı’ yazan bölüm koparılıp atılmıştı. Güzel başlayan bir 13 Nisan günü güzel olmayan görüntülerle bitiyordu.




Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.