Şalvar davası

EKONOMİ

Şalvar davası

Şalvar davası Şalvarlı Et'in patronu Abuzer Göktaş, mali krize girince piyasaya 15 milyon lira borç bırakıp kayıplara karıştığı belirtiliyor

Kırmızı et sektöründe ucuz ürünleriyle dikkat çeken Şalvarlı Et, piyasaya olan 15 milyon lira civarındaki borcu nedeniyle dükkânlarını alacaklılara devretti. İki yıl önce de krize giren şirketin patronu Abuzer Göktaş’ın ise alacaklılar ve hacizlerden kaçmak için ABD’ye gittiği belirtiliyor. Kırmızı ette son birkaç yıldır yaşanan kriz, şirketlerin kapılarına da kilit vurmaya başladı. Son yıllarda piyasadan yüzde 20-30 civarında ucuza sattığı etlerle gündeme gelen Şalvarlı Et, mali krize girince Anadolu illerinden uzun vadeli borçlarla aldığı etlerin parasını ödeyemedi. Çekleri de yazılmaya başlayan şirketin patronu dükkânları, borcu olduğu et üreticilerine verip yurtdışına çıktı. İstanbul’da bulunan yedi dükkânın sahipleri yine et sektöründe faaliyet gösteren Diyarbakırlı Güler Et ile Konyalı Akşeker oldu. Şalvarlı Et’in merkezi telefonlara cevap vermezken Ümraniye’deki mağazanın bir çalışanı, “Biz de neler olduğunu bilmiyoruz. Şu anda patron yok; biz de kendisine ulaşamıyoruz” diye konuştu.

‘Benim hiçbir şeyim değil’
10 kardeş olan Göktaş’ların her biri ayrı işte faaliyet gösteriyor. Gaziantep’ten İstanbul’a 1988 yılında gelen Göktaş ailesi, burada da et toptancılığı yaptı. Baba Mehmet Göktaş’ın ‘şalvarlı dayı’ lakabı nedeniyle şirketin adı da Şalvarlı Et oldu. Mali sıkınt nedeniyle ‘ortadan kaybolan’ Abuzer Göktaş’ı bulamayan alacaklıların, Şalvarlı Et’in bir dönem başına geçen Osman Göktaş’ın kapısına dayandığı belirtiliyor. Şirketle ilgili olarak görüşünü almak istediğimiz Osman Göktaş, “Beni neden arıyorsunuz? Şalvarlı Et beni ilgilendirmez. Abuzer Göktaş’la kardeş falan da değilim; o benim hiçbir şeyim değil” dedi.

100 MAĞAZAYA ULAŞACAKTI
Gaziantepli olan ve dört kuşaktır kasaplık yapan bir aileden gelen Şalvarlı Et’in patronu Abuzer Göktaş, üç yıl önce 100 mağaza hedeflerinin olduğunu söylemişti. Eti ucuza satması nedeniyle eleştirilere maruz kalan Göktaş, yine 2008’de bu sefer de şirketi İtalyanlara satacağını açıklamıştı. 2009’da kriz nedeniyle bu satışı askıya alan Göktaş, aynı yıl Zeytinburnu’ndaki dükkânı da 20 bin dolarlık kirası nedeniyle kapatmıştı. Bu dönemde yine mali krize giren Göktaş’a Göktaşlar şirketinin sahibi olan kardeşi Osman Göktaş sahip çıkmış, şirketin yönetimini de almıştı. Ancak şirketin kâr etmesinin zor olduğunu anlayan Osman Göktaş, yönetimi yeniden Abuzer Göktaş’a bırakmıştı.

Kaynak : htekonomi
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.